Els que hem seguiu pel facebook o per Instagram ja sabreu que fa un mes els meus pares ens van regalar la nova Thermomix!!! Sisisi, la meva germana i jo estàvem com nenes petites quan han passat els Reis...i vaia Reis!!! La Tm5 és la nova joguina de casa i no podem estar més contentes! :) Sou esplèndids papis!!!
Per agrair als pares aquest suuuuper regal, ahir ens vam reunir a casa, i les cuineres vam ser les dues germanes. Vam triar un menú de tardor (pel temps que fa potser hagués estat més adient un d'estiu...jajaja!) i entre les dues vam fer tots els plats. De primer una crema de carbassa amb poma, de segón un plat típic de la cuina catalana: fricandó amb bolets i de postres crema catalana.
Va ser un èxit, tot estava realment bo. Em va agradar molt el gust i textura que li dóna la poma a la crema de carbassa, molt BONA! El fricandó estava ESPECTACULAR! Com tots els guisats millor fer-lo el dia abans, guanya amb el repòs. Només a tenir en compte la qualitat dels ingredients, una bona vedella, un bon sofregit i els bolets si són frescos molt millor, res a veure si els feu amb bolets de conserva comprats. Aquest any està sent una gran temporada de bolets, així que s'ha d'aprofitar que en tenim un munt al mercat. I les postres un clàssic que a casa mai falla!
Un gran dinar on el sol i la calor ens va permetre menjar a fora, gaudint del bon dia que feia. I els nens no van parar de córrer i jugar tota la tarda! :)
Moltes gràcies papis, sou els millors!!! Us estimem!
CREMA DE CARBASSA AMB POMA
INGREDIENTS
- 2 cebes
- 1 porro
- 900 gr de carbassa
- 2 pomes golden
- 3/4 l de brou fluix
- sal, pebre, tabasco
- Per decorar: poma tallada a daus saltejada a la paella
- Sofregir les cebes i el porro amb mantega i oli.
- Afegir la carbassa tallada a trossos i la poma i donar unes voltes. Condimentar amb sal i pebre.
- Abocar el brou.
- Coure lentament 30 minuts. Triturar i colar. Rectificar de sal i afegir el tabasco.
- Decorar amb la poma a daus.
FRICANDÓ AMB BOLETS
INGREDIENTS
- 750 gr de vedella a talls (llata)
- farina (barrejada amb canyella), sal i pebre
- 200 gr de ceba tallada
- 1 gra d'all trinxat
- 50 cc de vi blanc
- 200 gr de tomàquet vermells ratllats
- 200 gr de bolets frescos (camagrocs, fredolics, llenega)
- 5 gr moixernons secs
- 750 cc de brou fluix o aigua
- picada: 4 ametlles + 1 carquinyoli + 1 cullerada de moscatell
- Salpebrar la carn, enfarinar-la lleugerament, sellar-la en una paella a foc viu i reservar-la en un safata.
- En el mateix oli, sofregir lentament la ceba i l'all, abocar el vi i deixar reduir.
- Agregar el tomàquet, i deixar confitar.
- Incorporar el brou, donar-hi un bull, condimentar i triturar.
- Disposar la carn en la cassola i cobrir amb la salsa. Tapar i enfornar a 180º durant uns 60 minuts.
- Netejar els bolets, donar un tomb per la paella i incorporar-los a la cassola.
- Preparar la picada no massa fina i agregar-la uns 10 minuts abans que finalitzi la cocció de la carn.
- Servir ben calent i acompanyar amb arròs blanc (o unes patates, puré, carxofes, etc.)
FONT: Escola de Cuina Gormand
CREMA CATALANA
Clicar Aquí.
Bon profit!!!!