A 2 setmanes de sortir de comptes encara tinc ganes de cuinar, malgrat que cada cop se'm fa més cansat estar molta estona dreta a la cuina.
Moltes gràcies a tots per preocupar-vos de com va l'embaràs, la veritat és que genial!!! Estic tenint un embaràs fantàstic, l'estem disfrutant al màxim, i ara a la recta final ja tenim unes ganes boges de tenir en braços el nostre petit tresor... :)
Aquest diumenge vam anar a dinar a casa els meus pares i de postres vaig fer aquest tiramisú.
Ja l'he fet varis cops i està boníssim!!! A més m'agrada molt ja que els rovells d'ous no es posen cruus, sinó que es fa una sabayón, així no hem de patir per possibles intoxicacions ara que comença a fer calor....
500 gr de formatge mascarpone (2 tarrines)
500 gr de nata per montar
70 gr de sucre
3 tasses de cafè espress
10 gr sucre
cacao pur en pols
licor amareto
melindres durs
Per fer la Sabayón: 4 rovells d'ou + 10 gr de sucre + 80 ml Amareto
Deixar el mascarpone a temperatura ambient.
Per fer el sabayón, posar al bany maria els rovells amb el sucre i batre amb unes varilles. Anar afegint el licor amareto a poc a poc sense deixar de remoure, fins que la barreja adquireixi un to blanquinós. Retirar.
Incorporar el sabayón al mascarpone i barrejar-los bé.
Montar la nata amb els 70 gr de sucre.
Afegir la nata montada al mascarpone amb moviments envolvents.
Barrejar en un plat fondo el cafè amb els 10 gr de sucre i licor Amareto al gust. Sucar els melindres en aquest xarop.
Forrar un motlle tipus cake amb paper film. Posar una capa de crema de mascarpone, una de melindres, una de crema, una de melindres i acabar amb una de crema.
Deixar reposar a la nevera (millor fer el dia abans).
Desmotllar el pastís en un plat i decorar tot el pastís amb cacao en pols.
Bon profit!!!
FONT: "Vamos a cocinar" de José Andrés.