26/6/11

COCA DE BRIOIX FARCIDA DE CREMA


Aquesta és la coca que vaig fer per portar a casa el René i l'Ester per celebrar la revetlla de Sant Joan. Vam fer un sopar delicatessen i tant la Martina com el Jan es van portar super bé i no es van despertar, i això que no paraven de tirar petards! :)

Em vaig decidir per la coca de brioix farcida de crema i ens va agradar molt.

I el dijous per celebrar Sant Joan i Sant Jan :) vaig portar a casa els meus pares la Coca de Llavaneres.



I amb aquesta recepta participo (per fi!) a la convocatòria mensual de Memòries d'una Cuinera, que com no podia ser d'una altra manera, aquest mes ens animen a preparar la Coca de Sant Joan!


INGREDIENTS PER LA CREMA: clicar aquí

INGREDIENTS PEL BRIOIX

  • Esponja: 100 gr de farina de força, 10 gr llevat de forner, 70 cc de llet
  • 300 gr de farina de força
  • 60 gr de sucre
  • 7, gr de sal
  • 2 ous petits
  • 1 cullerada d'aiguanaf
  • 20 gr de mantega pomada i 60 gr de mantega pomada
  • 25 gr de llevat
  • Aromes: ratlladura de llimona, canyella, vainilla, ...
  • Massapà lleuger: 30 gr de pols d'ametlla, 30 gr sucre, ratlladura llimona, clara d'ou
  • fruita confitada
  • pinyons
  • sucre
  1. Amb els ingredients de l'esponja, diluïr el llevat amb la llet i afegir la farina. Fer una bola i deixar-la llevar en un bol tapada fins que augmenti el doble.
  2. Per fer el massapà lleuger, barrejar tots els ingredients fins tenir una textura de papilla
  3. Pastar els ingredients de la massa (excepte la mantega i el llevat).
  4. Afegir-hi l'esponja i treballar amb el batedor elèctric fins que tinguem una massa ben fina i elàstica.
  5. Incorporar la mantega i el llevat a intervals i continuar pastant.
  6. Un cop tinguem la massa, la deixem reposar en un bol untat amb oli tapada i en un lloc atemperat fins que dobli el volum.
  7. Disposar la massa damunt una silpat o paper parafinat, i amb les mans untades amb oli, donar forma ovalada.
  8. Pintar amb ou batut i napar amb el massapà lleuger.
  9. Decorar amb fruita confitada i pinyons i deixar llevar en un lloc tebi fins que torni a augmentar el doble.
  10. Empolvorar amb sucre humit i enfornar a 200º durant 12 minuts.
  11. Un cop fred, partir-lo i farcir-lo amb crema.
Bon profit!!!

Font: Escola de Cuina Gormand

16/6/11

BISCUIT DE TARONJA


Aquest és un altre dels dolços que vaig fer per l'aniversari del Jan. Quan vaig pensar en el menú vaig saber que aquest biscuit de taronja no podia faltar. És un clàssic de casa des de que la Su ens el va ensenyar a Webos Fritos.

Ho té tot: facilíssim de fer, amb ingredients que tots tenim a casa, es pot fer amb antelació i a més està boníssim!!! Un dels meus preferits! :)



No fa falta que us digui que la Su i el Jesús han tret un fantàstic llibre:
"Webos Fritos. Recetas y Momentos". Un llibre que us recomano pels qui ens agrada la cuina, amb unes receptes fantàstiques i unes fotos meravelloses. En el llibre també podreu trobar la recepta d'avui.

Fa 2 anys vam tenir la sort de posar-nos cara amb la Su i el Jesús, a ells i a tota la seva familia, una familia encantadora a qui des d'aquí els hi enviem tot el nostre afecte en aquests moments tan dolorosos.



INGREDIENTS
  • 1 ou i 3 rovells
  • 22o gr de sucre
  • 90 cc d'oli suau
  • 1 iogurt natural
  • 1 taronja
  • 220 gr de farina tamissada
  • 1 sobre de llevat
  • 1 pessic de sal
  • pepites de xocolata
  1. Precalentar el forn a 180º
  2. Pelar la taronja a pèl i tallar-la a trossos.
  3. Posar en un bol la taronja, els ous, el pessic de sal i el sucre i batre-ho durant uns 3 minuts.
  4. Afegir l'oli i el iogurt i batre durant 1 minut.
  5. Incorporar la farina amb el llevat i les pepites de xocolata fins que quedi tot integrat.
  6. Abocar en un motlle tipus plum cake i espolvorar amb força sucre.
  7. Coure durant 35 minuts.
  8. Deixar refredar.
Bon profit!!!

FONT: Webos Fritos.