20/10/14

JA TENIM LA THERMOMIX! MENÚ DE CELEBRACIÓ!





Els que hem seguiu pel facebook o per Instagram ja sabreu que fa un mes els meus pares ens van regalar la nova Thermomix!!! Sisisi, la meva germana i jo estàvem com nenes petites quan han passat els Reis...i vaia Reis!!! La Tm5 és la nova joguina de casa i no podem estar més contentes! :) Sou esplèndids papis!!!



Per agrair als pares aquest suuuuper regal, ahir ens vam reunir a casa, i les cuineres vam ser les dues germanes. Vam triar un menú de tardor (pel temps que fa potser hagués estat més adient un d'estiu...jajaja!) i entre les dues vam fer tots els plats. De primer una crema de carbassa amb poma, de segón un plat típic de la cuina catalana: fricandó amb bolets i de postres crema catalana.

 





Va ser un èxit, tot estava realment bo. Em va agradar molt el gust i textura que li dóna la poma a la crema de carbassa, molt BONA! El fricandó estava ESPECTACULAR! Com tots els guisats millor fer-lo el dia abans, guanya amb el repòs. Només a tenir en compte la qualitat dels ingredients, una bona vedella, un bon sofregit i els bolets si són frescos molt millor, res a veure si els feu amb bolets de conserva comprats. Aquest any està sent una gran temporada de bolets, així que s'ha d'aprofitar que en tenim un munt al mercat. I les postres un clàssic que a casa mai falla!

Un gran dinar on el sol i la calor ens va permetre menjar a fora, gaudint del bon dia que feia. I els nens no van parar de córrer i jugar tota la tarda! :)

Moltes gràcies papis, sou els millors!!! Us estimem!



CREMA DE CARBASSA AMB POMA

INGREDIENTS
  • 2 cebes
  • 1 porro
  • 900 gr de carbassa
  • 2 pomes golden
  • 3/4 l de brou fluix
  • sal, pebre, tabasco
  • Per decorar: poma tallada a daus saltejada a la paella
  1. Sofregir les cebes i el porro amb mantega i oli.
  2. Afegir la carbassa tallada a trossos i la poma i donar unes voltes. Condimentar amb sal i pebre.
  3. Abocar el brou.
  4. Coure lentament 30 minuts. Triturar i colar. Rectificar de sal i afegir el tabasco.
  5. Decorar amb la poma a daus.

FRICANDÓ AMB BOLETS

INGREDIENTS
  • 750 gr de vedella a talls (llata)
  • farina (barrejada amb canyella), sal i pebre
  • 200 gr de ceba tallada
  • 1 gra d'all trinxat
  • 50 cc de vi blanc
  • 200 gr de tomàquet vermells ratllats
  • 200 gr de bolets frescos (camagrocs, fredolics, llenega)
  • 5 gr moixernons secs
  • 750 cc de brou fluix o aigua
  • picada: 4 ametlles + 1 carquinyoli + 1 cullerada de moscatell
  1. Salpebrar la carn, enfarinar-la lleugerament, sellar-la en una paella a foc viu i reservar-la en un safata.
  2. En el mateix oli, sofregir lentament la ceba i l'all, abocar el vi i deixar reduir.
  3. Agregar  el tomàquet, i deixar confitar.
  4. Incorporar el brou, donar-hi un bull, condimentar i triturar.
  5. Disposar la carn en la cassola i cobrir amb la salsa. Tapar i enfornar a 180º durant uns 60 minuts.
  6. Netejar els bolets, donar un tomb per la paella i incorporar-los a la cassola.
  7. Preparar la picada no massa fina i agregar-la uns 10 minuts abans que finalitzi la cocció de la carn.
  8. Servir ben calent i acompanyar amb arròs blanc (o unes patates, puré, carxofes, etc.)
NOTA: Millor fer-ho el dia abans!

FONT: Escola de Cuina Gormand


CREMA CATALANA

Clicar Aquí.

Bon profit!!!!

6/10/14

PASTÍS FÀCIL DE FORMATGE





L'altre dia vam fer el ja tradicional Sopar de Germaníssims a casa. L'any passat el vam iniciar i aquest any encara que va costar poder "quadrar" agendes, al final vam trobar un dia per poder-nos trobar tots plegats! 



El Riqui són 4 germans, les bessones Elena i Marta, i la Montse, com veieu són una familia de guapos :) I aquí ens teniu els Cunyadíssims, el Pep i jo, que també volíem sortir a la foto! jajaja!



Les postres que vaig preparar pel sopar va ser aquest Pastís de Formatge Mega Fàcil que vaig veure al blog de la Gemma. Només veure'l ja vaig dir-li que el faria, són d'aquests pastissos que són senzills de fer i resultons. I com que ens agraden molt els pastissos de formatge, l'èxit estava assegurat! I així va ser! Us el recomano al 100%.

Però com diu la Gemma, l'únic secret d'aquest pastís és no dir als convidats lo fàcil que és de fer...jejeje!



INGREDIENTS
  • 1 terrina de formatge tipus philadelphia (300 gr)
  • 150 gr de llet condensada
  • 500 cc de llet 
  • 1 paquet de "pastel fresco de limón" Royal
  • suc d'1 llimona
  • pinya en almívar (opcional)
  • caramel líquid
  • sobaos
  1. Posar al fons d’un motlle de silicona el caramel líquid. 
  2. Repartir les rodanxes de pinya per la base.
  3. Triturar amb el túrmix durant 2 minuts la llet, la llet condensada, el formatge, el suc de llimona i el contingut del paquet Royal. Abocar-ho dins el motlle.
  4. Tallar els sobaos pel mig, per tal de fer-los més prims. Repartir-los per sobre la capa de formatge, tallant-los si cal per adaptar-los al motlle.
  5. Reservar a la nevera un mínim de dues hores. 
  6. Desemmotllar el pastís capgirant-lo, de manera que la pinya quedi a la part de sobre. 
  7. Decorar i servir ben fred.
Bon profit!!!

FONT: La Cuina de Casa