I continuem amb pastissos d'aniversari!!! :)
Ahir vam estar de celebració perquè va ser l'aniversari del meu cunyat. L'Àlex ja en té 40 i per celebrar-ho la meva germana li va preparar un sopar sorpresa amb la familia.
Com ella diu, porten casi mitja vida junts, així que us podeu imaginar que més que un cunyat és com un germà per mi... Tant que serà el padrí de la Carlota! :) Així que vaig tenir molt clar que li havia de fer un pastís que estigués a l'alçada d'aquesta xifra tan rodona.
El seu postre preferit és el Sacher, i com que ja tinc una recepta al blog, em vaig animar a fer el de la Gemma. I quin encert!!! És boníssim!!! Ens va encantar Gemma!!!!
Ahir vam estar de celebració perquè va ser l'aniversari del meu cunyat. L'Àlex ja en té 40 i per celebrar-ho la meva germana li va preparar un sopar sorpresa amb la familia.
Com ella diu, porten casi mitja vida junts, així que us podeu imaginar que més que un cunyat és com un germà per mi... Tant que serà el padrí de la Carlota! :) Així que vaig tenir molt clar que li havia de fer un pastís que estigués a l'alçada d'aquesta xifra tan rodona.
El seu postre preferit és el Sacher, i com que ja tinc una recepta al blog, em vaig animar a fer el de la Gemma. I quin encert!!! És boníssim!!! Ens va encantar Gemma!!!!
MOOOOOLTES FELICITATS ÀLEX!!!
INGREDIENTS PEL PA DE PESSIC
- 230g de sucre
- 100g de d’ametlla en pols
- 5 ous
- 50g de farina
- 25g de cacau en pols
- 50g de xocolata al 70%
- 50g de mantega
- Preescalfar el forn a 180º.
- Separar els rovells de les clares de 3 ous. Separar 60g de sucre del total.
- Barrejar la farina d’ametlla amb els 170g de sucre restants.
- Afegir els 3 rovells d’ou i els 2 ous sencers d’un a un, incorporant bé abans d’afegir el següent.
- Fondre la xocolata i la mantega al microones a baixa potència.
- Afegir-la a la barreja anterior.
- Muntar les clares a punt de neu amb el sucre reservat. Incorporar-les amb suavitat a la barreja.
- Afegir amb suavitat la farina i el cacau tamisats.
- Abocar en un motlle de 24 cm previament engreixat.
- Coure-ho 30 minuts a 180º.
INGREDIENTS PER LA TRUFA
- 160g de nata líquida
- 125g de xocolata de cobertura
- Escalfar la nata líquida. Quan arrenqui el bull, abocar-la sobre la xocolata trossejada. Esperar 2 minuts i barrejar bé fins a obtenir una mescla homogènia.
- Reservar a la nevera unes hores.
INGREDIENTS PER LA COBERTURA
- 150ml de nata líquida
- 150g de xocolata de cobertura
- 75g de mantega
- Escalfar la nata líquida. Quan arrenqui el bull abocar-la sobre la xocolata trossejada i la mantega a trossets. Esperar 2 minuts i barrejar bé fins a obtenir una mescla homogènia.
- Mantenir-la calenta en un bany Maria fins el moment d’utilitzar.
ALTRES INGREDIENTS
- xarop a 30º
- licor (rom, cointreau, kirsh, ...)
- mermelada d'albercoc
MONTATGE
- Deixar refredar el pa de pessic i dividir-lo en 3.
- Amarar les planxes del bescuit amb el xarop-licor al 50%.
- Posar una base de pa de pessic i cobrir-la d’una capa de melmelada.
- Tapar amb una segona planxa de pa de pessic i cobrir-la amb una capa de trufa.
- Tapar amb una tercera capa de pa de pessic i cobrir-la amb una finíssima capa de trufa.
- Abocar la cobertura de xocolata pel damunt i deixar refredar.
- Decorar al gust.
NOTA:
- Aconsello fer el pa de pessic del Sacher el dia abans del montatge del pastís, ens anirà millor per tallar-lo i que conservi la forma al farcir-lo.
- Al dividir el pa de pessic, jo "taco" amb farina un trosset del lateral del pa de pessic. Així després al montar-lo sabrem on van exactament les planxes i conservarem la forma del pastís.