22/6/09

TROBAREM A FALTAR EL TEU SOMRIURE...


Trobarem a faltar tantes coses...però sobretot et trobarem a faltar a tu iaia...cada dia del món...T'estimem.


Miriam, Àlex, Carla, Marta, Berta & Eva, Riqui.





M'agradaria compartir amb tots vosaltres les emotives paraules que va escriure i llegir la meva germana el dia de l'enterrament.


12/6/09

BESCUIT DE LLET CONDENSADA






Quan vaig veure aquest Bescuit al blog de la Trotamundos, em va cridar molt l'atenció: per la senzillesa de la seva realització i perquè portava llet condensada.

Jo no sóc gaire amant de la llet condensada, però aquest bescuit va agradar moltíssim. El vaig portar a l'oficina i tothom va repetir!!!



INGREDIENTS


  • 120 gr de farina
  • 1 sobre de llevat
  • 4 ous
  • 1 pot petit de llet condensada (370 gr)
  • 50 gr de mantega
  1. Fondre la mantega al microones i deixar refredar.
  2. Batre la llet condensada afegint els ous d'un en un.
  3. Afegir la mantega i continuar mesclant fins que estigui ben integrada.
  4. Afegir la farina i el llevat tamissatsi i mesclar bé.
  5. Abocar en un motlle tipus plum cake previament engrasat i enfornar durant 30 minuts a 185º.
  6. Deixar refredar, desmotllar i empolvorar amb sucre glaç.

Bon profit!!!

7/6/09

PA DE CARN AMB PURÉ DE PATATES I MOSTASSA


Pa de carn? Només en la presentació, ja que al arrebossar-ho amb flocs de civada, recorda a una barra de pa morè! ;)

Aquest és un plat ideal per quan teniu colla a menjar, ja que és molt fàcil de fer, cundeix moltíssim i agradarà tant a petits com a grans. El podeu fer amb antelació, així que tot són avantatges!





INGREDIENTS
  • 450 gr de trinxat de vedella
  • 2 llesques de molla de pa
  • llet
  • 3 ous
  • 100 gr de pastanaga ratllada
  • 100 gr de ceba ratllada
  • julivert trinxat
  • sal i pebre
  • flocs de civada
  • 2 patates
  • 1 rovell d'ou
  • sal, pebre, nou moscada
  • 1 cullerada de mostassa en gra
  • ketchup
  1. Posar la llet a bullir i abocar-la damunt de la molla de pa. Quan l'hagi xopat, escórrer amb un colador.
  2. Posar en un bol la carn, els ous, el pa, la ceba, pastanaga, julivert, sal i pebre i mesclar molt bé fins que la carn absorbeixi l'ou.
  3. Abocar el preparat anterior damunt de paper sulfuritzat i, amb les mans humides, donar-li forma de tall rodó.
  4. Arrebossar tota la superfície del tall amb flocs de civada, amanir amb un bon raig d'oli i acabar d'embolicar amb el mateix paper (donant forma de caramel).
  5. Disposar el paquet damunt una safata de forn i enfornar durant 20 minuts a 200º.
  6. Desembolicar-lo i sense retirar el paper continuar la cocció 20 minuts més girant de tant en tant perquè agafi color.
  7. Retirar i deixar refredar.
  8. Per fer el purè de patates i mostassa: posar a bullir les patates a trossos amb aigua i sal durant 10-12 minuts. Retirar-les, i retonar al cassó per assecar-les. A continuació les passem pel passapurès i afegim un rovell d'ou i remenem bé. Condimentar amb sal, pebre i nou moscada i afegir 1 cullerada de mostassa en gra. Abocar-ho dins una màniga pastissera.
  9. Per servir, tallar la carn, disposar-la en una safata, regar-la amb l'oli de la cocció i uns fils de ketchup, i al volt, el puré de patates i mostassa.

Bon profit!!!

FONT: Escola de Cuina Gormand.