El passat dissabte dia 7 de març va ser el meu aniversari, 29 anys!!! Jo sóc de les persones que els hi encanta fer anys i celebrar-ho amb els amics i la familia...m'encanta el dia del meu aniversari, bufar les espelmes, que em cantin i la sopresa dels regals... ;)
L'aniversari va anar d'alló més bé, mil sorpreses que no m'esperava, trucades plenes d'emoció i
disfrutar d'un dia màgic per mi, i és que son els últims 20... l'any vinent ja canviem de número!
El diumenge ho vam voler celebrar amb tota la familia amb un dinar a casa, espero que us agradi el menú: als invitats els hi va agradar moltíssim!!! Sobretot als avis, que van estar encantats!!!
Així doncs, comencem pels aperitius:
- BOMBÓ DE FORMATGE DE CABRA
- 250 gr de puré de tomàquet
- 100 gr de sucre
- 200 gr de formatge de cabra
- 4 fulles de gelatina
- tabasco, sal
- 1/2 copa de vinagre de xerès
- llavors de sèsam i rosella
Posar el puré de tomàquet, el sucre, el vinagre, sal i tabasco en un cassó i deixar coure fins aconseguri una textura de confitura. Després afegir la gelatina previament remullada.
Trinxar el formatge de cabra i fer boles.
Clavar un pinxo llarg a cada bola i mullar-les amb la confitura de tomàquet.
Arrebossar les boles amb llavors de sèsam i altres amb rosella.
Omplir un got amb sucre i clavar els pinxos.
FONT: Xef Mey Hofmann
El nom d'aquest aperitiu ve de la forma que li fem a la patata, que ens recorda al tall vertical dels cables de fibra òptica.
Pelar i tallar les patates en cubs de 3x3 cm.
Fer uns talls profunds verticals i després en sentit contrari.
Coure'ls en aigua bullint i sal durnat 4 minuts i després passar-los per la paella amb una mica d'oli perquè agafin color.
Fer una vinagreta amb l'oli, la fruita de la passió, sucre, pebre i sal.
Servir les patates i regar amb la vinagreta.
FONT: Xef Juan Mari Arzak
- SOBRASSADA AMB MEL DE L'ALCARRIA
Des de que vaig veure aquest aperitiu a los Webos Fritos, és un clàssic a casa, això sí, ens estalviem feina i substituim la tosta dolça per torradetes. La combinació de la sobrassada amb la mel és espectacular. I si a més la mel és de la meva amiga Su i és de l'Alcarria, l'èxit està assegurat! Untar la sobrassada en les torradetes i posar un rajolí de mel.
Introduir al forn 1 minut a 200º.
FONT: Webos Fritos.
- CEBA ESCALIVADA AMB FORMATGE BLAU
3 cebes
romaní i farigola
100 gr de formatge blau
Sense treure la pell, partir les cebes per la meitat, posar-les cap per avall en una safata de forn preiament unatada amb oli.
Distribuir el romaní i la farigola i condimentar amb sal i oli.
Introduir al forn durant 20 minuts a 200º.
Treure la pell i servir amb el formatge blau i un rajolí d'oli d'oliva.
FONT: "Vamos a cocinar" de José Andrés
Preescalfar el forn a 140º.
Posar els talls de pernil sobre de paper apte per forn i introduir-les al forn durant 30 minuts. Treure-les i deixar-les refredar sobre paper absorvent. Triturar fins que quedi pol de pernil.
Netejar els xampinyons i treure el peu.
Posar una paella amb oli al foc i saltar els xampinyons per cada costat. Condimentar.
Fregir els ous de codorniu en una paella amb oli.
Disposar els xampinyons sobre una safata, posar els ous a sobre i empolvorar-los amb pols de pernil i pebre vermell dolç.
FONT: "Vamos a cocinar" de José Andrés150 gr de formatge de Maó
100 gr de codony casolà
oli d'oliva, vinagre de xerès, sal i pebre blanca
romaní
Tallar a quadrets el formatge i el codony.
Emulsionar la vinagreta.
Posar uns quants daus de formatge i codony a cada cullereta i amanir amb la vinagreta.
Decorar amb fulles de romaní.
FONT: "Vamos a cocinar" de José Andrés
Escalivar al forn a 150º durant 15 minuts les cebes, el pebrot verd i el vermell.
Estirar la base de la pizza i fer peces rodones petites.
Tallar fines les cebes tendres, cobrir la base de pizza i afegir els pebrots tallats a tires alternant els colors.
Distribuir les anxoves i la cansalada tallada a daus i introduir al forn a 180º durant 10-15 minuts.
- Decorar amb cebollí i un raig d'oli i sal maldon.
FONT: Descobrir Cuina nº 37.