6/5/16

PASTÍS PAPALLONA

 
Fa un parell de setmanes vam celebrar l'aniversari conjunt dels "grans" de la classe de la Carlota amb una festa al parc! Cada mare va preparar alguna cosa per berenar i jo vaig fer aquest pastís perquè bufessin les espelmes!
 
Va tenir molt èxit, tant que no va sobrar ni les engrunes! jajaja! No deixa de ser un pastís de xocolata amb lacasitos,  però la forma de papallona el fa molt original i divertit pels nens!
 
Aquest biscuit del Dan Lepard està molt, molt bo!!! No el deixeu de fer, segur que triunfareu!!! A més no necessiteu cap motlle per fer-lo, us ho explico a la recepta amb un croquis que moltes mamis em van preguntar com es feia la forma :) També el podríeu fer en forma de peix o senzillament amb la forma del motlle i cobert de xocolata si no el voleu amb motius infantils!!!
 
Moltes felicitats Pau, Marcos, Pep, Arlet, Jana i Carlota! Ja teniu 4 anys!!!



INGREDIENTS BISCUIT DAN LEPARD
 
  • 50 g. Maizena
  • 3 cullerades cacao pur
  • 100 gr sucre morè
  • 225 ml aigua freda
  • 75 gr mantega
  • 75 ml oli girasol
  • 125 gr xocolata cobertura
  • 2 ous
  • 125 gr sucre
  • 125 gr farina
  • 1 sobre llevat
  • vainilla líquida
  1. Precalentar el forn a 180º.
  2. Posar en un cassó el cacao i els dos tipus de sucre. Barrejar bé i afegir l'aigua.
  3. Posar el cassó al foc sense deixar de remenar fins obtenir una crema homogènia.
  4. Fora del foc, incorporar la mantega i la xocolata i barrejar fins que s'hagin desfet completament.
  5. Incorporar l'oli i la vainilla i mesclar.
  6. Anar incorporant els ous d'un en un fins mentre anem batent amb unes barilles.
  7. Tamissar la farina i el llevat i incorporar.
  8. Abocar en un motlle rodó de 22 cm prèviament engreixat.
  9. Coure durant 35-40 minuts i deixaré refredar.
 
INGREDIENTS GANACHE XOCOLATA
  • 200 cc  nata per muntar
  • 200 gr xocolata negra de cobertura
  1. Posar en un cassó la nata fins que bulli.
  2. Abocar el bol on tindrem la xocolata. Esperar un parell de minuts i barrejar fins que quedi ben homogèni.
 
MONTATGE DEL PASTÍS
 
 
  1. Seguir el croquis del dibuix per muntar el pastís papallona o bé el peix.
  2. Si feu el pastís papallona, els 2 triangles que sobren de les ales són per menjar-lo mentre el prepareu o guardar per fer el cafè! ;)
  3. Disposar el pastís sobre una reixa i banyar-lo amb la ganache de xocolata calenta.
  4. Decorar amb lacasitos i uns mikados per fer les antenes.
Bon profit!