24/4/20

PASTÍS DE FORMATGE AMB MERMELADA DE GERDS



Després d'una any retorno al blog amb aquest pastís de formatge amb mermelada de gerds. 
La causa bé s'ho val. Ahir  Diada de Sant Jordi, els hi vaig fer aquest pastís a les meves veïnes que formen part de l'equip sanitari que està lluitant contra la pandemia.


Tenim la gran sort de viure en una comunitat amb el millor veïnat que es pot tenir. Cada dia a les 20h el Quim ens posa la canço de Tot Anirà bé del Joan Dausà, himne del confinament que estem vivint i després alguna altra cançó que els veïns proposem. Sense cap mena de dubte un dels moments del dia que tots esperem amb més ganes.

L'Emma i la Mone apart de veïnes, són grans amigues. Així que aquí el meu agraïment i reconeixement a tot el personal sanitari que està al peu del canó, cuidant i salvant vides en aquests moments tan difícils.


Molt feliç de que als companys/es els hi agradés tant el pastís. Ja sabeu que a mi m'encanten els pastissos de formatge i al blog en tinc publicats un munt. Últimament aquesta és la recepta que faig i m'encanta el resultat. Us animo a fer-lo i endolçir-vos una mica aquest temps que ens ha tocat viure.

Molta salut per tots!!!


INGREDIENTS 
  • PER LA BASE: 200 gr galetes + 85 gr mantega fosa + 35 gr ametlla crua mólta
  • 900 gr de formatge crema tipus philadelphia
  • 200 gr sucre
  • suc de mitja llimona exprimida
  • vainilla líquida
  • 200 gr nata per montar
  • 3 ous
  • 3 cullerades grans de farina
  • 200 gr de llet condensada

  1. Precalentar el forn a 180 º a dalt i baix.
  2. Triturar les galetes, afegir l'ametlla i la mantega fosa.
  3. Forrar la base d'un motlle de 18 cm amb paper de forn. Cobrir la base de galetes i reservar.
  4. Posar la papallona a la Thermomix. Incorporar tots els ingredients i programar 3 minuts, velocitat 2 fins a obtenir una crema homogènia. Ho podeu fer sense thermomix amb una batedora de varetes fins que estigui tot ben barrejat.
  5. Abocar la crema a sobre la base de galetes i enfornar durant 1 hora a 180º calor a dalt i baix.
  6. Apagar el forn i deixar el pastís 1 hora més a dins.
  7. Deixar refredar i decorar amb mermelada de gerds.
Bon profit!!!