28/3/10

BESCUIT DE PASQUA D'AVILÉS




Avui és Diumenge de Rams i tal i com marca la tradició, els padrins regalem les palmes i palmons als nostres fillols. Així que la meva mare i jo els hi hem portat aquestes palmes tan xules i ben cargades de llaminadures per la Carla, Marta i Berta per després poder-les anar a beneïr. Heu vist que contentes que estan? :)

I de postres he fet aquest Bescuit de Pascua d'Avilés que vaig veure al blog de la Marta i que és tradició d'aquesta localitat que els padrins els hi regalin als seus fillols.





INGREDIENTS
  • 4 ous
  • 250 gr de farina
  • 250 gr de sucre
  • 250 gr de mantega clarificada (*)
  • ratlladura de llimona
  • Per la glassa: sucre glaç i aigua
  1. (*) El dia abans hem de preparar la mantega clarificada: Posar la mantega en un cassó a foc lent i anar retirant tota l'espuma (suero) que fa. Guardar en un bol fins que es torni a solidificar.
  2. Batre la mantega clarificada amb el sucre i la ratlladura de llimona.
  3. Continuar batent mentre anem incorporant els ous d'1 en 1.
  4. Tamissar la farina i incorporar-la suament.
  5. Abocar en un motlle i coure durant 45 minuts a 180º.
  6. Deixar refredar i desmotllar.
  7. Per fer la glassa, barrejar sucre glaç amb una mica d'aigua fins aconseguir la textura desitjada. Abocar per sobre del bescuit.

Bon profit!!!

FONT: Marta de La Manzana Roja.

15/3/10

PASTÍS DE MOUSSE DE XOCOLATA I LLIMONA


El divendres vam anar a sopar a casa d'uns grans amics, la Bele i l'Aleix, ja que teníem varies coses a celebrar i de postres vaig fer aquest pastís que vaig veure al magnífic blog de la Mercè.

Jo enlloc de posar la cobertura de xocolata vaig aprofitar la glaça que m'havia sobrat de fer el sacher, ja que en surt molt quantitat.

Als qui li agradi la xocolata, és un pastís mooolt bo i força lleuger, us el recomano a tots!

INGREDIENTS PEL BESCUIT:

  • 25 gr de cacau en pols
  • un pessic de sal
  • 4 ous
  • 150 gr de sucre llustre
  1. Muntar les clares a punt de neu amb un pessic de sal i 75 gr de sucre.
  2. Muntar els rovells amb la resta del sucre. Afegim una part de les clares a punt de neu i ho incorporem amb moviments envolvents.
  3. Afegim el cacau en pols removent amb una espàtula i a rsta de les clares.
  4. Repartim la mescla en dos papers sulfuritzats o silpars i enfornem durant 10 minuts a 200º.
  5. Deixar refredar.

INGREDIENTS PER LA CREMA DE LLIMONA:

  • 2 llimones
  • pell de llimona
  • 2 ous
  • 150 gr de sucre
  • 45 gr de Maizena
  • 500 cc d'aigua
  1. Exprimir el suc de les llimons i reservar.
  2. En un cassó, posar a bullir l'aigua amb la pell d'una llimona.
  3. En un bol, barrejar amb el túrmix els ous amb el sucre i la maizena.
  4. Afegir el suc de les limones i l'aigua calenta aromatitzada.
  5. Retornar al foc i remenar fins que bulli i s'espessi.
  6. Abocar en un recipient i deixar refredar.

INGREDIENTS PER LA MOUSSE DE XOCOLATA:

  • 100 cc de llet sencera
  • 1 rovell d'ou
  • 200 gr de xocolata negra
  • 4 clares d'ou
  • 45 gr de sucre
  • un pessic de sal
  • 3 fulles de gelatina
  1. Hiratarla gelatina amb aigua freda.
  2. Fondre la xocolata al bany maria o al microones.
  3. En un cassó, bullir la llet. Fora del foc, hi afegim la gelatina i la incorporem a la xocolata fosa amb un pessic de sal.
  4. Quan la xocolata sigui tèbia, afegim el rovell d'ou i remenem bé.
  5. Muntar les clares a punt de neu amb el sucre i un pessic de sal.
  6. Anem incorporant a poc a poc es clares a la mescla de xocolata. Reservar.

INGREDIENTS PER LA GLAÇA DE XOCOLATA: Clicar aquí.

MUNTATGE:

  1. En un motlle desmotllable, posem una capa de biscuit i a sobre la crema de llimona.
  2. Tapem amb l'altre capa de biscuit i a sobre hi aboquem la mousse de xocolata.
  3. Deixem refredar a la nevera 2-3 hores.
  4. Cobrim la mousse amb la glaça de xocolata i el guardem a la nevera fins el moment de servir.
  5. Decorar a gust.

Bon profit!

FONT: Mercè de Cuina per Llaminers.

8/3/10

SACHER



Ahir va ser el meu aniversari, 30 anys!!!! Com ja he comentat m'encanta fer anys i disfrutar-ho amb tota la familia i amics.

Aquest cop al ser una xifra ben rodona i l'últim abans de ser mami, ha sigut un aniversari molt especial i ple de sorpreses! Moltes gràcies! :)

Per celebrar-ho, ahir vam anar tots a dinar a casa els meus pares i jo de postres vaig portar aquest pastís Sacher. Aquest cop he variat la cobertura de xocolata que feia habitualment, per la glassa que ens van ensenyar la Gemma i la Glòria.


INGREDIENTS

  • 100 gr de mantega pomada + 50 gr de sucre llustre + 6 rovells
  • 6 clares + un pessic de sal + 50 gr de sucre
  • 100 gr de xocolata de cobertura negra
  • 100 gr de farina + 1 sobre llevat en pols
  • xarop a 30º
  • licor (rom, cointreau, kirsh, ...)
  • mermelada d'albercoc
  • Per la glassa de xocolata: 66 gr d’aigua mineral + 480 gr de sucre + 320 cc de nata per muntar + 100 gr de cacau en pols + 3 i ½ fulles de gelatina

  1. Per fer la glassa: Hidratar la gelatina en aigua freda. En una cassó, posar a bullir l’aigua, el sucre i la nata. Fora del foc, afegir el cacau amarg i remenar bé. Homogeneïtzar la barreja amb el túrmix i dissoldre la gelatina. Colar, deixar refredar i reservar a la nevera un mínim de 6 hores.
  2. Per fer el bescuit: Batre la mantega pomada amb els sucre llustre. Afegir els rovells d'1 a 1, fins que agafi volum.
  3. Incorporar la xocolata fosa al bany maria a poc a poc.
  4. Muntar les clares a punt de neu amb el pessic de sal i el sucre. Afegir-les al preparat anterior i barrejar amb moviments envolvents.
  5. Incorporar la farina i el llevat tamissats i integrar-ho delicadament.
  6. Abocar a dins d'un motlle i coure durant 50 minuts a 160º.
  7. Deixar refredar i dividir-lo per la meitat.
  8. Amarar les planxes del bescuit amb el xarop-licor al 50%.
  9. Napar una base amb la mermelada d'albercoc i tapar amb l'altre.
  10. Escalfar la glassa al microones a baixa potència fins a una temperatura d’uns 40º. Abocar sobre el pastís la glassa i deixar refredar.
  11. Decorar amb unes groselles i menta fresca.

Bon profit!!!

FONT: Escola de Cuina Gormand.

2/3/10

ESMORZAR PER XOCOADDICTES

Divendres passat va ser el meu últim dia a la feina, i com no podia ser d'una altra manera vaig portar esmorzar per les meves fantàstiques companyes!!!!

Les dues receptes son extretes del fantàstic blog de la Trotamundos, Food&Cook, totes les seves receptes són sempre un èxit!

MUFFINS DE XOCOLATA






INGREDIENTS
  • 300 gr farina
  • 1 sobre de llevat
  • 40 gr cacao pur
  • 220 gr sucre
  • 2 ous
  • vainilla líquida
  • 160 cc oli
  • 125 cc llet
  • 180 gr de xocolata amb llet a trossos
  1. Preescalfar el forn a 180º.
  2. Tamissar varis cops la farina amb el llevat i el cacao fins que estigui tot ben incorporat.
  3. Barrejar en un bol la farina, llevat i cacao amb el sucre.
  4. Barrejar en un altre bol els ingredients líquids: ous, vainilla, oli i llet.
  5. En el bol on tenim els ingredients sòlits, fer un forat al mig i abocar els ingrdients líquids. No hem de barrejar excessivament, només fins que estigui t0t integrat.
  6. Afegir els trossos de xocolata am llet i barrejar.
  7. Omplir els motlles fins 2/3 de la seva capacitat previament engreixats amb mantega i farina.
  8. Enfornar durant 20 minuts a 180º.
  9. Deixar refredar sobre una reixa.
FONT: Trotamundos de Food & Cook.


PASTÍS DE NUTELLA



INGREDIENTS
  • 6 ous
  • 1 pessic de sal
  • 125 gr de mantega
  • 400 gr de Nutella
  • 1 cullerada de licor d'avellanes (Frangelico)
  • 100 gr avellanes triturades
  • 100 gr de xocolata negra
  • Per la cobertura: 50 gr avellanes senceres, 100 cc de crème fraiche, 100 gr de xocolata negra, 1 cullerada de licor d'avellanes (Frangelico).
  1. Preescalfar el forn a 180º.
  2. Batre les clares amb el pessic de sal a punt de neu.
  3. Desfer la xocolata al bany maria o al microones.
  4. Desfer la mantega. Batre la Nutella juntament amb la mantega fosa. Incorporar els rovells, el licor i les avellanes triturades. Per últim afegir la xocolata fosa.
  5. Incorporar les clares muntades a punt de neu amb moviments envolvents.
  6. Abocar en un motlle previament engreixat i enfornar durant 40 minuts a 180º.
  7. Deixar refredar.
  8. Per fer la cobertura: desfer al bany maria la xocolata amb el licor. Afegir la crème fraiche i deixar refredar.
  9. Posar les avellanes en una paella i torrar-les durant 5 minuts.
  10. Disposar la cobertura de xocolata a sobre del pastís i decorar amb les avellanes torrades.

FONT: Trotamundos de Food&Cook.

A les meves compis més GUAPES!!! Us trobaré molt a faltar: Irene, Sonia, Anna, Marina, Raquel, Maite, Susana, Maribel...SOU GENIALS!!!!