6/12/13

PASTÍS FRED DE XOCOLATA I FORMATGE II



Dimarts passat va ser l'aniversari del Riqui, i aquest diumenge ho vam celebrar amb la familia. Així que les postres van córrer a càrrec nostre!!! Per bufar les espelmes vaig fer aquest pastís de formatge i xocolata que just ja havia fet uns anys abans pel seu aniversari però amb algunes modificacions. Va ser un èxit rotund!!! A tothom li va encantar...fins i tot les meves cunyades es van emportar un trosset que havia sobrat cap a casa...amb això us ho dic tot!!! :) 
La decoració al vostre gust, amb qualsevol cosa queda un pastís molt lluït. Jo aquest cop vaig posar per sobre cereals de xocolata, em va agradar molt la idea i va ser un encert!!!! Només tenir en compte que s'han de posar a últim moment pq no quedin remullats! 


I per bufar les espelmes, el Riqui va tenir l'ajuda dels nostres nebots grans!!! Cada cop són més grans i guapos!!! Entre les dues fotos han passat 3 anys...Falta el Jan i la Carlota a la foto, però estàven fent la migdiada...jejeje!!!



I aquí teniu el pastís que li vaig fer al Riqui pel dia del seu aniversari, un Carrot Cake el seu preferit! Aquest cop li vaig posar un frosting i no us podeu ni imaginar l'èxit que va tenir amb el Jan i la Carlota, no van deixar res!!!!I



Aquí els teniu bufant el pastís, no hi ha cosa que els hi agradi més...bufar un cop rere l'altre les espelmes!!! 

Com veieu el Riqui no es pot queixar!!! ;)

INGREDIENTS PEL BESCUIT

  • 2 ous
  • 55 gr sucre
  • 25 gr farina
  • 25 gr cacao
  1. Batre els ous amb el sucre fins que doblin el volum. Afegir la farina i el cacao tamissats i barrejar. Abocar en un motlle de 22 cm i enfornar a 180º durant 10 minuts.
  2. Deixar refredar i posar com a base en un motlle desmotllable de 22 cm de diàmetre.

INGREDIENTS PEL PASTÍS
  • 250 gr de xocolata
  • 1 terrina de formatge per untar (250 gr)
  • 500 cc de nata per montar
  • 100 cc llet
  • 2 sobres de cuajada
  1. Posar en un cassó tots els ingredients menys la xocolata i barrejar pq fins que no hi hagi grumolls. Portar al foc i anar remenant fins que estigui calent. Incorporar la xocolata fins que es desfaci i tinguem una crema homogènia. Si ho feu amb la Thermomix, posar tots els ingredients en el vas, batre uns segons a v.4 i després programar 15'-v.4-T.100ºC.
  2. Abocar sobre el bescuit en el motlle i deixar refredar a temperatura ambient. Un cop fred, guardar a la nevera un mínim de 4 hores. És millor fer-lo el dia abans.
  3. Decorar al gust. En aquest cas, li he posat cereals de xocolata just en el moment de servir.
Bon profit!!!

6/11/13

GOTET DE CREMA AMB CRUMBLE I FRUITS VERMELLS




Aquestes postres són una autèntica delicia!!!! La combinació de la crema pastissera amb el crumble i els fruits vermells és tot un encert! Unes postres fàcils i que presentades així en gotet queden la mar de lluides, no creieu???

Jo vaig tenir la sort que els meus pares havien anat a Barcelona i la meva mare em va anar a comprar els fruits vermells a la Boqueria. Allà va trobar de tot: maduixes, groselles, aranyons, nabius, mores, gerds, physalis... vaja, de tot i més! :)

Les vaig fer per portar a casa els pares i tothom li va encantar!!!! Tant a grans com a petits...i sinó mireu a la Carlota com es va posar les botes...jajaja!!!


INGREDIENTS PER 10 GOTETS PETITS

  • 1 litre de llet sencera
  • 8 rovells
  • 150 gr sucre
  • 80 gr maizena
  • vainilla líquida (o pell de llimona, de taronja, canyella...)
  • Per el crumble: 50g de mantega pomada, 50g de farina, 50g d’ametlla en pols, 50g de sucre morè.
  • Fruits vermells (maduixes, groselles, aranyons, nabius, mores, gerds, physalis...)
  1. Per fer la crema, posar en un cassó la llet (reservem uns 100 cc) amb una mica de sucre (així evitarem que s'enganxi) i les aromes. Portar a ebullició. Tancar el foc i reservar tapat uns 10 minuts perquè s'infusioni.
  2. En un bol barrejar la llet que hem reservat amb la maizena perquè no hi hagi grumolls. Afegir els rovells i el sucre.
  3. Retornar al foc la llet i un cop bulli abocar a la mescla anterior. Colar i retornar al cassó al foc sense parar de remoure. Quan comenci a bullir retirar i abocar en un bol fred per precipitar el refredament.
  4. Per fer el crumble, barregem tots els ingredients menys la mantega. Afegim la mantega i aixafant amb una espàtula (en vertical) donem textua de sorra. Escampem aquesta sorra damunt d’una safata de forn protegida amb paper sulfuritzat i enfornem durant 6-7 min a 180ºC. retirem i esmicolem.
  5. Per fer el muntatge, repartim la crema en els gotets, posem per sobre el crumble i decorem amb els fruits vermells.
Bon profit!!!

7/10/13

TROBAREM A FALTAR EL TEU SOMRIURE...


Papa, Avi, Perucho o Nanu.

Tan se val com et diguéssim, ahir ens vas deixar sobtadament i encara estem assimilant que ja no et trobarem a la teva butaca fumant un puro.



Però sabem on seràs, no en tenim cap dubte, al costat de la teva estimada Maria que tant has trobat en falta aquests darrers anys.



Quants records ens venen al cap Avi:


Les mones per Pasqua, l’olor a pipa a l’entrar a casa teva, l’afició al Barça, el teu hort, el Sant Esteve a casa teva, els campionats de neules, el Tió encapçalat per tu i el teu bastó.

Els cistells de bolets, les torrades vora el foc a Can Rial, les bosses de llaminadures a punt pels teus bésnets, el porró sempre a taula, i la porta de casa teva sempre oberta per rebre’ns.



Ho donaves tot i  amb les mínimes coses ja eres feliç.


Avi de tradicions com ningú, entrañable, sempre prudent i atent, hem tingut la sort de créixer al teu costat.



El títol d’Avi se’t queda curt, i és que a part de les quatre nétes has fet d’avi també, dels teus quatre nebots.



Et trobarem molt a faltar Avi, però sabem que ara estas bé i tranquil.


És així com tu volies que fos el teu Adéu.



Només ens falta alçar la copa, això si, no amb aigua i dir-te: T’ESTIMEM!!!


Miriam, Àlex, Carla, Marta i Berta & Eva, Riqui, Jan i Carlota.

30/9/13

TATIN DE TOMÀQUET

Fa un parell de setmanes vam fer el Sopar de Germaníssims, van venir les meves cunyades i cunyat a sopar a casa. El Riqui és el petit de 3 noies, així que us podeu imaginar lo "mimat" que el tenen...jijijiji!!!



Va ser un sopar informal, a la fresca aprofitant que les temperatures encara ens pemeten gaudir de sopars al jardí, i sobretot gaudint de la bona companyia, i és que ens vam fer un tip de riure!!! Potser el vinillo, mojitos i gin tonics també van tenir alguna cosa a veure...jajaja!!! Mireu quines cunyades més guapes que tinc!!! :)


Ens ho vam passar molt bé...crec que aquest sopar de Germaníssims ja serà tradició :)
 



D'entrant vaig fer aquesta tatin de tomàquet. És deliciosa!!! Aprofiteu a fer-la ara que els tomàquets encara són bons, ja que la gràcia d'aquesta tatin és fer servir tomàquets madurats al sol, com més bons siguin més bona us quedarà.


INGREDIENTS

  • 1 kg de tomàquets madurs
  • 2 cebes tendres
  • 50 gr de formatge parmesano ratllat
  • 2 cullerades de mel
  • 30 gr de mantega pomada
  • 1 làmina de pasta de full
  • fulles d'alfàbrega
  • flocs de parma
  • sal maldon
  1. Tallar a rodanxes el tomàquet i la ceba a juliana.
  2. En un motlle rodó apte pel forn, untar la base amb la mantega i la mel.
  3. Cobrir amb els tomàquets, la ceba i el formatge parmesano ratllat.
  4. Coure al forn a 190º durant 15-20 minuts.
  5. Retirar-la, cobrir-la amb la pasta de full previament punxada i pintar-la amb ou. 
  6. Retornar-la al forn a 220º durant 15-20 minuts o fins que la pasta de full estigui daurada.
  7. Desmotllar-la a l'inrevés (la pasta de full ha de quedar com a base!), condimentar-la amb l'alfàbrega i la sal maldon i uns flocs de parma.
  8. Servir calenta, tèbia o freda.
Bon profit!!!

FONT: Escola de Cuina Gormand

24/9/13

ENCÀRRECS CULLEROT FESTUC

Després de més de dos mesos sense publicar, ja tocava actualitzar el blog!!! Però entre les vacances i l'inici de l'escola de grans del Jan (ja ha començat P3!) i l'escola bressol de la Carlota no he tingut temps (i una mica de mandra també s'ha de dir! jajaja!). 

Però ja no hi ha excuses que valguin, així que iniciem la tornada amb alguns dels encàrrecs que m'han fet aquests últims mesos!!! 

Els que em seguiu pel Facebook ja jo haureu vist, però hi ha molts seguidors que no tenen aquesta xarxa social i que m'han demanat que també posi les fotos aquí, així que aquí va el recull de pastissos i galetes que m'heu encarregat. Moltes gràcies a tos per confiar en mi en les vostres celebracions! :)

Ja sabeu que em podeu demanar informació i preus a través de cullerotfestuc@gmail.com. Com veieu, tot és personalitzat al 100% amb els vostres gustos, i evidentment fet amb els millors ingredients!!



Aquest Pastís Minnie és el must del Cullerot Festuc!!! té un èxit increible i és que és espectacular no us sembla? :) Ha sigut l'escollit per celebrar els aniversaris de la Martina, la Valentina i l'Aina. Un sacher en forma de Minnie, moníssim!




Per celebrar l'aniversari de l'Aina la seva mare em va encarregar el Pastís Hello Kitty.



I l'Anna va tornar a repetir amb aquest pastís d'aniversari pel seu pare, un pa de pessic farcit de trufa i cobert amb xocolata.



La meva neboda Marta era la protagonista de la seva classe, la classe dels Dofins, i de gran vol ser pastissera, així que la meva germana em va encarregar un pastís per poder portar a tos els seus companys per explicar que vol ser de gran :)


També han tingut molt d'èxit els pastissos de tonyina. Són boníssims!!!





No només les mares i filles em fan encàrrecs. Aquesta coca farcida de ganache de xocolata me la va encarregar una àvia per portar a l'escola dels seus néts a la jornada d'avis on anàven.


Un pastís de la Peppa Pig per celebrar l'aniversari que ni més ni menys de 10 nens i nenes que feien 3 anys!

  



Un pastís de camp de futbol per la comunió del Bernat.



Per la comunió de la meva neboda Carla, la meva germana em va encarregar aquestes galetes per repartir entre la familia i amics. Són moníssimes!



La Laura per la comunió del seu fill Bruno em va encarregar aquestes precioses galetes per donar als convidats com a detall i aquest fantàstic pastís Rose Cake, un layer cake de xocolata amb buttercream de vainilla.




La Gemma em va encarregar aquestes galetes per desitjar un Bon Estiu a les mestres i mares i pares de l'Ampa de l'Escola Bressol de la seva filla Ona.



I per últim us ensenyo l'últim encàrrec que he fet, unes galetes per celebrar les Noces d'Or dels meus sogres.


Espero que us agradi!!!!

10/7/13

BISCUIT DE CARBASSÓ, LLIMONA I GINGEBRE


Hola!!! Queda algú per aquí abans de marxar de vacances??? Nosaltres les comencem aquest divendres, marxem unes setmanes a la platja, on gaudirem d'estar junts, de passejades, de piscina, platja, gelats i molt moments únics, però sobretot intentarem desconectar una mica i gaudir moltíssim del Jan i la Carlota.

Abans de marxar us deixo un biscuit realment boníssim!!! El vaig fer per l'aniversari del Jan i després per el berenar amb la SuperLLiga i a tothom els hi va encantar. Doncs aquí teniu la recepta.

Tenia moltes ganes d'utilitzar el carbassó per fer un bescuit i és que li dóna textura super humida i esponjosa, i no patiu pel gust, hi va haver gent que tot hi no agradar-li el carbassó ni se'n va donar compte que en portava i va repetir i tot! jajaja!!!  La llimona, el coco i el gengibre fan una combinació ideal, 

Us el recomano al 100%, no deixeu de fer-lo, serà un èxit segur!!!

Bones vacances, ens "veiem" a la tornada! I recordeu que em podeu seguir a través del Facebook :)

 

INGREDIENTS
  • 100 gr farina integral
  • 150 gr farina normal
  • 1 culleradeta de bicarbonat
  • un pessic de sal
  • 250 gr de carbassó amb pell ratllat
  • 180 gr de sucre morè
  • 3 ous
  • ratlladura de llimona
  • 10 gr de gengibre fresc ratllat
  • 1 iogurt de llimona
  • 50 gr de coco ratllat
  • 100 cc d'oli girasol
  1. Preescalfar el forn a 180º.
  2. En un bol barrejar el sucre amb la ratlladura de llimona i gengibre. Afegir els ous, iogurt i oli i batre un parell de minuts amb la batedora elèctrica.
  3. Incorporar les farines tamissades amb la sal i bicarbonat. 
  4. I per últim el carbassó ratllat i barrejar bé.
  5. Abocar en un motlle i coure al forn a 180º durant 50-60 minuts.
  6. Deixar refredar i desmotllar.
Bon profit!!!

FONT: Recetario de Canecositas

4/6/13

PASTÍS BOB EL MANETES


Com ja sabeu el passat dia 17 de maig el Jan va fer 3 anys, i fa un parell de setmanes vam fer-li una super festa! Una festa temàtica de Bob el Manetes, un dels seus dibuixos preferits!


Des de que vam decidir el tema de la festa, em vaig posar mans a l'obra (mai millor dit!) i vaig preparar la invitació, la decoració pel jardí, el berenar i evidentment el pastís! Disfruto tant preparant-ho tot, que la feinada està recompensada quan vec la cara de felicitat dels petits! ;)




Doncs aquí teniu el pastís d'aniversari que va tenir el Jan per bufar l'espelma! Un pa de pessic farcit de trufa, el que més agrada a casa. I la decoració ja ho veieu! Una excavadora treient sorra i pedres!! :) Va ser un èxit...hauríeu d'haver vist la cara que va fer el Jan al veure el pastís!!!



I evidentment no podia faltar unes galetes de Bob el  Manetes per donar com a detallet als amics i familia!!! A que son una monada??? El Bob el manetes amb eines incloses ;) 

I recordeu que si em voleu fer un encàrrec tant de pastís com de galetes ho podeu fer a través de cullerotfestuc@gmail.com.



INGREDIENTS PEL BISCUIT
  • 4 ous
  • 300 gr sucre
  • 300 gr farina
  • 1 sobre de llevat
  • 150 cc de llet
  • 100 cc d'oli
  • vainilla líquida
  • un pessic de sal
  1. Batre les clares a punt de neu amb 50 gr de sucre i un pessic de sal.
  2. Batre els rovells amb 250 gr de sucre a punt de relleu.
  3. Afegir la llet i l'oli i remenar bé.
  4. Incorporar delicadament la farina tamissada i el llevat, i per últim les clares a punt de neu.
  5. Abocar en un motlle previament engreixat i coure durant 30 minuts a 180º.
  6. Deixar refredar sobre una reixeta.

INGREDIENTS PER LA TRUFA CUITA

  • 100 gr de xocolata negra
  • 500 cl de nata per montar
  • 50 gr de sucre
  1. Bullir la nata amb el sucre.
  2. Retirar del foc i afegir la xocolata barrejant bé fins que quedi tota dissolta.
  3. Deixar refredar a la nevera un mínim de 24 hores i montar-la.
INGREDIENTS PER LA COBERTURA DE XOCOLATA
  • 150ml de nata líquida
  • 150g de xocolata de cobertura
  • 75g de mantega
  1. Escalfar la nata líquida. Quan arrenqui el bull abocar-la sobre la xocolata trossejada i la mantega a trossets. Esperar 2 minuts i barrejar bé fins a obtenir una mescla homogènia.
  2. Mantenir-la calenta en un bany Maria fins el moment d’utilitzar.

ALTRES INGREDIENTS
  • xarop a 30º
  • galetes de cacao farcides de crema
  • catànies
  • fideus de color verd
MONTATGE DEL PASTÍS
  1. Partir el biscuit i xopar-lo amb el xarop i farcir amb la trufa, deixant una mica per decorar els laterals.
  2. Cobrir tot el pastís amb la cobertura de xocolata.
  3. Decorar amb els fideus verd simulant la gespa, les galetes de cacao esmicolades simulant la sorra i les catànies les pedres.
  4. Cobrir els laterals amb trufa.
  5. Reservar a la nevera fins el moment de servir.
 Bon profit!!!

20/5/13

BISCUIT DE XOCOLATES



El divendres va ser l'aniversari del Jan, va fer 3 anys!!! Va ser un GRAN dia, i és que no hi ha res que m'agradi més que preparar el dia dels aniversaris dels peques de la casa :)

El vam despertar amb globus i cantant, i cap a la guarde ben carregat, i és que va portar per les mestres i els seus amiguets una galeta decorada en forma de girafa, que és la seva classe. Hauríeu d'haver vist lo cofoi que anava amb les seves galetes!!!


Va valdre la pena la feinada, i  és que tots els nens i nenes van estar encantats amb el seu detallet...i les mestres també! :)




A la tarda va venir la familia a casa i pq bufés l'espelma vaig fer aquest biscuit de xocolates de la Su. A casa ens agrada molt aquest tipus de biscuits per berenar, i als petits més, així que l'èxit estava assegurat! I ja veieu que cada cop hi ha més ajudants per bufar les espelmes!!! jajaja!

I nosaltres les celebracions les fem durar, i aquest divendres farem una super festa pel Jan de Bob el Manetes, així que la propera entrada serà el pastís que li faré :)

INGREDIENTS

  • 120 gr mantega
  • 125 gr xocolata negra 
  • 75 gr xocolata blanca
  • 140 gr sucre
  • 4 ous
  • 125 gr farina
  • 1 sobre de llevat
  • un pessic de sal
  1. Preescalfar el forn a 180º.
  2. Fondre al bany maria o microones les xocolates amb la mantega.
  3. Batre el sucre amb els ous fins que doblin el volum.
  4. Afegir la xocolata fosa i barrejar fins que quedi ben integrada.
  5. Incorporar la farina amb el llevat i la sal.
  6. Abocar en un motlle previament engreixat i coure durant 35 minuts a 180º.
  7. Deixar refredar.
Bon profit!!!

FONT: Webos Fritos.





10/5/13

TARTALETA DE PERES I FRANXIPAN

  
Les últimes setmanes he anat de bòlit amb encàrrecs, i ara estic liada fent galetes de comunió, d'aquí a que no pogui actualitzar el blog tant com m'agradaria.  Moltes gràcies a tothom per confiar en mi i a tots els emails preguntant informació! :)

Avui us porto aquesta tartaleta que vaig preparar per la festa de la Carlota. Els que em seguiu ja sabeu que disfruto moltíssim preparant les festes d'aniversari dels meus fills, gaudeixo pensant la temàtica de l'aniversari, fent la invitació que donarem als amics i familia, decorant la casa i evidentment pensant que faré per menjar. I és que m'agrada preparar un bon sortit de pastissos per berenar, apart dels mítics entrepans i el pastís d'aniversari. I divendres vinent el Jan fa 3 anys!!! Així que com veieu estic ben entretinguda!! :) se m'acumularan les entrades dolces!

La combinació de la pera amb el crema franxipan és boníssima!!! No va sobrar ni una engruna!! :) I al portar massapà, us recomano que el feu el dia abans, millora!!!

INGREDIENTS
  • 1 làmina de pasta brisa
  • Crema Franxipan: 100 gr mantega pomada + 100 gr sucre + 2 ous a temperatura ambient + un polset sal + 100 gr pols ametlla + 15 gr farina + ratlladura llimona + vainilla
  • 5 peres conference
  • mantega fosa
  • mermelada d'albercoc
  • licor
  • gelatina de poma
  1. Preescalfar el forn a 180º.
  2. Encamisar un motlle amb la pasta, punxar la base, posar-hi un pes a sobre i coure-la en blanc 10 minuts i pinzellar-la amb clara batuda.
  3. Per fer la crema, blanquejar la mantega amb el sucre, la sal i les aromes. Integrar els ous batuts a poc a poc i finalment les farines.
  4. Abocar a la tartaleta.
  5. Disposar al damunt les peres laminades, pintar amb mantega fosa i enfornar 10 minuts a 200º i després 30 minuts a 180º.
  6. En un cassó posar a coure la mermelada amb suc de llimona una mica d'aigua i la gelatina. Colar i pintar tota la superfície de la tartaleta.
  7. Servir-la tèbia o freda.
Bon profit!!!

FONT: Escola de Cuina Gormand


22/4/13

PASTÍS HELLO KITTY


El dia 12 d'abril la Carlota va fer 1 anyet!!! M'ha passat taaan ràpid!!! Sembla un tòpic però sembla ahir quan va néixer...I ara ja hem celebrat el seu aniversari! La Carlota és la nostra nina d'ulls blaus, un belluguet com el seu germà, no para quieta, camina des dels 9 mesos i és igual de simpàtica i riallera que el Jan! I guapa a rabiar :)


La festa d'aniversari la vam haver de posposar una setmana ja que els dos van passar la varicel.la, però aquest diumenge ens vam reunir familia i amics a casa per poder-ho celebrar! I tota festa ha de tenir un super pastís, i aquest és el que li vaig fer pq bufés la seva primera espelma: un pastís de la Hello Kitty!!!


Tothom va quedar bocabadat al veure'l!!! Va triunfar entre els més petits i és que li volien fer petons i tot! jajaja!!!

A mi els pastissos de fondant no m'acaben d'agradar, així que me les vaig ingeniar per fer-li la forma desitjada. Un bon pa de pessic farcit de trufa cuita i cobertura de xocolata blanca. Un èxit!!! No va sobrar res!!!! Bona senyal, oi?



I com podeu veure la Carlota va tenir un ajudant d'excepció per bufar l'espelma!!! 

Per molts anys princesa!!!

I recordeu que ara també em podeu seguir a través de la pàgina del facebook de El Cullerot Festuc, us espero!   




INGREDIENTS BISCUIT
  • 150 gr de farina
  • 150 gr de sucre
  • 5 ous
  • una cullerada de llevat en pols
  1. Montar els ous i el sucre a punt de relleu.
  2. Afegir la farina i el llevat tamissats i mesclar amb moviments envolvents.
  3. Abocar en un motlle previament engreixat i enfornar durant 30 minuts a 180º.
  4. Un cop fred, donar-li la forma desitjada.
INGREDIENTS PER LA TRUFA CUITA
  • 100 gr de xocolata negra
  • 500 cl de nata per montar
  • 50 gr de sucre
  1. Bullir la nata amb el sucre.
  2. Retirar del foc i afegir la xocolata barrejant bé fins que quedi tota dissolta.
  3. Deixar refredar a la nevera un mínim de 24 hores i montar-la.

ALTRES INGREDIENTS
  • xarop a 30º
  • xocolata blanca de cobertura
  • llaminadures
  • galetes tipus "Mikado"
MONTATGE DEL PASTÍS
  1. Partir el biscuit i xupar-lo amb el xarop i farcir amb la trufa, deixant una mica per decorar els laterals.
  2. Extendre la iema clara sobre la coberta del pastís.
  3. Desfer la xocolata blanca i cobrir tot el pastís.
  4. Decorar amb les llaminadures (ulls, nas i llaç), les galetes (bigotis) i cobrir els laterals amb trufa.
  5. Reservar a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!!!

6/4/13

PASTÍS DE FORMATGE I XOCOLATA BLANCA I FRUITS VERMELLS


Aquest és el pastís que vaig fer per celebrar el meu aniverari. Un pastís de formatge amb xocolata blanca i fruits vermells que vaig veure al blog de la Laura. Ella és una artista fent pastissos tipus mousse i quan vaig veure aquest vaig saber que el faria ben aviat.

 


És un pastís molt senzill de fer i amb l'avantatge de que el pots tenir fet amb antelació, fet que s'agraeix quan tens convidats a casa i t'has de planificar el menú :)

A més té una presentació molt resultona i sense cap complicació, així que era ideal per poder bufar les espelmes després d'un dinar fantàstic amb la familia. I com sempre no em falten ajudants a l'hora de bufar les espelmes... El Jan li encanta i les hem d'encendre varis cops pq disfruta molt. Aquest cop la petita de la casa estava fent la migdiada i no em va poder ajudar...jejeje!!!

Us deixo la recepta tal i com la vaig fer jo, ja que vaig fer algunes variacions en la preparació.

I recordeu que ara també em podeu seguir a través de la pàgina del facebook de El Cullerot Festuc, us espero!  



INGREDIENTS
  • Per la base: 250 gr de galetes digestive + 100 gr mantega
  • 350 gr de formatge philadelphia
  • 250 gr de xocolata de cobertura blanca
  • 300 cc de llet sencera
  • 50 gr sucre
  • 200 cc nata
  • 6 fulls de gelatina
  • Per la decoració: maduixes, gerds, mores + festucs + gelatina de poma
  1. Forrar la base d'un motlle desmotllable amb paper parafinat.
  2. Triturar les galetes i barrejar-les amb la mantega fosa. Cobrir la base del motlle amb aquesta pasta i deixar refredar a la nevera.
  3. Hidratar la gelatina.
  4. Posar en un bol la xocolata blanca trossejada.
  5. Reservar un got de llet. Posar en un cassó la resta de llet, el formatge i el sucre. Un cop bulli, abocar sobre el bol de xocolata i esperar un parell de minuts. Remenar amb unes barilles fins que estigui totA desfeta i no hi hagi grumolls. 
  6. Calentar el got de llEt que teníem reservat i posar-hi les fulles de gelatina. Remenar bé pq estiguin ben dissoltes i abocar a la preparació anterior.
  7. Montar la nata.
  8. Un cop la crema hagi perdut temperatura, incorporar la nata amb moviments envolvents.
  9. Abocar la mousse en el motlle i deixar refredar a la nevera un mínim de 4 hores (millor fer-lo d'un dia per l'altre).
  10. Per decorar el pastís, disposar-hi per sobre els fruits vermells i els festucs tallats grossament. Pintar els fruits vemells amb gelatina de poma per donar-li brillantor.
Bon profit!!

1/4/13

EM VOLEU FER UN ENCÀRREC???



Sabeu que m'encanta cuinar, sobretot postres: pastissos, tartes, bescuits, coques i galetes!!! Fins ara en feia per la familia i els amics, però gràcies a que la gent que ho ha provat em recomana als seus amics i coneguts, us faig partíceps que El Cullerot Festuc ara també accepta encàrrecs.


Sou molts els que m'heu enviat emails preguntant-ho, sobretot a partir de l'última entrada de galetes decorades, i si, em podeu fer encàrrecs, ja sigui de postres o galetes.

Ara que s'apopen comunions i bateigos i voleu que us faci galets decorades pels vostres fills o com a regal per una festa d'aniversari, o com q detall per un esdeveniment important ja ho sabeu! Aquestes de l'imatge son les que vaig fer pel bateig de la Carlota, us agraden?
 

Si esteu preparant la vostra festa d'aniversari o dels vostres fills o familiars i voleu un pastís, no ho dubteu, poseu-vos en contacte a mi i us faré el pastís que més us agradi, en teniu un munt per escollir!







O us toca portar les postres el diumenge, o a un sopar amb amics? Les possibilitats son infinites :)


Moltes gràcies per confiar amb mi! Podeu veure fotos dels encàrrecs que he fet aquí.

Per demanar informació sobre encàrrecs us podeu posar en contacte amb mi a través de cullerotfestuc@gmail.com