L'altre dia vaig anar a la plaça i vaig descobrir les albergínies blanques. No son gaire freqüents i el seu gust és més suau que les varietats llargues.
Vaig tenir molt clar el plat que faria amb elles: alberginies farcides de carn i bolets. És un plat molt complet, així que només cal acompanyar d'una amanida verda.
Sabíeu que en italià les albergínies s'anomenen melanzana? Antigament es creia que el consum d'aquesta hortalissa produïa bogeria, fet que va portar a anomenar-la com a mela insana (poma boja).
INGREDIENTS
- 2 albergínies
- 400 gr de carn picada de vedella i porc
- 200 gr de bolets de temporada
- 200 gr de salsa de tomàquet
- formatge de cabra
- Tallar les albergínies per la meitat i buidar-les reservant la polpa.
- Encendre el forn a 180º i coure les meitats de les albergínies (que ens serviran de cassoletes) durant 20 minuts.
- Fer daus amb la polpa i en un cassó amb un raig d'oli sofregir-hi l'albergínia a daus.
- Afegir la carn picada i sofregir-la. Tot seguit afegir la salsa de tomàquet, i deixar sofregir un parell de minuts.
- Netejar els bolets i tallar els més grossos a trosso regulars i afegir-ho al cassó. Remoure uns segons i condimentar amb sal i pebre.
- Omplir les meitats de l'albergínia amb el sofregit, disposar uns daus de formatge de cabra al capdamunt i gratinar uns minuts al forn.
- Servir acompanyat d'uana amanida verda.
Bon profit!!!