8/4/19

EL MILLOR TIRAMISÚ


Ahir vam fer dinar familiar i de postres vaig fer aquest tiramisú! BRUTAL!
Al blog teniu varies receptes d'aquestes postres italianes, ja que és un dels meus postres preferits! 
Són unes postres molt senzilles de fer i acostumen a agradar molt a tothom!


Aquesta vegada el vaig fer com es presenta tradicionalment, en una font des d'on el servirem. Al blog teniu altres receptes en format pastís o individual...

Això si, no deixeu de fer aquesta recepta, ens va ENCANTAR!!! Molt, molt bona!!! M'atreviria a dir que potser és la millor recepta que he tastat fins ara... i creieu-me que n'he tastat i fet moltes... ;)


INGREDIENTS
  • 1 paquet de melindros durs (tipus Savoiardi)
  • 1/3 litre de cafè ristretto
  • 800 gr mascarpone
  • 300 gr sucre
  • 8 rovells
  • 4 clares
  • 1/2 vas de marsala (jo no en tenia i li vaig posar Ron añejo)

  1. Batre a punt de neu les clares. Reservar.
  2. Batre el sucre amb els rovells fins que blanquejin i augmentin el volum.
  3. Afegir el licor, el mascarpone i batre durant 10 minuts.
  4. Afegir les clares a punt de neu.
  5. Sumergir els melindros en al cafè fred 1 segón.
  6. Posar una base de melindros, la mitad de la crema, melindros i la resta de la crema. Allisar i reservar a la nevera un mínim de 3 hores (jo el vaig fer la nit d'abans).
  7. Al moment de servir espolvorejar amb cacao pur.
Bon profit!

29/3/19

BROWNIE CHEESECAKE



Aquest matí el Riqui ha portat a la feina aquest Brownie Cheesecake per compartir amb els seus companys, i és que dilluns comença una nova aventura professional, i aquesta setmana ha estat de despedides. 

Dilluns ja va compartir un Pastís de Pastanaga amb els Directors de la seva zona, la recepta ja la teniu al blog (aquí) i us animo a fer-la perquè és deliciosa. Va ser un èxit em va dir! :)



I avui els hi tocava als companys de la seva oficina. Aquest brownie cheesecake reuneix dues receptes típiques americanes en una i la combinació no pot ser més bona. Les seves companyes els hi ha encantat...només dir-vos que se'n volgut emportar un tros a casa i fins i tot algún "contraban" hi ha hagut, oi Mercè? jajaja! Així que no deixeu de fer-lo!! :)



INGREDIENTS 

Pel Brownie

  • 150 gr de xocolata negre de cobertura
  • 200 gr mantega
  • 4 ous
  • 150 gr sucre blanc
  • 70 gr farina
  1. Fondre al bany maria o al microones a intervals de 40 segons la xocolata amb la mantega.
  2. Batre els ous amb el sucre fins que doblin el volum. 
  3. Afegir la farina tamissada i batre fins tenir una massa homogènia.
  4. Abocar la xocolata desfeta a raig fi i batre a velocitat baixa fins integrar molt bé tots els ingredients.
  5. Abocar en un motlle cuadrat 20x20 previament engreixat.
Pel Cheesecake


  • 600 gr de formatge per untar
  • 2 ous
  • 30 gr maizena
  • 120 gr sucre blanc
  1. Calentar el forn a 200ºC.
  2. Abocar tots els ingredients en un bol i batre fins que sigui una massa homogènia i sense grumolls.
  3. Repartir la massa amb una cullera per sobre del brownie i allisar la superficie.
  4. Amb una cullera barrejar lleugerament les dues capes fent uns dibuixos perquè la cheesecake penetri en el brownie i viceversa.
  5. Coure al forn durant 35 minuts a 180ºC.
  6. Deixar refredar.
Bon profit!



25/3/19

TARTA DE LA ABUELA


Quin despiste! Ja estic preparant la Festa dels 7 anys de la Carlota i ara me'n adono que no havia fet l'entrada de la festa de l'any passat... així que aquí teniu l'entrada...

La Carlota volia la Festa del seu Aniversari sobre la Bella i la Bèstia, i és que feia menys d'un mes que havíem estat a Disneyland Paris, i clar, va tenir claríssim la temàtica...jijiji!



Com sempre li vam regalar la samarreta de Feltrejant, i no podia estar més contenta i feliç!


Vam preparar un esmorzar a casa amb els seus amiguets i vam preparar un munt de coses i manualitats relacionades amb la Bella i la Bèstia, com el detallet de llaminadures per cada nen en una tassa del Chip. 
Les Belles amb la faldilla de plàtan van quedar divertídissimes.




De pastís vaig triar la Tarta de la Abuela, que feia molt temps tenia ganes de fer, ja que, encara que diuen que és un clàssic dels aniversaris de quan erem petits, jo mai l'havia provat.


És un pastís de galeta, flam i xocolata, així que ja us podeu imaginar que als nens els hi encanta! A més no pot ser més sencilla de preparar i cundeix un munt!

INGREDIENTS

  • 200 gr de xocolata negra de cobertura
  • 100 ml de nata
  • 2 sobres de preparat per Flam
  • 1 litre de llet + 100 ml llet per sucar les galetes
  • 3 cullerades de sucre
  • 450 gr de galetes rectangulars
  1. Dissoldre el preparat de Flam en un got de llet. Posar la resta de llet amb el sucre en un cassó al foc. Quan bulli retirar i afegir la llet amb el preparat de Flam, barrejar molt bé i retornar al foc sense deixar de remenar fins que espessi. Retirar.
  2. Colocar en un motlle desmotllable rectangular una primera capa de galetes mullades en llet.
  3. Abocar la meitat del Flam i allisar. 
  4. Posar una segona capa de galetes mullades en llet.
  5. Abocar la resta del Flam i posar una última capa de galetes.
  6. Posar en un bol la xocolata a trossos i en un cassó al nata a bullir. Quan bulli, abocar al bol de xocolata i remenar fins que estigui totalment desfeta.
  7. Abocar la xocolata sobre la capa de galetes i deixar refredar a la nevera un parell d'hores.
  8. Decorar al gust.
Bon profit!


FONT: Nestlé Postres

19/3/19

CREMA CATALANA




El dia de Sant Josep és tradició menjar crema catalana i desde fa molts anys aquest és el regal dolç que li porto al meu papi pel dia del pare!


Els que em coneixeu ja sabeu que no exagero quan dic que tenim el millor pare del món, i avui és un bon dia per recordar-l'hi lo molt que l'estimem!!! 


Avui us porto la recepta per fer-la amb thermomix, la versió sense ja la teniu al blog des del 2009 (veieu com no us enganyo quan dic que a casa és tradició? jaja). Així que encara esteu a temps de fer-la!!! És deliciosa!!!

INGREDIENTS

  • 900 cc de llet sencera
  • un polsim de sal
  • 200 gr sucre
  • pell de llimona (sense la part blanca)
  • canyella en branca


  • 100 cc de llet sencera
  • 7 rovells
  • 50 gr de midó de coure o 40 gr de maizena
  1. Abocar en el vas tots els ingredients del primer apartat i programar: 8' - T.90 - v. 1
  2. Deixar en el vas uns minuts en infusió.
  3. Mentrestant, mesclar en un bol els ingredients del segón apartat. Abocar-hi la llet infusionada, mesclar, colar, retornar al vas i programar: 4' - T.90 - v. 3
  4. I seguir: 1' - T.0 - v.3
  5. Abocar en recipients i deixar refredar.
  6. Cremar o decorar al gust.
Bon profit!

FONT: Escola de Cuina Gormand

13/3/19

PASTÍS DE MASCARPONE I MADUIXES


Diumenge passat vam convidar a la familia a dinar a casa per celebrar els meus TrentaTots. Aprofitant el bon temps que va fer vam fer una calçotada i barbacoa. 
Pels que us animeu a fer la salsa de calçots teniu la recepta aquí. Us animo a fer-la vosaltres, hi ha una diferencia abismal amb la comprada :)



Complir anys tan ben acompanyada sempre és motiu de felicitat, així que no em puc queixar de poder passar aquest dia amb la gent que més m'estimo!





De postres volia una recepta que fos lleugera i fresca i com que tenia mascarpone em vaig "inventar" aquest pastís de mascarpone i maduixes que va ser un èxit. Estava mooolt bo i la presentació queda maquíssima!!! 
Jo només vaig posar 2 sobres de quallada i li va faltar una mica de textura així que ja us deixo als ingredients un sobre més.
Vaig provar de posar cacauets fregits amb mel a la base de galetes del pastís i em va encantar! Ho repetiré segur! 
Si no us voleu complicar podeu comprar feta la mermelada de maduixes, ja que jo la vaig fer casolana.



INGREDIENTS PER LA MASSA
  • 1 paquet de galetes maria
  • 50 gr de cacauets fregits amb mel
  • 100 gr de mantega
  1. Encendre el forn a 180º
  2. Triturar les galetes amb els cacauets i afegir la mantega fosa. Barrejar fins tenir una massa compacte.
  3. Forrar la base d'un motlle desmotllable de 18 cm amb paper de forn. Cobrir la base de galetes i coure durant 8 minuts. Reservar
INGREDIENTS PER LA CREMA DE MASCARPONE

  • 500 gr mascarpone
  • 500 gr nata per montar
  • 160 gr sucre
  • 3 sobres de cuajada
  1. Abocar tots els ingredients en el vas de la thermomix i programar: 10' - T.90ºC - vel.5
  2. Abocar en el motlle i reservar a la nevera un mínim de 4 hores.



INGREDIENTS PER LA MERMELADA DE MADUIXES

  • 300 gr maduixes
  • 75 gr sucre morè
  • suc de llimona
  • un rajolí d'aigua
  • 2 fulles de gelatina
  1. Posar en el vas de la thermomix les maduixes tallades a trossos, el sucre i el suc de llimona i l'aigua. Programar: 10' - vel.1 - T.varoma
  2. Hidratar les fulles de gelatina i afegir-les a la mermelada calenta. 
  3. Abocar a sobre el pastís i reservar en fred mínim 1 hora.
DECORACIÓ

  • maduixes
  • fulles de menta
  1. Tallar les maduixes en làmines i decorar tota la superfície del pastís. Decorar amb fulles de menta.
  2. Servir fred.

Bon profit!

11/3/19

MATTONELLA



Dijous passat va ser el meu aniversari, 39 anyets o com dic jo TrentaTots! :) 

L'any vinent diuen que toca festa grossa... però mentrestant aquí ho celebrem tot, així que vaig preparar aquestes dues coques de poma i ricotta per portar a la feina i per bufar a la tarda a casa amb la family i amics. 

La recepta la vaig treure del instagram de Aliter Dulcia. La Isabel penja receptes pels stories i quan vaig veure aquesta recepta italiana no vaig dubtar a apuntar-la, ja que els pastissos de poma m'encanten.

Segons ella explica, aquest pastís es traduiria com a "rajola", ja que sempre es fa amb un motlle quadrat i es talla en pocions, recordant aquesta pedra.


La sorpresa d'aquest aniversari és que ho vaig celebrar amb l'Emi i tota la troupe que havien vingut a passar uns dies desde Basilea. 

Bufar les espelmes així de ben acompanyada segur que és el preludi d'un gran any! :))


INGREDIENTS


  • 4 pomes
  • 600 gr Ricotta
  • 200 gr sucre 
  • 3 ous
  • ratlladura de llimona
  • 160 gr llet sencera
  • 180 gr maicena
  • 1 culleradeta de llevat en pols
  1. Precalentar el forn a 180ºC.
  2. Batre molt bé la ricotta amb el sucre.
  3. Afegir els 3 ous d'un en un fins que quedi ben integrat. Després la ratlladura de llimona, la llet i finalment la maicena amb el llevat.
  4. Forrar la base d'un motlle quadrat (si és possible desmotllable) amb paper de forn.
  5. Pelar i tallar les pomes a làmines. Disposar-les a la base  a la base del motlle i abocar la massa de ricotta a sobre les pomes. 
  6. Coure durant 40 minuts aproximadament a 180ºC.
  7. Deixar refredar i espolvorejar amb sucre llustre.

Bon profit!