27/11/08

BROWNIE AMB NOUS DE MACADAMIA

Ahir va ser l'aniversari del Riqui i avui a la feina ha portat dos pastissos per berenar amb els companys. He triat el pastís de pastanga, ja que el Riqui no és massa de dolç però aquest si que li agrada molt, i el Brownie de xocolata perquè és tan bo, que l'èxit està assegurat!!!


INGREDIENTS
  • 225 gr de mantega
  • 225 gr de xocolata de cobertura
  • 4 ous
  • 225 gr de sucre roig
  • un pessic de sal
  • vainilla líquida
  • 110 gr de farina
  • 1 culleradeta de llevat en pols
  • 100 gr de nous de macadamia a trossos
  1. Desfer al bany maria la xocolata. Agregar la mantega i remenar fins que quedi integrada. Reservar.
  2. Muntar els ous, sal, vainilla i sucre.
  3. Afegir la xocolata tèbia i la farina i llevat tamisats i les nous de macadamia.
  4. Mesclar delicadament i abocar en un motlle rectangular previament engreixat.
  5. Enfornar 35 minuts a 170º.

Bon profit!

FONT: Recepta de l'Escola de Cuina Goliard.

23/11/08

LES PETARRONES VENEN A DORMIR!!!


Aquest cap de setmana s'han quedat a dormir les nostres nebodetes, la Carla de 4 anys i mig i la Marta que dintre de poquet farà 3 anyets!

Ens ho hem passat mooooolt bé, i hem fet un munt de coses...i entre elles, com no podia ser d'una altra manera...hem cuinat!!! Els hi agrada moltíssim estar a la cuina, posar les mans a les masses i empastifar-se de farina i xocolata, així que vaig decidir que lo millor seria fer galetes, amb una recepta de la Su que havia fet amb les seves filles, la Sara i la Beatriz.

Com la Su explica, els hi vaig posar un davantal i un gorro de cuineres, elles van triar els motlles que volien fer servir per donar forma a las galetes, i després les van decorar al seu gust. Com podeu observar, apunten maneres, ja que els hi han quedat unes galetes d'allò més boniques i bones...



I elles imagineu-vos, esperant que sigui demà per anar a l'escola i portar una capsa a les seves mestres i amics d'escola...jeje!!!



INGREDIENTS

  • 500 farina
  • 300 gr de mantega pomada
  • 200 gr de sucre
  • 2 ous
  • vainilla líquida
  1. Batre la mantega pomada amb el sucre. Afegir els ous amb la vainilla i continuar removent.
  2. Afegir la farina tamisada mica en mica. Arribarà un moment, que haurem de posar la massa al marbre i amassar a mà, ja que la massa serà ja molt consistent. Continuar afegint farina fins que no se'ns enganxi la massa a les mans.
  3. Fer una pilota i posar en un bol tapat amb paper film. Reservar a la nevera 1 hora.
  4. Precalentar el forn a 180º.
  5. Estirar la massa entre 2 paper films, aproximadamen de mig centímetre de gruix.
  6. Tallar la massa amb els motlles que més agradin i posar a sobre d'una silpat o paper parafinat apte per anar al forn.
  7. Enfornar 13-15 minuts i deixar refredar.
  8. Decorar al gust.

Bon profit!

16/11/08

NUR & MUR VENEN A BERENAR!


Aquesta tarda la Núria i el Jordi han vingut a casa ja que ens havien d'ajudar amb les tecnologies que no son el nostre fort! jeje!!
De les seves vacances per Canadà, Yellowstone i Seattle, ens van portar aquest fantàstic regal: Un kit fer galetes amb el motlle del Smith Tower de la "Ciutat Maragda". Evidentment em va encantar el regal, súper original i personalitzat, i ja tenia ganes de fer-lo servir, així que ja us podeu imaginar que hem berenat avui!!! ;)


En el kit venia un preparat ja fet "Sugar cookie mix", al que només s'havia d'afegir ous i mantega. El resultat deliciós!!! Ens han agradat molt a tots!!! Ja ho sabeu, al pròxim viatge en vull un altre! ;)

INGREDIENTS

  • 1 sugar cookie mix
  • 2 ous
  • 125 gr mantega
  1. Barrejar tots els ingredients i deixar reposar a la nevera un mínim de 30 minuts.
  2. Estirar la massa afegint farina perquè no s'enganxi, i formar les peces amb el motlle.
  3. Deixar reposar 10 minuts més a la nevera.
  4. Enfornar 13 minuts a 180º.
  5. Espolvorar amb sucre glaç.

Bon profit!

12/11/08

ELS PAPES DEL CULLEROT

Aquest diumenge van venir els meus pares a dinar a casa, i com que volia quedar bé, vaig decidir fer els pastissets de tardor que ens va ensenyar la Mireia Carbó a l'últim curs que vam assitir. Van agradar molt a tothom!!!! Per fer-los una mica més de festa, vaig fer unes estrelles i cors per decorar, i la veritat és que van quedar moníssims. Això si, al fer-los de primer van atipar una miqueta, el pròxim cop els faré més petits.
De segón uns picantons a la cervesa, super fàcils de fer, i d'acompanyament patates al caliu, i de postres, la crema de mandarina de la Mireia Carbó.

Espero que us agradi el menú tant com a casa!!!



  • PASTISSETS DE TARDOR



INGREDIENTS

  • Pasta brisa: 250 gr de farina, 125 gr de mantega,60 ml d'aigua, 5 gr sal
  • Pel Farcit: 3 cebes, 2 botifarres, 1 culleradeta de sucre, 200 gr xampinyons, 1 gra d'all, julivert, 125 gr de mascarpone, 1 cullerada de bovril
  • Decoració: llavors de rosella i kikos.
  1. Per a la pasta brisa barregeu la mantega a temperatura ambient amb la farina, la sal i l'aigua. Deixeu-la reposar a la nevera durant 30 minuts.
  2. Saltegeu la ceba amb un raig d'oli a foc baix. Quan estigui confitada afegir el sucre i la botifarra fora de la tripa. Coeu-ho tot plegat.
  3. Saltejar els xampinyons amb l'all i julivert picats.
  4. Barrejar el mascarpone amb el bovril.
  5. Estirar la pasta brisa i formar quadrats. Posar al centre de cada porció el farcit de botifarra i xampinyons,, al capdamunt el mascarpone i plegar la pasta brisa com si fos un sobre. Pintar amb ou i espolvorar amb kikos triturats.
  6. Formar estrelles i cors (o qualsevola altra forma) amb un tallapastes. Pintar amb ou i posar llavors de rosella i disposar al bell mig del pastisset.
  7. Enfornar a 180º durant 20 minuts.
  8. Servir amb reducció de vinagre balsàmic i un boquet d'amanida.


PICANTONS A LA CERVESA AMB PATATES AL CALIU






INGREDIENTS

  • 2 picantons tallats per la meitat
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 porro
  • 1 escalunya
  • 1 ramet compost
  • 375 cc de cervesa d'abadia
  • 250 cc brou fluix
  • 1 cullerada de mostassa a l'antiga
  • 1-2 cullerades d'allioli
  • 4 patates
  • alls tendres i allioli
  1. Condimentar els picantons i sellar-los en una cassola amb oli. Retirar.
  2. A la mateixa cassola, sofregir totes les verdures fins que agafin color. Reincorporar els picantons i la cervesa amb el ramet.
  3. Tapar i enfornar a 180º uns 35 minuts.
  4. Desengreixar el suc, afegir-hi el brou, donar un bull i colar.
  5. Retornar a la cassola, afegir la mostassa, incorporar els picantons i mantenir a foc lent uns minuts. Emulsionar la salsa amb 1-2 cullerades d'allioli
  6. Per fer les patates, tallar-les a rondanxes. Mesclar l'allioli amb els alls tendres laminats i napar cada tall de patata amb el preparat.
  7. Retornar a la seva forma original i embolicar amb paper d'alumini. Enfornar a 180-200º durant 40-50 minuts.
  8. Per servir, disposar els picantons amb la salsa i les patates al caliu al voltant.
FONT: Recepta de l'Escola de Cuina Goliard.


CREMA DE MANDARINA




INGREDIENTS

  • 500 cc de suc de mandarina i la pell d'una mandarina
  • 125 gr sucre
  • 2 ous
  • 1 cullerada de fècula
  1. En un cassó escalfar el suc de les mandarines amb la pell i el sucre.
  2. En un recipient barrejar els ous amb la fècula fins que no hi hagi grumolls.
  3. Quan el suc arrenqui el bull, retirar la pell i abocar la barreja sobre els ous. Sense parar de remenar, retornar al foc i quan torni a bullir, ja es pot retirar del foc.
  4. Posar la crema en copes i deixar refredar.
  5. Servir-la freda de la nevera.

FONT: Recepta de la Mireia Carbó del llibre "La cuina salvavides".

Bon profit!!!

8/11/08

CANELONES CREMOSOS DE ESPINACAS



Ivana del bloc My little things es la anfitriona del hemc 27 y ha elegido los canelones como tema. Ahora que se acercan las Navidades, los canelones es un plato muy típico en muchas casas, sobretodo en Cataluña el día de San Esteve, ya que como marcaba la tradición el día de Navidad se hacía la "escudella amb carn d'olla" y con las sobras del asado, se rellenaban los canelones del día 26.


Los canelones con los que yo participo son de espinacas. Un buen recurso para comer esta verdura si en casa no gusta, ya que queda un plato exquisito y como dice su nombre, cremosos y nada secos.


hemc 27 - canelones





INGREDIENTES

  • placas de canelones
  • 2 bolsas de hojas de espinacas o 1 kg espinacas
  • 50 gr de piñones
  • 50 gr mantequilla
  • 50 gr harina
  • 20 gr aceite
  • 1 chalota
  • 500 cc de leche
  • 60 gr de queso de parma
  • Bechamel: 25 gr de mantequilla, 20 gr harina, 375 cc de leche, nuez moscada.
  • queso de parma
  1. Lavar las espinacas y cocerlas en una olla con agua, sal y azúcar unos 3-4 minutos. Escurrirlas muy bien y cortarlas a trozos.
  2. En una sartén, tostar los piñones y reservar. En la misma sartén, poner un dado de mantequilla y dar unas vueltas a las espinacas. Condimentar con nuez moscada.
  3. En un cazo con aceite, confitar la chalota, añadir la mantequilla y harina. Cocerla unos segundos y añadir la leche sin parar de remover hasta que nos quede una bechamel de densidad media. Condimentar, retirar del fuego y añadir el queso rallado, los piñones y las espinacas. Mezclar bien y dejar enfriar un poco.
  4. Hervir las placas de los canelones según fabricante en agua abundante con sal.
  5. Distribuir la crema de espinacas encima de la pasta y enrollar.
  6. Hacer una beixamel con los ingredientes del último apartado.
  7. Poner los canelones en una safata refrectaria engrasada, napar con la beixamel, y espolvorear con queso de parma y al horno 180º hasta que estén bien calientes.

Buen provecho!!

FONT: Recepta de l'Escola de Cuina Goliard.

5/11/08

FLAM DE CAFÈ LIGHT


Aquest va ser el postre que vaig portar el diumenge per dinar a casa els pares. Em vaig decidir per un flam que havia vist al blog del CarlosValencia, i que és baix en greix, ja que fa servir llet desnatada i cafè per donar-li una mica de gust. Jo per fer-lo més light encara, no vaig caramelitzar el motlle. Evidentment, si el feu amb llet sencera o nata, us quedarà un flam molt més bo...però ja sabeu, la roba minva i hem de posar solució sense treure el plaer de menjar alguna cosa dolça.
INGREDIENTS
  • 1 litre de llet desnatada
  • 350 cc de cafè
  • 1 sobre de flam Royal (8 racions)--> No fa falta afegir sucre ja que aquest preparat ja en porta.
  1. Disoldre el contingut del preparat del flam en la llet.
  2. Portar a ebullició sense parar de remenar.
  3. Retirar i afegir el cafè tebi.
  4. Abocar en un motlle i deixar refredar a la nevera.

Bon profit!

1/11/08

CURS DE CUINA AMB LA MIREIA CARBÓ

Aquest dijous dia 30 vam poder disfrutar altra vegada dels cursos de cuina a càrrec de la Mireia Carbó que s'organitza al Club Social Caprabo.

En aquesta ocasió erem una bona colla, ja que la Gemma va poder aconseguir 30 places!!! Llàstima que no doni temps a poder parlar amb tothom... :(



Les receptes que va fer la Mireia van ser: pastissets de tardor, aftereight de peres i evidentment, panellets (no podien faltar sent l'endemà la Castanyada!).

Em va agradar molt les varietats que va donar per fer panellets originals: de xocolata amb taronja amarga, de cigaló, de figues amb rom, de melmelada de maduixa, etc.



Els pastissets de tardor cauran ben aviat en el pròxim dinar familiar, ja que com va dir, fan festa.

I les peres amb menta una versió diferent de les clàssiques peres al vi.


Una vegada més, agraïr a la Gemma per organitzar-ho i al Club Social Caprabo per fer-ho possible.
Salut!