22/12/11

TIÓ DE NADAL


Aquestes van ser les postres que vaig preparar per la Nit de Nadal de l'any passat. El dia 24 anem a sopar a casa de la meva germana, ella és una gran anfitriona, sempre cuida tots els detalls, posa una taula preciosa, amb un centre fet per ella i el millor és que és una cuinera excel.lent, sempre ens fa un menú boníssim i super currat... Ja tenim ganes de veure que ens ha preparat aquest any!!! ;) Així que vaig portar aquest tió de nadal per estar a l'alçada de l'ocasió.

El Tió de Nadal és un braç de gitano farcit, en aquest cas de trufa i recobert de xocolata. Es decora simulant un tronc i queda taaaaan bonic quan es treu a la taula que fa pena menjar-se'l i tot!!! Encara esteu a temps de fer-lo si voleu sorprendre els de casa aquestes festes!!! BONES FESTES!!!!




INGREDIENTS PER LA PLANXA DE BISCUIT

  • 5 clares + 50 gr de sucre + un pessic de sal
  • 5 rovells + 75 gr sucre + 35 gr xarop a 30º
  • 125 gr farina + 1 culleradeta de llevat
  1. Muntar les clares a punt de neu amb el sucre i sal.
  2. Fer un batut amb els rovells, sucre i xarop.
  3. Afegir les clares al preparat anterior.
  4. Barrejar amb la farina i llevat tamissats.
  5. Escudellar una planxa sobre una silpat o paper parafinat.
  6. Coure 8-10 minuts a 180º. Retirar del paper i deixar-la refredar enrotllada.

INGREDIENTS PER LA TRUFA CUITA: Clicar aquí

INGREDIENTS PER LA COBERTA


  • 200 gr sucre glaç tamissat
  • 100 gr mantega
  • 2 cullerades de coca cola
  • 2 cullerades de cacao en pols
  1. Desfer la mantega en un cassó.
  2. Afegir la coca cola i el cacao en pols sense parar de remenar.
  3. Anar afegint el sucre a cullerades poc a poc fins que es vagi integrant i dissolent.
  4. Reservar.

MONTATGE
  1. Xopar la planxa amb una barreja de xarop i licor al 50%.
  2. Napar amb la trufa sense arribar a les vores.
  3. Enrotllar, tallar les puntes i muntar en forma de tronc.
  4. Posar-lo sobre una reixa i cobrir-lo totalment amb la coberta de xocolata i coca-cola, amb una forquilla simular les ones del tronc.
  5. Deixar refredar a la nevera i decorar al gust.
Bon profit!!!!

FONT: Escola de Cuina Gormand i I-recetas.

15/12/11

TORRÓ DE XOCOLATA I COINTREAU





Per fiiiiiiiiiiii!!! Per fi participo a "La Recepta del 15" que organitza cada mes la Sandra i el Xavi de Els fogons de la Bordeta i la Marina de Xocolata Desfeta. Tenia moltíssimes ganes de participar...pero cada mes per alguna cosa o una altra no ho feia! Aquest mes per això no podia fallar, i és que l'ingredient triat era els turrons...i és que dintre de 10 dies estem a Nadal!!!



Jo he triat un torró de xocolata i cointreau. Una aposta senzilla però deliciosa, que l'any passat vaig obsequiar a cada casa on vam anar de convidats...i la veritat és que va agradar molt a tothom! Us animo a fer-lo i a regalar-lo!!! :)

INGREDIENTS (per 1 barra)
  • 100 cc de nata
  • 200 gr de xocolata cobertura negra
  • 150 gr de xocolata cobertura llet
  • 75 gr de pell de taronja confitada tallada a dauets ben petits
  • 60 gr de licor de cointrau
  1. Posar en un bol la pell de taronja amb el cointreau.
  2. Desfer al bany maria les xocolates.
  3. Donar un bull a la nata, abocar-la damunt de la xocolata i remenar fins que quedi ben fosa.
  4. Quan estigui tebi, abocar damunt del licor sense deixar de remenar fins que quedi tot ben integrat.
  5. Abocar en un motlle de silicona i deixar en repòs almenys 24 hores.
  6. Desmotllar i empolsinar la coberta amb cacao en pols.
Bon profit!!!

FONT: Escola de Cuina Gormand

28/11/11

ANIVERSARI RIQUI




Dissabte va ser l'aniversari del Riqui, 34 anyets va fer!!! i per celebrar-ho vam fer un sopar a casa amb els amics. Aquest va ser el menú que vaig fer, a tothom li va agradar molt però vam acabar molt tips, oi? jejeje! I és que ja ho diuen, quan venen a casa mai surten amb gana! :) Espero que us agradi i agafeu idees de cara a festes!



CREMETA DE BLAT DE MORO AMB KIKOS


INGREDIENTS
  • 200 gr de blat de moro congelat
  • 200-300 cc de brou
  • 100 cc nata semi-muntada
  • sal, pebre i tabasco
  • kikos
  1. Posar en un cassó el brou a bullir i afegir el blat de moro i coure durant minuts.
  2. Triturar, colar i condimentar.
  3. Amalgamar amb la nata i servir en recipients tipus xupito decorats amb kikos triturats.
FONT: Escola de Cuina Gormand


TARTALETES AMB PATÉ DE SALMÓ FUMAT




INGREDIENTS
  • 200 gr de salmó fumat
  • 150 gr de formatge cremós tipus philadelphia
  • 1/4 ceba tendre
  • 1 pepinillo en vinagre
  • nata líquida
  • tartaletes
  1. Reunir tots els ingredients en un vas i triutar amb el túrmix. Si ens queda massa espès, alleugerir amb la nata líquida.
  2. En el moment de servir, omplir les tartaletes amb el paté.
FONT: Webos Fritos.


MINI CROISSANTS AMB PERNIL IBÈRIC I OU FILAT


INGREDIENTS
  • mini croissants
  • pernil ibèric
  • ou filat
  1. Partir els croissants per la meitat i farcir-los de pernil ibèric.
  2. Decorar amb ou filat.
  3. Just en el moment de servir entrar-los un parell de minuts al forn a 180º.


PASTÍS DE CARXOFES AMB SALSA DE PEBROTS


INGREDIENTS PEL PASTÍS DE CARXOFES
  • 12 carxofes
  • 150 gr de tacs de pernil ibèric tallat petit
  • 4 ous
  • 200 cc de nata líquida
  • 1 culleradeta de farina d'arròs
  • sal, pebre, nou moscada
  1. Netejar les carxofes de les fulles dures, partir-les per la meitat i treure la pelusa del cor. Partir per la meitat i posar-ho en un bol amb aigua i julivert o llimona pq no s'oxidin.
  2. Posar una olla amb aigua a bullir. Un cop bulli, coure en blanc les carxofes (afegir una cullerada de farina dissolta en aigua freda i un raig d'oli, i coure les carxofes) durant 12-15 minuts. Escórrer i reservar.
  3. Saltar el pernil ibèric en una paella. Reservar.
  4. Batre els ous amb la nata i la farina d'arròs i condimentar.
  5. Engreixar uns motlles individuals tipus flaneres. Farcir amb les carxofes i el pernil i omplir-los amb la crema.
  6. Coure al bany maria a 180º durant 30 minuts.
INGREDIENTS PER LA SALSA DE PEBROTS
  • 4 pebrots escalivats
  • 1 escalunya
  • 1 cullerada de farina
  • 200 cc de nata
  1. Sofregir l'escalunya en una paella. Un cop transparets, afegir el pebrot escalivat tallat a trossos.
  2. Afegir una cullerada de farina i coure-la. Afegir la nata i deixar coure un parell de minuts. Condimentar.
  3. Triturar i colar.
MONTATGE
  • Desmotllar els pastissos i servir-los amb la salsa de pebrots ben calenta.
FONT: Idea de Webos Fritos i recepta d'Escola de Cuina Gormand.


FARCELLETS DE TARDOR



Podeu trobar la recepta clicant aquí.


PASTÍS FERRERO ROCHER


INGREDIENTS
  • 13 bombons ferrero rocher
  • 500 cc de nata líquida
  • 1 sobre de Flam royal 4 racions
  1. Triturar els bombons amb la thermomix uns segons a v.5
  2. Afegir la nata i el sobre de Flam i programar: T.100 - v.4 - 5'
  3. Abocar en un motlle de silicona i deixar refredar a la nevera.
  4. Un cop quatllat, desmotllar i decorar.
FONT: La Cuina de Casa.

Bon profit!!!

24/10/11

NADÓ A BORD I PÚDING DE XOCOLATA AL COINTREAU


Doncs si, el que heu llegit!! Torno a estar embarassada i si tot va bé a l'abril el Jan tindrà una germaneta!!! Es portaran poquet, 23 mesos, com veieu estarem ben distrets! Espero per això trobar un foradet per poder continuar amb el blog :)

Aquesta samarreta la vam fer per donar la notícia a la familia...però ara ja sabem el sexe, una NENA!!! Encara que ens era igual el sexe, ens fa molta il.lusió tenir la parelleta...i poder vestir de color rosa...jejeje!



Fa un parell de setmanes vam tenir l'anual sopar de cosins Sellarès. El meu marit són molta familia i per poder trobar-se tots els cosins germans, fem un sopar anual, ja que sent tants és molt difícil poder ajuntar-nos tots.

Ningú es vol perdre la trobada, aquest any vam aconseguir ser 21!!! Tothom s'encarrega d'alguna cosa: de portar les begudes, de comprar les botifarres, de fer les amanides, de comprar les postres, de parar la taula, de fer la barbacoa, de recollir... Tothom té la seva tasca. I lo millor de tot és quan el Xavi ens llegeix les històries de l'Avi Pepitu... segur que estaria molt orgullós de veure que ens seguim reunint tots a la Torreta.


I jo de postres vaig portar aquest Púding de Xocolata al Cointreau de la Gemma. Jo vaig doblar les quantitats pq el meu motlle era més gran al ser tants. Ens va encantar a tots!!! Sobretot el toc de cointreau als melindres que es notava força! :)

Un èxit de postre i a més facilíssim de fer!!! Que més volem?


INGREDIENTS

  • 200 gr de melindres durs
  • 1 litre de nata
  • 200 gr de nutella
  • 1 sobre de Flam Royal de 8 racions
  • 200 cc de cointreau (si no us agrada gaire el gust del licor fiqueu-ne només 100cc)
  • 100 gr de fruita seca tipus "cocktail" (porta panses, plàtan, mango, coco, pinya, papaia)
  1. Tallar els melindres a trossos i sucar-los amb el cointreau.
  2. Preparar el flam com indica el paquet. Quan bulli la nata, retirar del foc i afegir la nutella i barrejar bé.
  3. Incorporar els melindres i la fruita seca i abocar-ho en un motlle de silicona.
  4. Deixar refredar a la nevera un mínim de 4 hores o millor d'un dia per l'altre.
  5. Desmotllar i decorar al gust.
Bon profit!!!

FONT: La Cuina de Casa.

13/10/11

PASTÍS MOUSSE DE XOCOLATA (sense sorpresa)



Diumenge passat vam celebrar l'aniversari de la meva Àvia Carme. Ens va convidar a dinar a tota la familia i després vam anar a casa seva a menjar les postres i bufar les espelmes.

Com que l'ocasió s'ho valia, i és que no es fan 87 anys cada dia i a més estant així de bé i de guapa, vaig triar aquest pastís de la Gemma que el vaig trobar ideal per un aniversari.


És un pastís de mousse de xocolata que a dins porta de sopresa unes profiterols amagades, així quan talles el pastís la gent es queda sopresa i com diu la Gemma exclamen uns "ohhhh"...




Quina va ser però la meva sopresa, quan al tallar el pastís les profiterols no es veien!!!! jajajaja!!! L'únic "oh" va ser el meu...jajaja!!! Les profiterols es van com "desfer" i l'únic que es veia era com la mousse una mica tacada de nata...vaja, que vaig haver d'explicar que aquelles taques eren profiterols.

Tot i això us poso la recepta perquè ens va agradar moltíssim a tots!!! Un pastís que de ben segur repetiré i espero que aquest cop si tingui sorpresa a dins!! :))




INGREDIENTS (per un motlle de 24 cm)
  • Per la base: 200 gr de galetes +100 gr de mantega fosa
  • 6 natilles de xocolata
  • 300 gr de nata per montar
  • 5 fulles de gelatina hidratada
  • 75 cc de llet
  • 75 cc de sucre
  • 10 profiterols de nata congelades
  • Per la cobertura: 100 cc de nata líquida + 100 gr de xocolata de cobertura + 50 gr de mantega
  1. Per fer la base, triturar les galetes i barrejar-hi la mantega fosa fins formar una massa.
  2. Forrar de paper de forn la base d'un motlle desmotllable i colocar la massa a tota la base, apretant bé. Reservar a la nevera.
  3. Hidratar les fulles de gelatina en aigua freda.
  4. Barrejar les natilles amb el sucre.
  5. Dissoldre les fulles de gelatina en llet calenta i afegir-la a les natilles.
  6. Semimontar la nata i incorporar-la amb suavitat a les natilles.
  7. Disposar les profiterols a la base del motlle i abocar-hi la crema a sobre.
  8. Reservar a la nevera fins que quatlli.
  9. Per fer la cobertura, posar en un bol la xocolata i la mantega tallada a trossos. Posar a bullir la nata i abocar-ho a dins del bol. Deixar un parell de minuts i remenar fins que quedi tot homogeni. Quan perdi escalfor, abocar-ho per sobre del pastís i reservar a la nevera.
  10. Una hora abans de servir, posar al congelador perquè estigui ben freda la mousse i tingui textura de semi-fred.
Bon profit!!!

FONT: La cuina de casa.

7/10/11

CHOCOLATE BUNDT CAKE


El Jan aquest setembre ha començat la guarderia. Després d'haver estat junts cada dia durant 15 mesos era un gran canvi, per ell i per la mare! jeje!

Però com ja m'imaginava no ha plorat ni un sol dia. És un campió. Va super content cada matí a la seva classe dels "Picarols" i tot el mèrit és de les persones que formen part de l'equip de l'Avet. El meu marit ja hi va anar quan era petit, així que vam tenir molt clar que el Jan també hi aniria, hi estem super contents de la decisió presa.



Quina va ser la meva sorpresa quan els primers dies a l'Avet, l'Anna em va comentar que seguia el meu bloc!!! I ella li va "xivar" a la Bea, la mestra del Jan, així que li vaig prometre que un dia els hi portaria l'esmorzar.

I així ho he fet, avui el Jan els hi ha portat un Chocolate Bundt Cake, que segons m'han dit els hi ha agradat molt a totes!!!! Ja veieu que content que està el Jan amb la Bea...lo més bo de tot és que hem descobert que a casa ens pren el pèl!!! jajaja!!! A la classe fa super de cas...i a nosaltres...bueno...millor ni us explico! :)

Moltes gràcies Bea per tot!!!

INGREDIENTS
  • 224 gr de mantega pomada
  • 410 gr de sucre
  • 4 ous
  • 360 gr farina
  • 15 gr bicarbonat
  • 1 pessic de sal
  • 240 ml de llet + 1 cullerada de vinagre
  • 65 gr de cacao pur en pols
  • 160 ml d'aigua
  • 2 culleradetes de vainilla líquida
  1. Barrejar la llet amb la cullerada de vinagre i deixar reposar 10 minuts.
  2. Batre la mantega amb el sucre.
  3. Afegir els ous d'un en un i continuar batent.
  4. Tamissar la farina amb el bicarbonat i la sal.
  5. Afegir-ho a la barreja anterior, alternant amb la llet. Ho afegirem en 3 vegades.
  6. Bullir l'aigua i afegir-hi el cacao fins que quedi ben dissolt.
  7. Afegir-ho a la massa juntament amb la vainilla i barrejar bé.
  8. Abocar en un motlle previament engreixat.
  9. Coure al forn preescalfat a 180º durant 50-60 minuts aprox.
Bon profit!

FONT: Food&Cook de la Trota.

3/10/11

PASTÍS DE PIRULETES


Després d'una parada de més de 3 mesos, com costa tornar a engegar!!!! :) Crec que com comentàvem amb la Glòria, com més dies passen més mandra fa... Així que vaig pensar que no podia ser, i com que diumenge teníem dinar familiar, tenia l'excusa perfecte per posar-me a la cuina i fer les postres.



Tenia moltes ganes de fer aquests pastís que vaig veure al blog de Kanela y Limón. El trobo genial per fer en una festa d'aniversari, i és que a quin nen/a no li agraden les priuletes???

Com que venien les meves nebodes, ho vaig tenir claríssim i em vaig animar a fer-lo. Com veieu la presentació queda molt xula, perquè a cada tall li correspon la seva piruleta i de gust boníssim!!!! Ens va agradar molt tant a petits com a grans!!! Fins i tot el Jan li va encantar!!! jejeje!!! Us animo a fer-lo!


INGREDIENTS (motlle 24 cm)
  • Base: 200 gr de galetes + 100 gr de mantega fosa
  • 10 piruletes
  • 100 gr d'aigua
  • 10 fulles de gelatina
  • 2 iogurts grecs
  • 125 gr de sucre
  • 60 cc de licor de piruleta
  • 700 gr de nata per montar
  • Decoració: piruletes i gerds
  1. Per fer la base, triturar les galetes i barrejar-hi la mantega fosa fins formar una massa.
  2. Forrar de paper de forn la base d'un motlle desmotllable i colocar la massa a tota la base, apretant bé. Reservar a la nevera.
  3. Hidratar les fulles de gelatina en aigua freda.
  4. Posar en un cassó l'aigua i les piruletes fins que es desfacin completament. (*)
  5. Afegir la gelatina hidratada i remoure perquè quedi ben dissolt.
  6. Barrejar el iogurt amb el sucre i el licor i afegir-ho a la barreja anterior.
  7. Montar la nata.
  8. Incorporar la crema de iogurt a la nata amb moviments envolvents.
  9. Abocar en el motlle i deixar quatllar a la nevera un mínim de 4 hores (és millor fer-ho el dia abans).
  10. Desmotllar i decorar a tot el volt amb piruletes i al capdamunt amb gerds.
(*) Si hi ha nens a casa, posar el licor a bullir amb l'aigua i les piruletes per fer evaporar l'alcohol del licor.

Bon profit!!!!

FONT: Kanela y Limón.

26/6/11

COCA DE BRIOIX FARCIDA DE CREMA


Aquesta és la coca que vaig fer per portar a casa el René i l'Ester per celebrar la revetlla de Sant Joan. Vam fer un sopar delicatessen i tant la Martina com el Jan es van portar super bé i no es van despertar, i això que no paraven de tirar petards! :)

Em vaig decidir per la coca de brioix farcida de crema i ens va agradar molt.

I el dijous per celebrar Sant Joan i Sant Jan :) vaig portar a casa els meus pares la Coca de Llavaneres.



I amb aquesta recepta participo (per fi!) a la convocatòria mensual de Memòries d'una Cuinera, que com no podia ser d'una altra manera, aquest mes ens animen a preparar la Coca de Sant Joan!


INGREDIENTS PER LA CREMA: clicar aquí

INGREDIENTS PEL BRIOIX

  • Esponja: 100 gr de farina de força, 10 gr llevat de forner, 70 cc de llet
  • 300 gr de farina de força
  • 60 gr de sucre
  • 7, gr de sal
  • 2 ous petits
  • 1 cullerada d'aiguanaf
  • 20 gr de mantega pomada i 60 gr de mantega pomada
  • 25 gr de llevat
  • Aromes: ratlladura de llimona, canyella, vainilla, ...
  • Massapà lleuger: 30 gr de pols d'ametlla, 30 gr sucre, ratlladura llimona, clara d'ou
  • fruita confitada
  • pinyons
  • sucre
  1. Amb els ingredients de l'esponja, diluïr el llevat amb la llet i afegir la farina. Fer una bola i deixar-la llevar en un bol tapada fins que augmenti el doble.
  2. Per fer el massapà lleuger, barrejar tots els ingredients fins tenir una textura de papilla
  3. Pastar els ingredients de la massa (excepte la mantega i el llevat).
  4. Afegir-hi l'esponja i treballar amb el batedor elèctric fins que tinguem una massa ben fina i elàstica.
  5. Incorporar la mantega i el llevat a intervals i continuar pastant.
  6. Un cop tinguem la massa, la deixem reposar en un bol untat amb oli tapada i en un lloc atemperat fins que dobli el volum.
  7. Disposar la massa damunt una silpat o paper parafinat, i amb les mans untades amb oli, donar forma ovalada.
  8. Pintar amb ou batut i napar amb el massapà lleuger.
  9. Decorar amb fruita confitada i pinyons i deixar llevar en un lloc tebi fins que torni a augmentar el doble.
  10. Empolvorar amb sucre humit i enfornar a 200º durant 12 minuts.
  11. Un cop fred, partir-lo i farcir-lo amb crema.
Bon profit!!!

Font: Escola de Cuina Gormand

16/6/11

BISCUIT DE TARONJA


Aquest és un altre dels dolços que vaig fer per l'aniversari del Jan. Quan vaig pensar en el menú vaig saber que aquest biscuit de taronja no podia faltar. És un clàssic de casa des de que la Su ens el va ensenyar a Webos Fritos.

Ho té tot: facilíssim de fer, amb ingredients que tots tenim a casa, es pot fer amb antelació i a més està boníssim!!! Un dels meus preferits! :)



No fa falta que us digui que la Su i el Jesús han tret un fantàstic llibre:
"Webos Fritos. Recetas y Momentos". Un llibre que us recomano pels qui ens agrada la cuina, amb unes receptes fantàstiques i unes fotos meravelloses. En el llibre també podreu trobar la recepta d'avui.

Fa 2 anys vam tenir la sort de posar-nos cara amb la Su i el Jesús, a ells i a tota la seva familia, una familia encantadora a qui des d'aquí els hi enviem tot el nostre afecte en aquests moments tan dolorosos.



INGREDIENTS
  • 1 ou i 3 rovells
  • 22o gr de sucre
  • 90 cc d'oli suau
  • 1 iogurt natural
  • 1 taronja
  • 220 gr de farina tamissada
  • 1 sobre de llevat
  • 1 pessic de sal
  • pepites de xocolata
  1. Precalentar el forn a 180º
  2. Pelar la taronja a pèl i tallar-la a trossos.
  3. Posar en un bol la taronja, els ous, el pessic de sal i el sucre i batre-ho durant uns 3 minuts.
  4. Afegir l'oli i el iogurt i batre durant 1 minut.
  5. Incorporar la farina amb el llevat i les pepites de xocolata fins que quedi tot integrat.
  6. Abocar en un motlle tipus plum cake i espolvorar amb força sucre.
  7. Coure durant 35 minuts.
  8. Deixar refredar.
Bon profit!!!

FONT: Webos Fritos.

26/5/11

HOT DOG CAKE



Per la festa del Jan vam preparar un berenar on no hi faltava de res: entrepans, mini xapates, cakes, biscuits, banda de full amb poma, bavarois, xuxes, etc... i avui us presento un dels que va tenir més èxit: el Hot Dog Cake.


Quan el vaig veure al fantàstic blog de la Zerogluten vaig saber que el faria, però com la llista de pendents és tan llarga, la recepta va caure en l'òblit, fins que pensant en el menú que faríem me'n vaig enrecordar, i sort, perquè és un èxit assegurat!!!

Nosaltres el vam acompanyar de ketchup i mostassa i apart de ser boníssim queda molt vistós al tallar! Ah, i el podeu fer el dia abans! :)


INGREDIENTS
  • 3 ous
  • 150 gr de farina
  • 1 sobre de llevat
  • 130 ml de llet sencera
  • 50 ml d'oli de girasol
  • 50 mol d'oli d'oliva
  • 1 cullerada sopera de mostassa
  • 7 salsitxes frankfurt
  • 100 gr de formatge granna padano o parmesà
  • sal i pebre
  1. Preescalfar el forn a 180º.
  2. Barreja els ous amb la mostassa, la farina tamissada i el llevat.
  3. Posar a bullir en un cassó els olis i la llet. I afegir a la preparació anterior.
  4. Afegir el formatge i condimentar amb sal i pebre.
  5. Passar les salsitxes per farina.
  6. Per fer el montatge, abocar una mica de massa en un motlle plum cake, posar salsitxes, més massa, salsitxes, la resta de la massa i decorar al capdamunt amb una salsitxa.
  7. Coure durant 40 minuts aprox.
Bon profit!!

FONT: Zerogluten.

19/5/11

PASTIS CAMP DE FUTBOL


El dimarts el nostre bebé va fer 1 anyet!!! ;) Sembla
ahir que us anunciava que ja teníem amb nosaltres el nostre petit príncep, el Jan. I ara el meu bebé s'ha convertit en un petit que sempre està content i alegre, un nen que sempre riu, un nen que tot ho vol descobrir, que no para quiet ni un instant i que ja ha après a caminar... i que ens ha robat el cor a tota la familia!

Una data tan important mereixia una gran festa, així que el mateix dia 17 vam organitzar un berenar amb la familia i amics, per celebrar el primer aniversari del Jan!

I aquest va ser el pastís que vaig escollir perquè bufés la seva primera espelma: un camp de futbol culé!!!!



Amb els nervis vaig fer la foto un cop el Jan ja hi havia posat la mà i l'havia catat...i és que està fet tot un siberita!!! jajaja!!!


El pastís va causar molt d'èxit i és que tota la decoració es podia menjar! :)



INGREDIENTS PEL PA DE PESSIC
  • 6 ous
  • 200 gr de sucre
  • 200 gr de farina
  • 2 cullerades de llevat
  • un pessic de sal
  1. Pre escalfar el forn a 180º.
  2. Separar els rovells de les clares.
  3. Batre les clares amb un pessic de sal a punt de neu.
  4. Batre els rovells amb el sucre fins que doblin el volum. Incorporar les clares amb moviments envolvents i per últim afegir la farina tamissada amb el llevat.
  5. Abocar la barreja en un motlle rectangular de 40x30 cm reservant un parell de cullerades i enfornar durant 30 minuts.
  6. Amb la massa restant, abocar-la en un motlle esfera de 10 cm de diametre i enfornar a 180º durant 20 minuts.
FONT: El Cafè de nit.


PER LA TRUFA CUITA clicar aquí


ALTRES INGREDIENTS
  • xarop a 30º
  • cointreau
  • fideus de xocolata de color verd
  • una camiseta del barça de pa d'àngel
  • xocolata de cobertura negra i blanca

MONTATGE
  1. Partir el pa de pessic per la meitat.
  2. Barrejar el xarop i el licor a parts iguals i xopar una planxa.
  3. Farcir amb la trufa cuita.
  4. Napar tota la superficie i laterals amb més trufa i decorar amb els fideus de xocolata de color verd tota la superfície com si fos la gespa.
  5. Fondre les xocolates i cobrir l'esfera amb la blanca. Un cop freda decorar amb la negra fent pentàgons.
  6. Decorar amb la camiseta.
  7. Reservar a la nevera.
Bon profit!!!

24/4/11

PASTÍS ARC DE SANT MARTÍ


Des de que vaig veure aquest pastís al fantàstic bloc de la SandeeA, vaig saber que el faria ben aviat! El vaig trobar super divertit! Així que com diumenge passat vam celebrar l'aniversari de la Carla i la Berta, i del meu pare, vaig tenir l'excusa perfecte.

A més, amb un sol pa de pessic em van sortir els 3 pastissos que necessitava pq tothom bufés les seves espelmes! :)

També em va cridar molt l'atenció que el pa de pessic es feia amb maionesa, i és que bé tots porten ous i oli, oi? Jo vaig modificar la crema de mantega per una mousse de trufa blanca i la combinació ens va agradar a tots moltíssim!!!



INGREDIENTS PEL MAYOCAKE
  • Per la maionesa: 2 ous + 250 ml d'oli de girasol + un pessic de sal
  • 250 ml de sucre
  • 500 ml de farina
  • 4 cullerades de cacao pur en pols
  • 1 sobre de llevat
  • 1 cullerada de vainilla líquida
  • 250 ml d'aigua
  1. Preescalfar el forn.
  2. Fer l'emulsió d'oli i ous com si fessim una maionesa amb el túrmix.
  3. Abocar la maionesa en un bol i barrejar-hi el sucre, el cacao, la farina i el llevat.
  4. Afegir l'aigua i la vainilla i abocar en un motlle de 24 cm previament engreixat.
  5. Coure durant 45 minuts a 170º.

PER LA MOUSSE DE TRUFA BLANCA: clicar aquí.

MONTATGE

  • lacasitos
  • núvol de sucre
  1. Retallar un cercle al bell mig del pa de pessic. I tallar per la meitatel cercle gran, així obtindrem 2 arcs de sant martí.
  2. Napar tota la superfície amb la mousse de trufa blanca i enganxar els lacasitos fent l'arc de sant martí.
  3. Decorar amb el núvol de sucre.
Bon profit!!!

FONT: La Receta de la Felicidad.

8/3/11

CHESSECAKE


Ahir va ser el meu aniversari, i ho vam celebrar diumenge amb un dinar familiar. De postres, i per petició del Riqui vaig fer aquest cheesecake. Al nostre viatge a la Costa Oest de USA vam anar a menjar-ne al Chessecake Factory de San Francisco , i pel meu gust, aquest li dóna mil voltes!!! ;)



És deliciós i molt senzill de fer. Combinat amb un coulis de fruites vermelles queda unes postres de luxe!

I aquí els meus ajudants per bufar les espelmes...no em puc pas queixar!!! jeje!!


INGREDIENTS

  • Per la base: 60 gr de mantega fosa+ 180 gr de galetes Maria
  • 680 gr de formathe philadelphia
  • 3 ous
  • 230 gr de sucre
  • 225 cc de nata líquida
  • 1 cullerada de vainilla líquida
  1. Forrar la base d'un motlle desmotllable amb paper parafinat.
  2. Triturar les galetes i barrejar-les amb la mantega fosa. Cobrir la base del motlle amb aquesta pasta i deixar refredar a la nevera.
  3. Batre el formatge amb el sucre, la nata i la vainilla. Afegir els ous d'un en un fins que estigui ben integrat a la massa.
  4. Abocar la massa en el motlle i forrar-lo amb paper d'alumini.
  5. Coure al bany maria durant 60 minuts a 160º.
  6. Apagar el forn i deixar refredar el pastís a dins amb la porta mig oberta.
Si volem acompanyar el pastís amb un coulis de fruits vermells, hem de posar-ho a bullir amb una mica d'aigua i sucre i triturar.

NOTA: És important tenir tots els ingredients a temperatura ambient.


Bon profit!!!

FONT: Food&Cook.

2/2/11

BANDA DE FULL AMB POMA

Aquest és el segón postre que vaig fer per l'aniversari del meu avi. Una banda de full amb poma per picar amb els cafès.

Com que la pasta de full és molt fàcil de manipular, vaig fer un 90 ben bonic pq fes festa!!!


És realment boníssim i malgrat que estàvem tipíssims del dinar, no va sobrar ni un trosset! jejeje!





INGREDIENTS
  1. Retallar en cada làmina de full el número desitjat. Punxar-lo.
  2. Tallar les pomes a grills i disposar-ho a tot el volt del full.
  3. Enfornar durant 25-30 minuts a 180º.
  4. Encara calent, pintar amb la mermelada d'albercoc passada pel xinés i amb gelatina.
  5. Deixar refredar.
Bon profit!

26/1/11

PASTÍS KANSAS

El dissabte vam tenir una celebració molt esperada i especial: el nostre estimat avi va fer 90 anys!!!

I com li vam dir a ell: "L'estimem, l'admirem i que és una gran persona tot i no haver-ho tingut fàcil a la vida, que ha sabut fer front a situacions complicades i no per això ha perdut l'humor, la il.lusió i les ganes de superar-se cada dia. Estem orgullosos de tenir un avi tan bo, modern i amb tantes inquietuds." Realment és un model a seguir...

Te queremos avi!!!





Li vam fer una gran festa tota la familia, on la meva mare li va preparar un dinar de 3 estrelles michelin!!! Estava tot boníssim! :)

Jo vaig fer les postres, i vaig triar aquest pastís Kansas que és DELICIÓS!!! La combinació de iema i trufa queda boníssima, i trobo que queda fantàstic com a pastís d'aniversari!

La meva germana i jo vam encarregar la placa de xocolata per decorar el pastís i també li vam fer piruletes de xoco amb la foto.



Tot va sortir rodó, i vam acabar el dia pasant pel.lícules amb Super 8 de quan erem petites, ja us podeu imaginar que l'avi i l'àvia van estar molt contents!!!



INGREDIENTS BISCUIT
  • 150 gr de farina
  • 150 gr de sucre
  • 5 ous
  • una cullerada de llevat en pols
  1. Montar els ous i el sucre a punt de relleu.
  2. Afegir la farina i el llevat tamissats i mesclar amb moviments envolvents.
  3. Abocar en un motlle previament engreixat i enfornar durant 30 minuts a 180º.
  4. Un cop fred, partir per la meitat i reservar.

INGREDIENTS PER LA IEMA CLARA
  • 270 gr d'ous (5 ous aprox)
  • 60 gr d'aigua
  • 230 gr de sucre
  • un pessic de cremor tàrtar
  1. Fer un xarop amb el sucre, l'aigua i el cremor tàrtar.
  2. Quan comenci a bullir abocar a raig fi sobre els ous lleugerament batuts.
  3. Colar i retornar al foc sense deixar de remoure fins que espeixeixi.
  4. Refredar inmediatament i reservar.

INGREDIENTS PER LA TRUFA CUITA
  • 200 gr de xocolata negra
  • 1 litre de nata
  • 100 gr de sucre
  1. Bullir la nata amb el sucre.
  2. Retirar del foc i afegir la xocolata barrejant bé fins que quedi tota dissolta.
  3. Deixar refredar a la nevera un mínim de 24 hores i montar-la.

ALTRES INGREDIENTS
  • gelatina
  • xarop a 30º
  • licor cointreau
  • xarop de sucre cremat

MONTATGE DEL PASTÍS
  1. Partir el biscuit i xupar-lo amb la barreja de xarop i licor a parts iguals i farcir amb la trufa, deixant una mica per decorar els laterals.
  2. Extendre la iema clara sobre la coberta del pastís.
  3. Amb una cullera pintar la superfície amb el xarops de sucre cremat i amb un pinzell pintar amb la gelatina.
  4. Decorar els laterals amb trufa.
  5. Reservar a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!!!

FONT: Escola de Cuina Gormand

20/1/11

CALAMARS AMB ROMESCO


Quan l'altre dia vaig veure aquesta recepta de la Glòria no vaig dubtar que la faria ben aviat, i així ha estat. Un plat que ha fet les delicies d'avui i que ben segur repetiré! Jo l'he fet un puntet picant i amb arròs per acompanyar.

Com veieu és fàcil de fer, amb pocs ingredients i es pot fer amb antelació. Que més voleu? :)


INGREDIENTS

  • 4 calamars grossos tallat a rodanxes
  • 2 alls
  • 2 llesques de pa
  • 30 avellanes torrades
  • 1 nyora
  • 4 tomàquets vermells madurs ratllats
  • bitxo
  • fumet de peix
  1. Posar a hidratar la nyora en aigua. Treure la pell i reservar.
  2. Fregir les llesques de pa en oli.
  3. Fer una picada amb les llesques, l'all, la polpa de la nyora i les avellanes.
  4. Saltar els calamars en una paella amb oli. Retirar i reservar.
  5. Sofregir el tomàquet amb el bitxo. Afegir la picada i el fumet i seguidament els calamars. Condimentar amb sal i pebre i deixar-ho coure uns 25 minuts.
  6. Servir acompanyat d'arròs i unes torradetes de pa per sucar.
Bon profit!

FONT: Glòria i Josep del "El Cafè de Nit".