Us volem desitjar de tot cor unes molt bones festes i que l'any 2011 es cumpleixin tots els vostres desitjos!
23/12/10
BON NADAL I FELIÇ 2011
Us volem desitjar de tot cor unes molt bones festes i que l'any 2011 es cumpleixin tots els vostres desitjos!
19/12/10
CARLOTA DE CASTANYES I MASCARPONE
Haig de dir que la caldereta estava espectacular!!! I és que la meva mare és una gran cuinera!!! A casa nostra ja veieu que comencem les festes una setmana abans...jijiji!
És bastant senzill de fer i com s'ha de fer amb antelació és ideal per aquestes dates... Us animo a fer-lo! A casa ens ha encantat a tots, el repetiré segur!!!
- 1 paquet de melindres (280 gr aprox)
- 70 gr de mantega
- un rajolí de licor
- En un motlle desmotllable de 23 cm, posar a tot el volt melindres (tallar una mica la punta).
- Trossejar les puntes i la resta de melindres i afegir la mantega fosa i el licor i amassar fins tenir una pasta i cobrir tota la base del motlle.
- Deixar refredar a la nevera.
INGREDIENTS PER LA MOUSSE
- 500 cc de nata
- 100 gr de sucre
- 400 gr de purè de castanyes
- 500 gr de mascarpone
- 50 cc de whisky
- 5 fulles de gelatina
- 50 gr de fideus de xocolata
- Hidratar la gelatina amb aigua freda.
- Reservar una tasseta de nata , escalfar-la i dissoldre la gelatina.
- Montar la resta de nata amb el sucre i reservar a la nevera.
- Triturar el purè de castanyes amb el mascarpone i el licor fins obtenir una barreja ben fina. Incorporar la gelatina i barrejar bé.
- Barrejar la nata en la preparació anterior amb moviments envolvents i afegir els fideus de xocolata.
- Abocar la mousse en el motlle i deixar refredar a la nevera un parell d'hores.
INGREDIENTS PER LA COBERTURA DE XOCOLATA
- 60 cc de nata líquida
- 70 cc d'aigua
- 75 gr de sucre
- 3 fulles de gelatina
- 30 gr de cacao pur en pols
- Posar a hidratar la gelatina en aigua freda.
- En un cassó posar la nata, aigua i sucre fins que bulli. Afegir el cacao i deixar al foc fins als 103º.
- Retirar del foc i quan estigui a 60º afegir la gelatina i remenar bé perquè es dissolgui.
- Quan la glassa estigui a uns 40º, abocar-la a raig fi sobre el pastís.
- Deixar refredar a la nevera d'un dia per l'altre.
- Decorar al gust i posar al volt de la carlota un llaç ben bonic. :)
Bon profit!
FONT: La Cocina de Auro.
1/12/10
PASTÍS FRED DE XOCOLATA I FORMATGE
Un pastís a tenir en compte per les festes que s'acosten, ja que és fàcil, molt bo i es pot fer amb antelació.
I ja veieu quin ajudant més guapo tenia el Riqui per bufar les espelmes!!! El Jan està preciós! :) I és la joguina dels seus cosins... Llàstima que encara no pogui menjar pastís...xq amb lo tragoncete que està fet, segur que li encantaria!!! :)
- 1 planxa de bescuit
- 250 gr de xocolata negra de cobertura
- 500 cc de nata per montar
- 100 cc de llet
- 300 gr de formatge philadelphia
- 75 gr de sucre
- 10 cc de cointreau
- 2 sobres de cuajada Royal
- Reservar una mica de llet per desfer els sobres de cuajada.
- Posar a bullir la nata, la resta de la llet i el sucre.
- Afegir la xocolata a trossos fins que es desfaci i el formatge.
- Afegir el cointreau i la cuajada disolta amb la llet.
- Deixar bullir uns 3 minuts. Retirar del foc.
- Posar la base en un motlle desmotllable. Abocar la preparació anterior i deixar refredar. Guardar a la nevera.
- Decorar amb fideus de xocolata o cacao en pols.
- Per fer la crema amb la Thermomix: triturar la xocolata a v. 5-7-9. Afegir la resta d'ingredients i programar: 15' - T.100 - V. 4.
FONT: Food&Cook i Auro.
27/11/10
PASTÍS DE PINYA I LLIMONA
La recepta és de la Rosa, una companya de feina de la meva mare.
I a part de ser bo, fàcil i que es pot tenir preparat amb antelació, queda un pastís molt bo i resultón! :)- 1 llauna de 1/2 kg de pinya natural
- 3 cullerades de sucre
- 1 capsa de "Pastel fresco sabor limón" de Royal
- 500 gr nata per montar
- 1 planxa de bescuit
- Per la cobertura: 2 cullerades de flam Potax, 5 cullerades de sucre, el suc d'una llimona i 18 cullerades d'aigua.
- Disposar el bescuit en un motlle desmotllable i sucar-l amb el sucre cremat que porta la capsa del "pastel de limón".
- Batre amb el túrmix la pinya escorreguda, el sucre i els polvos del "pastel de limón" durant 2 minuts.
- Montar la nata i afegir-la amb moviments envolvents.
- Abocar la mescla al motlle i guardar a la nevera mínim un parell d'hores.
- Per preparar la cobertura, posar tots els ingredients en un cassó i desfer bé els grumolls. Posar-ho al foc fins que comenci a bullir sense deixar de remenar.
- Deixar refredar i estendre-la damunt el pastís ja quallat.
- Guardar a la nevera fins el moment de servir.
- Decorar al gust.
24/11/10
ROMESQUET DE RAP
Podem fer servir qualsevol tipus de peix: lluç, lluerna, llucets, llenguado, etc. Jo com que sóc del club de les "sense espines" vaig optar per fer cuetes de rap. ;)
La salsa romesquet la podeu tenir feta el dia abans i així només tindreu que fer el puré de patates i marcar el peix a la planxa. Ja veieu, més fàcil impossible!
INGREDIENTS
- Rap, lluç, llucets, lluerna, ...
- sal, pebre i farina
- 750 gr de patates
- caiena o tabasco
- Fumet: les espines del peix, 3 grans d'all, 1 tomàquet vermell, 100 cc de vi blanc, julivert, 1 litre d'aigua calenta
- Picada: 1 llesqueta de pa, 1/2 gra d'all, 10 fulles de julivert, 1 pebrot xoricero hidratat, 15 gr d'avellanes, 15 gr d'ametlles, 2 cullerades de vi ranci.
- Per fer el fumet, triturar els alls, el tomàquet, julivert i vi. Posar en una cassola una mica d'oli i sofregir les espines. Agregar el puré anterior i deixar evaporar del tot. Abocar l'aigua, condimentar i coure 15 minuts. Colar i reservar.
- Fregir els ingredients de la picada (excepte el vi ranci) en una paella. Triturar la picada juntament amb el vi ranci i 600-700 cc del fumet anterior. Colar, retornar al foc i donar un bull. Rectificar de sal si cal i afegir una mica de caiena o tabasco.
- Pelar les patate i tallar-les a trossos. Posar-les a coure en aigua freda i sal durant uns 2 minuts. Escórre-les i xafar-les amb una forquilla per fer un puré. Amanir amb oli, sal i pebre.
- Assaonar i enfarinar el peix i fregir-lo en una paella.
- Per sevir, posar el puré al mig del plat, a sobre el peix i al volt el romesquet ben calent.
FONT: Escola de Cuina Gormand.
15/11/10
PASTIS DE MONIATO (SWEET POTATO PIE)
He versionat el pastís de carbassa de la Trota i ha sigut un encert! El toc que li dónen les espècies i la dolçor del moniato el fan un pastís deliciós!!! Us animo a tots a fer-lo!!! :) Ara em toca probar el Pumpkin Pie, segur que també és boníssim!
INGREDIENTS
- 1 làmina de pasta brisa
- 400 gr de moniatos cuits
- 135 gr de sucre morè
- 3 ous
- 300 ml de llet evaporada
- 1 cullerada de maizena
- 1 culleradeta de jengibre en pols
- 1'5 culleradeta de canyella
- 1 pessic de clau mòlt
- 1'5 culleradeta de sal
- Nata montada
- Forrar un motlle amb la pasta brisa i precoure a 200º durant 8 minuts.
- Passar pel túrmix el moniato cuit fins tenir un puré fi.
- Afegir la sal, el sucre, canyella, jengibre i maizena i barrejar.
- Amb les barilles integrar els ous lleugerament batuts i finalment la llet evaporada.
- Incorporar la crema en el motlle i enfornar a 215º durant 10 minuts i després a 175º durant 30 minuts més.
- Deixar refredar.
- Servir acompanyat de nata montada.
Bon profit!
FONT: Trota de Food&Cook.
9/11/10
PASTÍS DE POMA
Aquest pastís és BONÍSSIM i molt senzill de fer. El fet de posar les pomes triturades, li fan una textura i sabor com si estigués farcit també de crema pastissera!!!
És un pastís que s'ha de fer una estona abans o el dia anterior i pel meu gust guanya servit fred de la nevera. Aquí el teniu amb les meves modificacions.
INGREDIENTS
- 5 pomes Golden
- 2 ous
- 180 gr de sucre
- 160 g de farina
- 100 gr de mantega
- 250 cc llet
- vainilla líquida
- pasta de full
- gelantina de poma
- Preescalfar el forn a 160º.
- Pelar les 3 i 1/2 pomes i triutar-les amb el túrmix o thermomix.
- Batre els ous, amb el sucre, la llet i la manetga fosa. Afegir la vainilla líquida i la farina tamissada.
- Barrejar amb el triturat de pomes.
- Posar la pasta de full en un motlle. Punxar-lo i abocar el prepara anterior.
- Pelar la poma i mitja reservada i tallar-la a grills i decorar tota la sueprfície del pastís.
- Enfornar durant 1 hora a 160º.
- El treiem del forn i encara calent el pintem amb gelatina de poma per donar brillantor.
- Reservar a la nevera fins el moment de servir.
Bon profit!!!
FONT: Cuina per Llaminers.
1/11/10
PANELLETS
No tinc perdó de no publicar res des del bateig del Jan!!! Ja en tenia ganes, eh??? :) Espero no tardar tant ara a tornar a publicar...que de cuinar, cuino eh?
- 100 gr de massapà
- 20 gr de taronja confitada
- xocolata de cobertura negra
>
PANELLETS DE POMA
- 100 gr de massapà
- talls prims de poma
- sucre
11/7/10
GALETES DE BATEIG
Jo vaig fer 3 models: la cara d'un bebé, el biberó i el peuet.
I com que em va sobrar bastanta glassa, vaig fer una galeta gegant de 34*44 cm per picar durant el berenar que vam fer.
Espero que us hagi agradat!!!
25/5/10
HOLA, SÓC EL JAN!!!
16/5/10
PASTÍS DE PAPALLONES
Us deixo la recepta amb les meves modificacions. Us animo a fer-lo!!!
INGREDIENTS PEL BESCUIT
- 3 ous, 3 rovells, 150 gr de sucre, un pessic de sal
- 160 gr de farina, 50 gr de pols d'ametlla, 1 culleradeta de llevat en pols, vainilla líquida
- 3 clares, 40 gr de sucre, un pessic de sal
- Xarop: 50 gr de sucre + 50 cc d'aigua i licor (en el meu cas Cointreau)
- mermelada de maduixa
- Muntar punt de relleu els ous, rovells, sucre i sal a punt de relleu.
- Afegir les farines i llevat tamisats.
- Muntar a punt de neu les clares amb el sucre i la sal.
- Amalgamar les clares al batut i abocar en un motlle de 28 cm previament engreixat i enfornar a 180º durant 40 minuts.
- Fer un xarop a 30º amb l'aigua i el sucre. Afegir el Cointreau al gust i reservar per emborratxat les bases del bescuit.
- 6 fulles de gelatina
- 1 llauna de pinya en su jugo (560 gr pes sense escórrer). Reservar 1 rodanxa per la decoració.
- 400 cc de nata per montar
- 150 gr sucre
- Triturar amb el túrmix la pinya ben escorreguda.
- Hidratar les fulles de gelatina amb aigua freda. Escalfar un parell de cullerades del suc de la pinya i dissoldre la gelatina.
- Afegir la gelatina a la pinya triturada i remenar.
- Montar la nata amb el sucre.
- Barrejar la nata amb la pinya triturada amb moviments envolvents.
- Reservar en fred.
INGREDIENTS PER LA COBERTURA
- 200 cc de nata per montar
- 50 gr de sucre
- 5 gr d'estabilitzant de nata
- 1 rodanxa de pinya en su jugo
- 1 maduixa
- 1 llima
- festucs picats
- Montar la nata amb l'estabilitzant i el sucre. Reservar en fred.
- Per fer les ales de la papallona: Tallar la rodanxa de pinya per la meitat (ja que sinó queda massa gruixuda) i tallar trossos d'uns 3 cm. Fer-li amb les tisores uns talls triangulars a la part exterior.
- Per fer el cos de la papallona: Tallar una maduixa en talls petits longitudinals.
- Per fer les antenes de la papallona: Tallar la pell de la lima a tires molt fines.
MUNTATGE
- Un cop el bescuit està fred, tallar-lo en 3 parts.
- Emborratxar amb el xarop cada base i napar-la amb mermelada de maduixes.
- Repartir la meitat de la crema de pinya.
- Tapar amb una altra base, emborratxar-la i napar-la amb mermelada de maduixa.
- Repartir la resta de la crema de pinya i tapar-la amb l'última base.
- Deixar refredar a la nevera (millor fer d'un dia per l'altre).
- Cobrir el pastís amb la nata montada amb l'ajyuda d'una espàtula i decorar amb les papallones i els festucs picats.
Bon profit!!!
10/5/10
TIRAMISÚ
Moltes gràcies a tots per preocupar-vos de com va l'embaràs, la veritat és que genial!!! Estic tenint un embaràs fantàstic, l'estem disfrutant al màxim, i ara a la recta final ja tenim unes ganes boges de tenir en braços el nostre petit tresor... :)
Aquest diumenge vam anar a dinar a casa els meus pares i de postres vaig fer aquest tiramisú.
INGREDIENTS
- 500 gr de formatge mascarpone (2 tarrines)
- 500 gr de nata per montar
- 70 gr de sucre
- 3 tasses de cafè espress
- 10 gr sucre
- cacao pur en pols
- licor amareto
- melindres durs
- Per fer la Sabayón: 4 rovells d'ou + 10 gr de sucre + 80 ml Amareto
- Deixar el mascarpone a temperatura ambient.
- Per fer el sabayón, posar al bany maria els rovells amb el sucre i batre amb unes varilles. Anar afegint el licor amareto a poc a poc sense deixar de remoure, fins que la barreja adquireixi un to blanquinós. Retirar.
- Incorporar el sabayón al mascarpone i barrejar-los bé.
- Montar la nata amb els 70 gr de sucre.
- Afegir la nata montada al mascarpone amb moviments envolvents.
- Barrejar en un plat fondo el cafè amb els 10 gr de sucre i licor Amareto al gust. Sucar els melindres en aquest xarop.
- Forrar un motlle tipus cake amb paper film. Posar una capa de crema de mascarpone, una de melindres, una de crema, una de melindres i acabar amb una de crema.
- Deixar reposar a la nevera (millor fer el dia abans).
- Desmotllar el pastís en un plat i decorar tot el pastís amb cacao en pols.
Bon profit!!!
FONT: "Vamos a cocinar" de José Andrés.
18/4/10
MARATÓ D'ANIVERSARIS
MOLTES FELICITATS PAPI!!!! T'ESTIMEM!!!!
I avui diumenge és l'aniversari de la Carla i la Berta que fan 6 i 2 anys! Aquest matí la meva germana els hi ha preparat una festa amb els seus amiguets i jo els hi he portat aquest pastís d'aniversari! Un pastís molt dolç com podeu veure, i molt fàcil de fer...l'únic que necessiteu són moltes llaminadures de tots els gustos i tamanys i molta paciència per clavar els més de 200 escuradents de plàstic que porta!!!! M'he quedat sense dits!!! :)
INGREDIENTS (per 24 galetes)
- 250 gr de mantega pomada
- 250 gr de sucre glaç
- 1 ou
- 650 gr farina tamissada
- un rajolí de llet
- vainilla líquida
- un pessic de sal
- En un bol gran, colocar la mantega i el sucre i batre-ho amb unes varilles fins que la mescla quedi cremosa i blanca.
- Afegir la vainilla líquida i l'ou i continuar remenant fins que quedi ben integrat.
- Incorporar les farines tamissades i treballar amb les mans fins formar una pilota. Si la massa necessita una mica més d'humiat, afegir un rajolí de llet.
- Tapar la massa amb paper film i deixar reposar 30 minuts a la nevera.
- Estendre la massa amb un corró fins que tingui un gruix d'uns 5 mil.límetres.
- Tallar la massa amb els motlles escollits i posar-les sobre una silpat.
- Deixar reposar les galetes una estona a la nevera abans d'enfornar.
- Enfornar durant 15 minuts a 180º (quan les vores de les galetes es comencin a daurar, retirar del forn).
- Deixar refredar sobre una reixa.
- Un cop fredes, decorar al gust.
Bon profit!
FONT: El Rincón de Bea i Food & Cook.
2/4/10
LECHE FRITA
- 50 gr farina
- 50 gr de maicena
- 700 cc de llet sencera
- 1 ou
- 200 gr sucre
- ratlladura de llimona i de taronja
- 1 canó de canyella
- 35 gr de mantega
- Reservar 100 cc de llet i dissoldre-hi la farina i la maicena.
- En un bol barrejar l'ou amb 100 gr de sucre, i afegir la barreja anterior vigilant que no hi hagi grumolls de farina.
- Posar a bullir en un cassó la resta de la llet (600 cc) amb la resta del sucre (100 gr), la ratlladura de llimona, taronja i la canyella.
- Abocar la llet bullint a sobre de la primera preparació i retornar al foc sense parar de remenar fins que comenci a espessir.
- Retirar del foc i incorporar la mantega a trossos.
- Untar amb mantega una safata i abocar-hi la crema (que no superi els 2 cm de gruix).
- Reservar a la nevera fins que quatlli o millor el dia abans.
- Tallar a quadres la crema i els rebossem per farina i ou batut.
- Fregir en abundant oli.
- Deixar en paper absorvent i espolvorar amb sucre i canyella.
Bon profit!
FONT: I-recetas.
28/3/10
BESCUIT DE PASQUA D'AVILÉS
- 4 ous
- 250 gr de farina
- 250 gr de sucre
- 250 gr de mantega clarificada (*)
- ratlladura de llimona
- Per la glassa: sucre glaç i aigua
- (*) El dia abans hem de preparar la mantega clarificada: Posar la mantega en un cassó a foc lent i anar retirant tota l'espuma (suero) que fa. Guardar en un bol fins que es torni a solidificar.
- Batre la mantega clarificada amb el sucre i la ratlladura de llimona.
- Continuar batent mentre anem incorporant els ous d'1 en 1.
- Tamissar la farina i incorporar-la suament.
- Abocar en un motlle i coure durant 45 minuts a 180º.
- Deixar refredar i desmotllar.
- Per fer la glassa, barrejar sucre glaç amb una mica d'aigua fins aconseguir la textura desitjada. Abocar per sobre del bescuit.
Bon profit!!!
15/3/10
PASTÍS DE MOUSSE DE XOCOLATA I LLIMONA
Jo enlloc de posar la cobertura de xocolata vaig aprofitar la glaça que m'havia sobrat de fer el sacher, ja que en surt molt quantitat.
INGREDIENTS PEL BESCUIT:
- 25 gr de cacau en pols
- un pessic de sal
- 4 ous
- 150 gr de sucre llustre
- Muntar les clares a punt de neu amb un pessic de sal i 75 gr de sucre.
- Muntar els rovells amb la resta del sucre. Afegim una part de les clares a punt de neu i ho incorporem amb moviments envolvents.
- Afegim el cacau en pols removent amb una espàtula i a rsta de les clares.
- Repartim la mescla en dos papers sulfuritzats o silpars i enfornem durant 10 minuts a 200º.
- Deixar refredar.
INGREDIENTS PER LA CREMA DE LLIMONA:
- 2 llimones
- pell de llimona
- 2 ous
- 150 gr de sucre
- 45 gr de Maizena
- 500 cc d'aigua
- Exprimir el suc de les llimons i reservar.
- En un cassó, posar a bullir l'aigua amb la pell d'una llimona.
- En un bol, barrejar amb el túrmix els ous amb el sucre i la maizena.
- Afegir el suc de les limones i l'aigua calenta aromatitzada.
- Retornar al foc i remenar fins que bulli i s'espessi.
- Abocar en un recipient i deixar refredar.
INGREDIENTS PER LA MOUSSE DE XOCOLATA:
- 100 cc de llet sencera
- 1 rovell d'ou
- 200 gr de xocolata negra
- 4 clares d'ou
- 45 gr de sucre
- un pessic de sal
- 3 fulles de gelatina
- Hiratarla gelatina amb aigua freda.
- Fondre la xocolata al bany maria o al microones.
- En un cassó, bullir la llet. Fora del foc, hi afegim la gelatina i la incorporem a la xocolata fosa amb un pessic de sal.
- Quan la xocolata sigui tèbia, afegim el rovell d'ou i remenem bé.
- Muntar les clares a punt de neu amb el sucre i un pessic de sal.
- Anem incorporant a poc a poc es clares a la mescla de xocolata. Reservar.
INGREDIENTS PER LA GLAÇA DE XOCOLATA: Clicar aquí.
MUNTATGE:
- En un motlle desmotllable, posem una capa de biscuit i a sobre la crema de llimona.
- Tapem amb l'altre capa de biscuit i a sobre hi aboquem la mousse de xocolata.
- Deixem refredar a la nevera 2-3 hores.
- Cobrim la mousse amb la glaça de xocolata i el guardem a la nevera fins el moment de servir.
- Decorar a gust.
Bon profit!
FONT: Mercè de Cuina per Llaminers.
8/3/10
SACHER
Aquest cop al ser una xifra ben rodona i l'últim abans de ser mami, ha sigut un aniversari molt especial i ple de sorpreses! Moltes gràcies! :)
Per celebrar-ho, ahir vam anar tots a dinar a casa els meus pares i jo de postres vaig portar aquest pastís Sacher. Aquest cop he variat la cobertura de xocolata que feia habitualment, per la glassa que ens van ensenyar la
Gemma i la Glòria.INGREDIENTS
- 100 gr de mantega pomada + 50 gr de sucre llustre + 6 rovells
- 6 clares + un pessic de sal + 50 gr de sucre
- 100 gr de xocolata de cobertura negra
- 100 gr de farina + 1 sobre llevat en pols
- xarop a 30º
- licor (rom, cointreau, kirsh, ...)
- mermelada d'albercoc
- Per la glassa de xocolata: 66 gr d’aigua mineral + 480 gr de sucre + 320 cc de nata per muntar + 100 gr de cacau en pols + 3 i ½ fulles de gelatina
- Per fer la glassa: Hidratar la gelatina en aigua freda. En una cassó, posar a bullir l’aigua, el sucre i la nata. Fora del foc, afegir el cacau amarg i remenar bé. Homogeneïtzar la barreja amb el túrmix i dissoldre la gelatina. Colar, deixar refredar i reservar a la nevera un mínim de 6 hores.
- Per fer el bescuit: Batre la mantega pomada amb els sucre llustre. Afegir els rovells d'1 a 1, fins que agafi volum.
- Incorporar la xocolata fosa al bany maria a poc a poc.
- Muntar les clares a punt de neu amb el pessic de sal i el sucre. Afegir-les al preparat anterior i barrejar amb moviments envolvents.
- Incorporar la farina i el llevat tamissats i integrar-ho delicadament.
- Abocar a dins d'un motlle i coure durant 50 minuts a 160º.
- Deixar refredar i dividir-lo per la meitat.
- Amarar les planxes del bescuit amb el xarop-licor al 50%.
- Napar una base amb la mermelada d'albercoc i tapar amb l'altre.
- Escalfar la glassa al microones a baixa potència fins a una temperatura d’uns 40º. Abocar sobre el pastís la glassa i deixar refredar.
- Decorar amb unes groselles i menta fresca.
Bon profit!!!
FONT: Escola de Cuina Gormand.
2/3/10
ESMORZAR PER XOCOADDICTES
MUFFINS DE XOCOLATA
- 300 gr farina
- 1 sobre de llevat
- 40 gr cacao pur
- 220 gr sucre
- 2 ous
- vainilla líquida
- 160 cc oli
- 125 cc llet
- 180 gr de xocolata amb llet a trossos
- Preescalfar el forn a 180º.
- Tamissar varis cops la farina amb el llevat i el cacao fins que estigui tot ben incorporat.
- Barrejar en un bol la farina, llevat i cacao amb el sucre.
- Barrejar en un altre bol els ingredients líquids: ous, vainilla, oli i llet.
- En el bol on tenim els ingredients sòlits, fer un forat al mig i abocar els ingrdients líquids. No hem de barrejar excessivament, només fins que estigui t0t integrat.
- Afegir els trossos de xocolata am llet i barrejar.
- Omplir els motlles fins 2/3 de la seva capacitat previament engreixats amb mantega i farina.
- Enfornar durant 20 minuts a 180º.
- Deixar refredar sobre una reixa.
PASTÍS DE NUTELLA
- 6 ous
- 1 pessic de sal
- 125 gr de mantega
- 400 gr de Nutella
- 1 cullerada de licor d'avellanes (Frangelico)
- 100 gr avellanes triturades
- 100 gr de xocolata negra
- Per la cobertura: 50 gr avellanes senceres, 100 cc de crème fraiche, 100 gr de xocolata negra, 1 cullerada de licor d'avellanes (Frangelico).
- Preescalfar el forn a 180º.
- Batre les clares amb el pessic de sal a punt de neu.
- Desfer la xocolata al bany maria o al microones.
- Desfer la mantega. Batre la Nutella juntament amb la mantega fosa. Incorporar els rovells, el licor i les avellanes triturades. Per últim afegir la xocolata fosa.
- Incorporar les clares muntades a punt de neu amb moviments envolvents.
- Abocar en un motlle previament engreixat i enfornar durant 40 minuts a 180º.
- Deixar refredar.
- Per fer la cobertura: desfer al bany maria la xocolata amb el licor. Afegir la crème fraiche i deixar refredar.
- Posar les avellanes en una paella i torrar-les durant 5 minuts.
- Disposar la cobertura de xocolata a sobre del pastís i decorar amb les avellanes torrades.
FONT: Trotamundos de Food&Cook.
A les meves compis més GUAPES!!! Us trobaré molt a faltar: Irene, Sonia, Anna, Marina, Raquel, Maite, Susana, Maribel...SOU GENIALS!!!!
22/2/10
LA MIRIAM I L'ÀLEX VÉNEN A SOPAR!!!
Portava varis dies pensant el menú, ja que em feia molta il.lusió preparar alguna cosa que estigués a l'alçada de la celebració i per agraïr-los tots els detalls que estan tenint amb el Jan!!!
El menú ens va agradar moltíssim a tots. Recomanar especialment el coulant de vedella, ESPECTACULAR!!! No dubteu en fer-lo si teniu una ocasió especial o per donar-vos un capritx! Això si, heu de comprar un bon filet de vedella (el preu per un dia no el mireu!) i si pot ser demaneu al carnisser que sigui vedella femella, és molt més tendre.
INGREDIENTS
- pasta de full
- peres blanquilla
- formatge gorgonzola
- gerds
- sal i pebre
- Preescalfar el forn a 200º.
- Tallar la pasta de full segons el tamany del motlle que utilitzeu i emmotllar.
- Coure durant uns 12-15 minuts fins que estiguin dauradetes.
- Afegir la pera tallada a quadrets petits i el formatge gorgonzola. Condimentar i afegir uns quants gerds per tartaleta.
- Introduir un parell de minuts més fins que el formatge es comenci a fondre.
- Servir inmediatament.
CANELÓ D'IDIAZABAL AMB ESCALIVADA I BONÍTOL
Aquest aperitiu el vaig veure a la revista Descobrir Cuina (nº84: xef Xavier Gruber) i quan la parella vermella el va fer, és que era un èxit assegurat, així que me'l vaig apuntar a pendents ja que tenia una pinta...Boníssim! Jo no vaig fer el granissat d'all, ja que l'all cru no em senta massa bé. :)
- 2 llaunes de bonítol en oli
- 1 pebrot escalivat
- 1 alberginia escalivada
- 1 ceba tendre escalivada
- 4 talls prims de formatge idiazabal
- Tallar a tires el pebrot vermell, l'albergínia i la ceba i barrejar amb el bonítol.
- Introduir uns segons el formatge al forn perqué s'estovi i no es trenqui a l'hora d'enrotllar.
- Colocar la barreja d'escalivada i bonítol sobre el formatge i enrotllar en forma de caneló.
OU POCHE I SOPA D'ESPÀRRECS AMB MAIONESA I MENTA
INGREDIENTS
- 4 ous
- 1 llauna d'espàrrecs (500 gr aprox)
- 100 cc d'aigua
- oli d'oliva, vinagre de xerès
- maionesa
- menta
- Per fer els ous poché: posar en una tasseta de cafè un quadrat de paper film untat en oli i posar a dins l'ou. Condimentar. Embolicar les puntes del paper film i introduir en un cassó amb aigua bullint durant 3 minuts. Reservar.
- Tallar les puntes dels espàrrecs i reservar per la decoració. Triturar la resta dels espàrrecs amb l'aigua de la conserva, els 100 cc d'aigua, un bon rai d'oli i vinagre. Afegir un parell de cullerades de maionesa i condimentar. Afegir unes fulles de menta per donar una mica de sabor. Reservar a la nevera.
- Servir la sopa freda, amb l'ou poché i les puntes d'espàrrecs.
PERNIL D'ÀNEC AMB PA AMB TOMÀQUET
INGREDIENTS
- pernil d'ànec
- pa rústic
- tomàquets de penjar
- oli d'oliva verge i sal maldon
- Sucar el pa amb tomàquet. Amanir amb oli d'oliva verge i sal maldon.
- Tallar a quadrets petits i enrotllar una tira de pernil d'anèc.
SALMÓ FUMAT AMB CREMA DE FORMATGE I COGOMBRE
Estava buscant un aperitiu amb salmó fumat i el vaig trobar al blog Secocina.com i em va encantar per la seva senzillesa i contrast de sabors.
- salmó fumat tallat en daus
- formatge philadelphia
- cogombre
- suc de mitja llimona
- menta picada
- sal i pebre
- Tallar el cogombre en daus petits (la part central no la posem ja que té moltes llavors).
- Barrejar amb el formatge, el suc de llimona i la menta picada. Condimentar.
- Posar en una cullereta el dau de salmó i a sobre la crema de formatge amb el cogombre.
COULANT DE VEDELLA AMB SALSA DE FORMATGE I SALSA DE PORTO
Només dir que l'heu de probar!!!
- 4 tournedós de filet de vedella de 150 gr aprox. cada un (si en trobeu compreu femella)
- 100 gr de formatge brie sense pell
- 2 formatgets tipus caserio
- SALSA FORMATGE: 100 cc de vi blanc, 100 cc de nata líquida, 50 gr de formatge brie sense pell.
- SALSA PORTO: 100 cc de vi de porto, 2 escalunyes, 200 cc de fons fosc, 1 dau de mantega
- FONS FOSC: 1 porro, 1 pastanaga, 4 alls, 1 tomàquet vermell, 1 ceba, retalls de vedella, òs de vedella, 100 cc de vi negre, un ramet compost, 1 litre d'aigua
- espàrrecs verds
- Començar fent el fons fosc: sofregir els retalls de vedell i l'òs. Tallar tots les verdures i sofregir-les amb un bon raig d'oli fins que agafin bon color. Abocar el vi i deixar reduir. Afegir l'aigua amb el ramet i deixar bullir tapat a foc lent durant 1hora 30 minuts. Colar i reservar.
- SALA PORTO: Posar en un cassó l'escalunya amb un raig d'oli i quan sigui transperent, afegir el vi porto i deixar reduir. Afegir 200 cc de fons fosc, reduir, condimentar i colar. Afinar amb un dau de mantega.
- SALSA FORMATGE: Posar el brie i el vi en un cassó al bany maria. Quan s'hagi fos el formatge i reduit la salsa, afegir la nata calenta fins que agafi densitat. Condimentar.
- Posar en un cassó amb aigua bullint i sal els espàrrecs durant 4 minuts. Escórrer i passar-los per una paella amb un fil d'oli. Condimentar amb sal maldon.
- Fer un trau en un dels costats dels tournedós i embotir el brie i 1/2 caserio.
- Sellar la carn en una paella i passar-la al forn a 80º fins el moment de servir.
- Disposar els tornedós en el plat amb les dues salses al voltant i decorar amb els espàrrecs. Servir les dues salses en salseres apart.
FONT: Escola de Cuina Gormand.
CRUIXENT DE FULL AMB CREMA I MADUIXES
Aquestes postres són molt fàcils de fer i el resultat és boníssim. Ja l'he fet altres cops, però aquesta vegada no li vaig posar xantillí i només l'he fet amb crema. La base de pasta de full es pinta amb una capa de xocolata, fet que fa que no es remulli la pasta de full al posar-hi la crema i quedi cruixent.
INGREDIENTS
- pasta de full
- xocolata de cobertura
- maduixes
- Preescalfar el forn a 200º.
- Estirar la pasta de full i punxar-la. Coure-la durant 12-15 minuts.
- Fondre al bany maria o al microones la xocolata i pintar tota la base de la pasta de full amb una capa de xocolata. Deixar refredar.
- Fer la crema pastissera i amb una mànega de broquet arrissat fer tires sobre la pasta de full.
- Tallar les maduixes a làmines i disposar-les totes al damunt de la crema.
- Servir fred.