Com us vaig comentar el mateix dia de l'aniversari del Jan, vam fer una festa per la tarda amb la familia i amics.
Aquest any, la temàtica de la festa era el Mickey, així que aquest és el pastís que li vaig fer perquè bufés les espelmes!
Al Jan li agrada molt el Mickey Mouse, i quan va néixer la Carlota, "ella" li va regalar un peluix del Mickey quan la va venir a conèixer. Així que teníem molt clar que la festa estaria ambientada en aquest personatge, i com tota festa requereix una invitació, aquí teniu la que li vaig fer! :)
Com que vam ser força colla, vaig fer dos pastissos tipus Sacher. La recepta una barreja de receptes de la Gemma i el resultat va quedar boníssim!!! I com veieu el pastís del Mickey també portava lacasitos! El Jan va estar super content amb el seu pastís, només cal veure la seva cara, i evidentment no va parar fins que es va menjar tots els "itos"!
Espero que us agradi i el feu, val la pena!!!
INGREDIENTS PEL PA DE PESSIC (en necessitarem 2)
- 3 ous
- 80g de farina
- 20g de cacau en pols
- 100g de sucre
- Ratlladura de llimona
- Preescalfar el forn a 180º.
- Batre els rovells amb la meitat del sucre fins que doblin el volum.
- Muntar les clares a punt de neu amb la resta del sucre i afegir-les suaument als rovells.
- Incorporar la farina i el cacau tamisats amb moviments suaus. Afegir la ratlladura de llimona.
- Abocar la barreja dins un motlle de 24 cm previament engreixat i coure-ho 25 minuts a 180º.
INGREDIENTS PER LA COBERTURA DE XOCOLATA
- 150ml de nata líquida
- 150g de xocolata de cobertura
- 75g de mantega
- Escalfar la nata líquida. Quan arrenqui el bull abocar-la sobre la xocolata trossejada i la mantega a trossets. Esperar 2 minuts i barrejar bé fins a obtenir una mescla homogènia.
- Mantenir-la calenta en un bany Maria fins el moment d’utilitzar.
INGREDIENTS PER LA GANACHE DE XOCOLATA
- 100 gr de xocolata de cobertura
- 100 cc de nata per montar
- Posar la xocolata en un bol.
- Donar un bull a la nata i abocar en el bol. Esperar un parell de minuts i remoure bé fins que la xocolata estigui tota fosa.
- Deixar refredar a temperatura ambient.
ALTRES INGREDIENTS
- mermelada d'albercoc
- xarop a 30º
- licor (opcional)
MONTATGE
- Amb un dels pa de pessic, troquelar 2 rodones que ens serviran com "orelles".
- Per fer el xarop a 30º, posar a bullir un parell de minuts la mateixa quantitat de sucre que d'aigua. Reservar. Es pot afegir un rajolí de licor.
- Partir els biscuits per la meitat i xopar-lo amb el xarop a 30º.
- Farcir-los amb la ganache de xocolata per una cara i per l'altra amb la mermelada d'albercoc.
- Abocar la cobertura de xocolata pel damunt i deixar refredar.
- Decorar amb lacasitos.
Bon profit!!!