Aquest diumenge van venir els meus pares a dinar a casa, i com que volia quedar bé, vaig decidir fer els pastissets de tardor que ens va ensenyar la Mireia Carbó a l'últim curs que vam assitir. Van agradar molt a tothom!!!! Per fer-los una mica més de festa, vaig fer unes estrelles i cors per decorar, i la veritat és que van quedar moníssims. Això si, al fer-los de primer van atipar una miqueta, el pròxim cop els faré més petits.De segón uns picantons a la cervesa, super fàcils de fer, i d'acompanyament patates al caliu, i de postres, la crema de mandarina de la Mireia Carbó.
Espero que us agradi el menú tant com a casa!!!
INGREDIENTS
Pasta brisa: 250 gr de farina, 125 gr de mantega,60 ml d'aigua, 5 gr sal
Pel Farcit: 3 cebes, 2 botifarres, 1 culleradeta de sucre, 200 gr xampinyons, 1 gra d'all, julivert, 125 gr de mascarpone, 1 cullerada de bovril
Decoració: llavors de rosella i kikos.
Per a la pasta brisa barregeu la mantega a temperatura ambient amb la farina, la sal i l'aigua. Deixeu-la reposar a la nevera durant 30 minuts.
Saltegeu la ceba amb un raig d'oli a foc baix. Quan estigui confitada afegir el sucre i la botifarra fora de la tripa. Coeu-ho tot plegat.
Saltejar els xampinyons amb l'all i julivert picats.
Barrejar el mascarpone amb el bovril.
Estirar la pasta brisa i formar quadrats. Posar al centre de cada porció el farcit de botifarra i xampinyons,, al capdamunt el mascarpone i plegar la pasta brisa com si fos un sobre. Pintar amb ou i espolvorar amb kikos triturats.
Formar estrelles i cors (o qualsevola altra forma) amb un tallapastes. Pintar amb ou i posar llavors de rosella i disposar al bell mig del pastisset.
Enfornar a 180º durant 20 minuts.
Servir amb reducció de vinagre balsàmic i un boquet d'amanida.
PICANTONS A LA CERVESA AMB PATATES AL CALIU
INGREDIENTS
2 picantons tallats per la meitat
1 ceba
1 pastanaga
1 porro
1 escalunya
1 ramet compost
375 cc de cervesa d'abadia
250 cc brou fluix
1 cullerada de mostassa a l'antiga
1-2 cullerades d'allioli
4 patates
alls tendres i allioli
Condimentar els picantons i sellar-los en una cassola amb oli. Retirar.
A la mateixa cassola, sofregir totes les verdures fins que agafin color. Reincorporar els picantons i la cervesa amb el ramet.
Tapar i enfornar a 180º uns 35 minuts.
Desengreixar el suc, afegir-hi el brou, donar un bull i colar.
Retornar a la cassola, afegir la mostassa, incorporar els picantons i mantenir a foc lent uns minuts. Emulsionar la salsa amb 1-2 cullerades d'allioli
Per fer les patates, tallar-les a rondanxes. Mesclar l'allioli amb els alls tendres laminats i napar cada tall de patata amb el preparat.
Retornar a la seva forma original i embolicar amb paper d'alumini. Enfornar a 180-200º durant 40-50 minuts.
Per servir, disposar els picantons amb la salsa i les patates al caliu al voltant.
FONT: Recepta de l'Escola de Cuina Goliard.
CREMA DE MANDARINA
INGREDIENTS
En un cassó escalfar el suc de les mandarines amb la pell i el sucre.
En un recipient barrejar els ous amb la fècula fins que no hi hagi grumolls.
Quan el suc arrenqui el bull, retirar la pell i abocar la barreja sobre els ous. Sense parar de remenar, retornar al foc i quan torni a bullir, ja es pot retirar del foc.
Posar la crema en copes i deixar refredar.
Servir-la freda de la nevera.
FONT: Recepta de la Mireia Carbó del llibre "La cuina salvavides".
Bon profit!!!