El passat dia 17 d'abril va ser l'aniversari del meu pare, el Jefe de la Family. Els que ens coneixeu sabeu la sort que tenim de tenir-los, no em cansaré mai de dir-ho.
Aquest any 2020 prometia molt, un any ple de celebracions rodones (els meus 40, els 70 del meu pare, els 10 del Jan) amb dos viatges amb la família per celebrar-ho tots pelgats que esperàvem molt ilusionats.
El Covid-19, ha fet que tinguem que cancelar tots aquests plans, i que les celebracions hagin d'esperar, però ara el més important és que estem tots bé.
Així que tota la família vam intentar que tot i el confinament, fos un aniversari molt especial i inoblidable, i és que la xifra bé s'ho valia, 70 anys! I crec que ho vam aconseguir, un dia ple d'emocions!!! :)
El millor regal, que serà fer-li una super abraçada i mil petons, haurà d'esperar, però ja queda menys!!! T'estimem, papi.
El pastís que vaig fer-li per l'ocasió és un dels seus preferits, la Sara. Diuen que em va quedar boníssima, millor que la de la pastisseria, així que us animo a fer-la!
INGREDIENTS PA DE PESSIC
- 4 ous
- 130 gr sucre
- un pessic de sal
- 1 sobre de llevat
- 1 cullerada sopera de mantega fosa
- 130 gr farina
- vainilla liquida
- Precalentar el forn a 180º.
- Colocar la papallona a la Thermomix, i posar els ous, sucre i sal i programar 4 min - T. 37º - vel.4.
- Programar 4 min - T.0 - vel. 4.
- Afegir la farina amb el llevat tamissats, la mantega i vainilla i programar: 15 seg - T. 0 - vel. 2.
- Treure la papallona i acabar de remenar perquè estigui tota la massa ben integrada.
- Abocar en un motlle engreixat de 20 cm i enfornar durant 25 minuts.
- Deixar refredar.
- 150 gr sucre
- 300 gr mantega a temperatura ambient
- 70 gr llet a temperatura ambient
- Posar el sucre a la Thermomix i fer sucre glaç. 20 seg - T.0 - vel. 10.
- Colocar la papallona i afegir la mantega i programar: 3 min - T.0 - vel.3
- Afegir la llet amb la màquina en marxa a vel.3.
- Reservar a la nevera uns 15 minuts.
MUNTATGE
- Almíbar: 100 gr sucre + 100 gr aigua
- Ron
- 200 gr ametlla laminada
- cireres en almíbar
- Per fer l'almíbar posar la mateixa quantitat de sucre que d'aigua en un cassó i portar a ebullició durant 2 minuts fins que el sucre es dissolgui. Afegir uns 50 cc de ron i reservar.
- Torrar les ametlles en una paella. Reservar.
- Partir el pa de pessic per la meitat. Xopar les capes amb l'almíbar i posar una capa de crema de mantega. Tapar amb l'altra base, xopar amb almíbar i cobrir tot el pastís amb la crema de mantega.
- Amb la crema de mantega que sobri, posar-la en una màniga pastissera per decorar el pastís.
- Enganxar l'ametlla laminada per sobre i per tot el voltant del pastís.
- Decorar amb crema que hem posat a la màniga pastissera i les cireres.
- Reservar a la nevera.
FONT: La Juani de Ana Sevilla