28/9/22

POLLASTRE AMB SALSA

 


Avui us porto una de les receptes amb Thermomix que més triunfen a casa! És un èxit i no pot ser més fàcil de fer! 
La recepta original porta ametlles, però als meus peques els hi agrada més sense, així que ja no li poso. Per acompanyar sempre ho serveixo amb arròs blanc. Proveu-lo, triunfareu segur! :)

INGREDIENTS
  • 60 gr oli oliva
  • 800 gr de contracuixes de pollastre desossats i sense pell 
  • sal i pebre
  • 30 gr de soja
  • 60 gr kétchup
  • tabasco al gust
  • 5 gr de caramel líquid
  • 1 cullerada de maicena
  • 40 gr ametlles torrades sense sal (opcional, jo no li poso)
  1. Posar l'oli en el vas de la Thermomix i programar: 6 min - 120ºC - vel.1.
  2. Mentrestant tallar el pollastre a daus grandets.
  3. Afegir el pollastre, sal i pebre en el vas i programar: 8 min - 120ªC - giro izquierda - vel. cuchara. IMPORTANT: introduir l'espàtula per l'obertura i anar movent-la uns 2-3 cops mentres es va sogrefint el pollastre.
  4. Afegir la salsa de soja, kétchup, tabasco, caramel, maicena i amtelles (opcional). Remoure amb l'espàtula i programar: 12 min - 120ºC - giro izquierda - vel. cuchara. 
  5. Servir calent acompanyat d'arròs blanc.
FONT: COOKIDO " Pollo con almendras"



25/7/22

MOJITO DE MADUIXES

 



Avui us porto el cocktail de l'estiu! Un mojito de maduixa! La recepta me la va passar la meva germana i ja l'he fet un parell de cops, per Sant Joan a casa els Vessis i l'altre dia que van venir a sopar les Malasmadres.


És un èxit! jajaja!!! Nosaltres ens el prenem de benvinguda, mentres xerrem abans de sopar... això sí, és perillós.... que entra molt bé i es beu sol! :) 


INGREDIENTS

  • 3 llimes
  • 200 gr de maduixes
  • 100 gr sucre morè
  • menta fresca
  • 300 gr aigua
  • 1 llauna sprite
  • 200 - 300 gr de Ron (al gust)
  • 800 gr de gel
  1. Posem en el vas de la thermomix les 3 llimes netes amb la pell tallades en 4 trossos i l'aigua i programem: funció turbo 2''.
  2. Colem el suc de la llima en un bol i passem aigua pel vas per netejar-lo.
  3. Aboquem el suc de la llima en la vas amb el sucre, sprite, ron, menta, maduixes i gel. Programem: 45 '' - vel.6
  4. Ho aboquem en una gerra i ho guardem a la nevera fins el moment de servir. Remenar abans de pendre.
Bon profit!

18/7/22

PASTÍS MOUSSE DE MADUIXES

 


Avui us porto aquest super pastís de maduixes ideal per la calor d'aquests dies! És un pastís tipus mousse, molt lleuger que farà les delicies dels vostres convidats! Us el recomano moltíssim!



Jo el vaig fer pel dinar que vam fer a casa la Judith mentres estàvem concentrades el cap de setmana per jugar el Campionat d'Espanya de Hockey de Mamis.



Va ser tot un luxe formar part d'aquest super equipàs!!! 




INGREDIENTS PER LA BASE

  • 2 ous
  • 60 gr farina
  • 60 gr sucre
  • 1 pessic de sal
  1. Posar la papallona al vas de la thermomix i afegir els ous i sucre i programar: 5' - 37º - v. 3.5 Quan cabi el temps programar ara sense temperatura: 5' - 0º - v. 3.5
  2. Afegir la farina i sal i programar: 10'' - 0º - v. 1.5
  3. Abocar en un motlle previament engreixat a 180ºC 15 minuts.
  4. Deixar referdar.

INGREDIENTS PER LA MOUSSE

  • 500 gr nata per montar
  • 8 fulles de gelatina
  • 500 gr maduixes
  • 200 gr de sucre
  • suc de mitja llimona
  • 125 gr iogurt natural
  1. Montar la nata amb 100 gr de sucre.
  2. Posar les fulles de gelatina en aigua freda per hidratar-les
  3. Posar les maduixes amb 100 gr de sucre i el suc de llimona a dins la thermomix i programar: 5'' - 0º - 4 v. Un cop triturat, programar: 5' - 60º - v.3.
  4. Abocar en un bol i afegir les fulles de gelatina escorregudes. Remoure molt bé i guardar una mica d'aquest coulis per la decoració.
  5. Un cop estigui a temperatura ambient, afegir a la resta del coulis el iogur i la nata montada fins tenir una crema homogènia.
  6. En un motlle desmotllable, posar la base que hem preparat anteriorment, si tenim rotlle d'acetat transparent per pastissos el posem al voltant del motlle, i afegim la mousse de maduixa.
  7. El deixem una estona a la nevera i després li afegim per sobre el coulis de maduixa que havíem reservat per la decoració.
  8. El deixem referdar mínim 4 hores a la nevera, encara que sempre és millor fer-lo el dia abans.
  9. Decorar al gust amb maduixes partides i fulles de menta.
Bon profit!

FONT: Velocidad Cuchara