26/3/15

TROBAREM A FALTAR EL TEU SOMRIURE...





AVI



No tuviste una infancia fácil. Los principios fueron duros y tu vida fue marcada por ello. A pesar de todo, te pusiste una coraza y seguiste adelante… la vida tenía un gran regalo para ti. Como siempre nos has dicho, tu familia era tu regalo, lo más preciado y lo que más querías.  Pero el regalo fue mutuo, somos nosotros los privilegiados de haber podido compartir contigo momentos y vivencias únicas que se nos quedan grabadas en la memoria para siempre. 


Avi, SI, fuiste un buen padre sin tener un referente que te guiara y fuiste mejor abuelo si cabe. 


Eres muy grande y has dejado una gran huella en nuestra alma.


En Vitoria naciste y orgulloso te sentías de ser vasco, y allí, en este pueblecito donde comenzó tu gran historia, será el lugar donde descanses en paz.


Tu familia y tus potolas que te quieren.


Miriam , Àlex, Carla, Marta i Berta & Eva, Riqui, Jan i Carlota

13/3/15

SEITONS EN VINAGRE


Dissabte passat, dia 7 va ser el meu aniversari, 35 anyets, i per celebrar-ho el diumenge va venir la familia a dinar a casa.  

Com que va fer un cap de setmana espectacular, vam aprofitar per fer un bon aperitiu i gaudir del bon dia que feia.

A casa els meus pares els seitons en vinagre són un fixe, ens encanten!! Ens els prenem sempre acompanyats d'olives farcides, no ens agrada amb all i julivert...això ja va a gustos... I per sort del Riqui, que és un dels seus plats preferits, i com és un "mimat" la meva mare sempre que en fa li guarda un tupper per ell...perquè després diguin de les sogres...jajaja!

Els seitons en vinagre són molt fàcils de fer, i sempre que els treus a taula desapareixen super ràpid! I que me'n dieu amb una llesca de pa torrat amb tomàquet? Un sopar ideal :)

Us animo a preparar-los, lo més entretingut és netejar els seitons, però a la majoria de peixeteries si ho demaneu us ho faran. No teniu excusa!




Després de l'aperitiu vaig fer els bagels que us vaig ensenyar a l'anterior entrada, són boníssims, no els deixeu de fer! 


I de plat principal una Paella de gambes, rap i calamarcets que va quedar boníssima!!! Pròxima recepta ;)


I de postres un Lemon Pie que tenia moltes ganes de fer, i ja veieu quins super ajudants vaig tenir!!! Moltes gràcies familia per tot, un gran aniversari ple d'il.lusions!!! :)

INGREDIENTS
  • seitons frescos 
  • vinagre blanc
  • sal
  1. Netejar els seitons del cap, tripa i espina. Deixar nètis els 2 lloms.
  2. Esvandir-los bé sota l'aixeta amb aigua freda.
  3. Agafar una safata (jo faig servir un tupper gran rectangular de plàstic) i posar un bon raig de vinagre que cobreixi tota la base. 
  4. Posar tota una capa de seitons un al costat de l'altre amb la pell cap abaix cobrint tota la safata.
  5. Posar un bon raig de vinagre que els cobreixi i un bon grapat de sal per damunt dels seitons.
  6. Anar fent capes seguint el mateix mètode de seitons, vinagre i sal, fins que s'acabin.
  7. Posar una mica d'aigua per sobre (uns 50 cc aprox).
  8. Deixar a la nevera fins que quedin blancs. Si són fresco amb un parell d'hores n'hi ha prou (sempre millor fer el dia abans per si de cas).
  9. Per servir, disposar els seitons en un plat, amb un bon raig d'oli d'oliva extra i olives farcides per sobre.

5/3/15

L'EMI I L'EDU VÉNEN A SOPAR!!!




Avui us porto l'últim sopar amb amics que vam fer a casa, van venir a sopar l'Emi i l'Edu!!! Teníem moltes ganes de fer aquest sopar i ens ho vam passar taaaan bé!!! Aquests sopars que et fas un tip de riure...i és que la bona companyia no té preu! Gràcies per tot!!! I repetim aviat eh??? ;)



Tenia una gran pressió ja que l'Emi és una gran seguidora del blog, així que el menú havia d'estar a l'alçada, i crec que ho vaig aconseguir! :) Almenys diuen que estava tot boníssim...així que espero que us animeu a preparar algún plat pq us els recomano tots!!


MINI BAGELS


Feia dies que tenia ganes de fer bagels, aquest pa amb un forat al mig típic de NY. Ens va encantar!!!  Els podeu farcir del que més us agradi, jo us deixo dues opcions però també els podríeu fer dolços. Ideal per fer un "picoteo" amb amics.

INGREDIENTS
  • 10 gr de llevat fresc
  • 100 gr aigua
  • 30 gr llet
  • 20 gr sucre
  • 15 gr mantega
  • 1 culleradeta d'oli gira-sol
  • 120 gr farina fluixa
  • 150 gr farina força
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 ou batut
  • llavors de sèsam blanc i negre
  1. Posar l'aigua i llevat i programar: 30"- T: 37º - v: 1
  2. afegir el sucre, farines, llet, oli i mantega: 15"- T.0 - v:4 i després 2'-T.0-v: espiga
  3. Afegir la sal amb la màquina en marxa: 1'-T.0-v:espiga
  4. Deixar reposar la massa en un bol untat en oli uns 30 minuts.
  5. Pastar la massa i formar peces d'uns 20 gr, donant-li forma de rosquilla amb un forat al mig.
  6. Tapar-les amb un drap de cuina i deixar-les llevar fins que doblin volum.
  7. Preescalfar el forn a 170º.
  8. Colocar una safata de forn amb aigua bullint (per generar vapor).
  9. Pintar els bagels amb ou batut i empolsinar amb les llavors.
  10. Enfornar durant uns 20 minuts
  11. Retirar del forn i deixar refredar.
FARCIT
  1. Formatge tipus philadelphia, alvocat i salmó fumat
  2. Picadillo de salmó fumat, pepinillos en vinagre, ou dur, tàperes amb  formatge philadelphia.
FONT: Escola de Cuina Gormand

LLAGOSTINS EN TEMPURA I MOJO PICÓN


INGREDIENTS
  • llagostins
  • mojo picón
  • tempura: mateixa quantitat de farina i maicena, llevat i aigua casi congelada
  1. Retirar el budell al llagostí.
  2. Fer la tempura, ha de quedar una textura tipus papilla. 
  3. Passar els llagostins i fregir en oli abundant.
  4. Servir inmediatament amb mojo picón.


BRANDADA DE BACALLÀ AMB CHUTNEY DE TOMÀQUET i VASETS D'ESCALIVADA I FORMATGE DE CABRA

Fa uns mesos els amics de La Fageda em van enviar per tastar una mostra de les noves mermelades amb fruita i verdures.  Aquí teniu el maridatge que he fet: brandada de bacallà amb chutney de tomàquet. Boníssim!!!


BRANDADA DE BACALLÀ AMB CHUTNEY DE TOMÀQUET
  1. Cobrir el bacallà amb aigua freda i escalfar-lo just fins que inicii l'ebullició. Retirar del foc, deixar en infusió 10 minuts, escórrer i polir de pells i espines.
  2. Posar en un cassó l'oli i els alls, quan comencin a ballar, incorporar el bacallà picat i emulsionar a foc lent amb la llet. Triturar amb el túrmix i condimentar.
  3. Tallar a tiretes els pebrots del piquillo i passar-los per una paella amb oli.
  4. Per servir, posar el chutney de tomàquet en un gotet i a sobre la brandada de bacallà tèbia.

VASETS D'ESCALIVADA I FORMATGE DE CABRA
  • Pebrot vermell escalivat
  • Albergínia escalivada
  • nata líquida
  • formatge de cabra
  • ceba fregida cruixent 
  1. Triturar el pebrot amb nata i reservar. Fer lo mateig amb l'alberginia. Condimentar amb sal, pebre i oli.
  2. Per servir, posar per capes l'alberginia, el pebrot i a sobre trossets de formatge de cabra i decorar amb ceba fregida cruixent. 
CARXOFES ROSTIDES AMB ENCENALLS DE PERNIL IBÈRIC
  • 10 carxofes
  • 200 gr de ceba tendra tallada
  • 50 cc conyac
  • aigua
  • 100 gr encenalls pernil ibèric
  1. Polir les carxofes i tallar-les en 6.
  2. Rostir les carxofes en una paella amb oli. Reservar.
  3. En la mateixa cassola confitar la ceba. Incorporar les carxofes, regar amb el conyac i deixar evaporar. 
  4. Abocar aigua fins que quedin cobertes, condimentar i coure-les a foc suau fins que estiguin toves.
  5. Apartar les carxofes del suc i triturar-lo. Retornar les carxofes i la salsa i escalfar-ho uns minuts.
  6. Servir amb els encenalls de pernil ibèric per sobre.

LLOM AMB CROSTA I SALSA DE MOSTASSA

  • 1-1,200 kg de llom en un tros 
  • formatge crema de gruyère (tipus tranchetes marca Tigre)
  • 200 gr de bacon tallat fi
  • 1 pot tòfona
  • 1 cullerada de conyac
  • mostassa i mostassa antiga
Per la salsa de mostassa:
  • 1 escalunya
  • 60 cc vi blanc
  • 15 gr mantega
  • 10 gr farina
  • 250 cc brou
  • sal, pebre, sucre
  • 1 cullerada mostassa antiga
  • 1 rovell, 20 gr mantega, 100 cc nata
Per la compota de poma:
  • 3 pomes golden
  • 2 cullerades sucre
  • branca canyella 
  • tira pell llimona
  • 2 cullerades suc llimona
  1. Fer un talls longitudinals al llom (4 talls, com si fos un llibre), amanir-lo amb el conyac, condimentar i entremig dels talls colocar un tros de formatge, talls de bacon i unes rondanxes de tòfona. Tornar a donar la forma i untar-lo amb la mostassa acabant amb l'antiga.
  2. Encamisar un motlle tipus cake amb tires de bacon fent que sobresurtin del motlle. Colocar el llom a dins i cobrir-lo amb el bacon de manera que quedi totalment embolicat.
  3. Enfornar a 200º durant 20 minuts i després a 150º uns 30 minuts més. Retirar.
  4. Per la salsa, sofregir l'escalunya, abocar el vi, reduir i fer un ros amb la mantega i la farina. Agregar el brou i condimentar. Colar.
  5. Montar al bany maria el rovell, la mantega i la nata fins que quedi esponjat. Afegir la mostassa i la salsa colada.
  6. Per la compota de poma, pelar i tallar la poma a trossos. Posar-les en un cassó amb la resta d'ingredients i coure a foc lent fins que sigui tova. Retirar la canyella i la pell de llimona i reservar.
  7. Per servir, tallar la carn i decorar amb la salsa de mostassa i la compota de poma.
FONT: Escola de Cuina Gormand
 
TIRAMISÚ
El tiramisú és un dels meus postres preferits. Aquesta recepta no falla mai, i a més super fàcil de fer! Jo preparo el bescuit de xocolata però el podeu fer amb els típics melindres durs que vènen, o qualsevol altre que tingueu per casa. També utilitzo amaretto però podeu posar el licor que més us agradi.

  • 1 terrina de formatge mascarpone
  • 2 rovell d'ou
  • 2 cullerades de sucre
  • 50 cc amaretto
  • cacao en pols
  • cafè 
  • bescuit de xocolata (o melindres)
  1. Fer un cafè fort. Barrejar amb el amaretto.
  2. Batre els rovells amb el sucre i afegir el mascarpone. Afegir un parell de cullerades d'amaretto a la crema.
  3. Posar uns cercles de bescuit de xocolata als gotets, posar unes cullerades de cafè amb el licor a sobre, la crema de mascarpone i tornar a repetir el procés. Espolvorar la crema amb caco en pols.
  4. Reservar a la nevera fins el moment de servir.