9/8/17

TARTAR DE FUET


I avui l'últim entrant del Sopar de Germaníssims!

Quan vaig fer el Tartar de Fuet vaig descobrir que hi havia altres receptes...així que vaig preparar aquesta altra versió que segons he llegit és d'un xef malagueny, Pachu Barrera.

A mi personalment em va agradar més l'altre que vaig fer, però us deixo la recepta per si us animeu a probar-ho...Ja em direu quin us ha agradat més!

INGREDIENTS

  • 1 fuet
  • 4 cullerades de maionesa
  • 1 culleradeta de mostassa de dijon
  • unes gotes de tabasco
  • 2 cullerades de mel de canya
  1. Pelar el fuet i picar-lo a ganivet ben petit per simular un steak tartar.
  2. En un bol fer la salsa barrejant la maionesa amb la mostassa, tabasco i mel.
  3. Afegir la salsa al fuet fins a obtenir una mescla homogenia.
  4. Servir amb torradetes.
Bon profit!


FONT: Loleta

6/8/17

AJOBLANCO DE MELÓ


Quan vaig veure aquest aperitiu al IG de Els Fogons de la Bordeta vaig saber que m'encantaria. En aquests sopars a la fresca sempre m'agrada que un dels entrants sigui una cremeta freda i aquesta la vaig trobar ben original al portar el meló.



L'ajoblanco és una sopa freda típica d'Andalusia i aquesta versió ens va encantar! 
A mi no em va quedar amb el color blanc característic ja que les ametlles que vaig comprar costava moltíssim de pelar-les i bastantes van anar amb pell a la thermomix (pròxim cop enrecordar-me de comprar-les ja pelades!). Tot i així estava espectacular! :)


INGREDIENTS

  • 500 gr de meló
  • 150 gr ametlla crua pelada
  • 1 all
  • una llesca de pa de pagès
  • aigua mineral
  • vinagre de xerès
  • oli oliva
  • sal
  • pebre
  • Per decorar: pernil salat, boles de meló i menta
  1. Posar en el vas de la thermmomix o d'una batedora tots els ingredients i triturar fins a obtenir una crema de textura ben fina.
  2. Reservar a la nevera i servir molt fred.
  3. Decorar amb pernil salat tallat ben petit, unes boles de meló i menta.
Bon profit!

FONT: Els Fogons de la Bordeta.

2/8/17

QUESADILLA D'ALVOCAT, SALMÓ I FORMATGE



Aquest és un dels entrants que vaig fer pel Sopar de Germaníssims, una quesadilla d'alvocat, salmó fumat i formatge. Super ràpid de fer i molt bo!

A casa ens agrada moltíssim l'alvocat, i aquesta combinació ens va agradar moltíssim! Tant que l'altre dia el vam tornar a fer per sopar amb el Riqui... :)



INGREDIENTS

  • 1/2 alvocat
  • 3-4 talls de salmó fumat
  • 4 talls de formatge mozzarella
  • 4 talls de formatge cheddar
  • 2 tortillas de blat de moro
  • coriandre fresc
  1. Aixafem l'alvocat en un plat amb una forquilla fins fer-ne puré.
  2. Agafem una tortilla i la posem en una paella al foc. 
  3. Repartim el formatge mozzarella, a sobre l'alvocat, el salmó i per últim el formatge cheddar. Posem una altra tortilla al damunt, i ho tenim al foc un parell de minuts, li donem la volta i ho deixem un parell de minuts més fins que el formatge es comenci a fondre.
  4. Ho servim tallat en racions i amb el coriandre fresc tallat per sobre.
Bon profit!