Fa moltíssim que no publico, però abans de començar vacances us volia deixar aquesta recepta de focaccia, que triunfareu aquest estiu si la feu!
Una recepta ideal per fer ara a l'estiu per un sopar de pica pica o per portar com aperitiu a un dinar, us asseguro que no sobrarà ni un trosset si la feu!
Ha sigut un clàssic amb els sopars de les Vessis i l'altre dia també la vaig fer per casa, i ara la meva germana també se l'ha apropiat...i diria que unes quantes amigues seves també... ;) A més és super fàcil de fer i només necessita una fermentació, així que amb una hora la tens feta!
Bon estiu a tots i si la feu envieu-me foto!
INGREDIENTS
- 20 tomàquets cherry tallats per la meitat
- olives verdes o negres
- all en pols, orenga, herbes provençals, oli oliva verge extra i sal.
- Sal maldon i oli oliva extra per servir
MASSA:
- 300 gr aigua
- 25 gr llevat fresc
- 1 cullerada de sucre
- un raig de mel
- 30 gr d'oli oliva verge extra
- 200 gr farina de força
- 150 gr farina normal
- 1 culleradeta de sal
- En un bol barrejar els tomàquets amb les espècies i deixar macerar.
- Posar en el vas de la thermomix l'aigua, el llevat i l'oli i programar 1 min 37ºC - vel.2
- Afegir les farines, la sal i mel i amassar 1 min - vel.espiga.
- Deixar fermentar la massa (és molt líquida) en el vas tapat uns 20 minuts fins que dobli el volum.
- Precalentar el forn a 220ºC.
- Posar paper de forn en un motlle rectangular de 25x30 aprox i engreixar-lo amb oli.
- Abocar la massa a la safata i extendre-la. Distribuir els tomàquets per sobre amb l'oli de la marinada i les olives.
- Enfornar durant 20-25 minuts fins que la superfície estigui daurada.
- Retirar del forn i en calent regar amb força oli d'oliva extra i sal maldon.
- Servir.
Bon profit!
FONT: Cookidoo "focaccia de cherrys con hierbas provenzales"