22/4/13

PASTÍS HELLO KITTY


El dia 12 d'abril la Carlota va fer 1 anyet!!! M'ha passat taaan ràpid!!! Sembla un tòpic però sembla ahir quan va néixer...I ara ja hem celebrat el seu aniversari! La Carlota és la nostra nina d'ulls blaus, un belluguet com el seu germà, no para quieta, camina des dels 9 mesos i és igual de simpàtica i riallera que el Jan! I guapa a rabiar :)


La festa d'aniversari la vam haver de posposar una setmana ja que els dos van passar la varicel.la, però aquest diumenge ens vam reunir familia i amics a casa per poder-ho celebrar! I tota festa ha de tenir un super pastís, i aquest és el que li vaig fer pq bufés la seva primera espelma: un pastís de la Hello Kitty!!!


Tothom va quedar bocabadat al veure'l!!! Va triunfar entre els més petits i és que li volien fer petons i tot! jajaja!!!

A mi els pastissos de fondant no m'acaben d'agradar, així que me les vaig ingeniar per fer-li la forma desitjada. Un bon pa de pessic farcit de trufa cuita i cobertura de xocolata blanca. Un èxit!!! No va sobrar res!!!! Bona senyal, oi?



I com podeu veure la Carlota va tenir un ajudant d'excepció per bufar l'espelma!!! 

Per molts anys princesa!!!

I recordeu que ara també em podeu seguir a través de la pàgina del facebook de El Cullerot Festuc, us espero!   




INGREDIENTS BISCUIT
  • 150 gr de farina
  • 150 gr de sucre
  • 5 ous
  • una cullerada de llevat en pols
  1. Montar els ous i el sucre a punt de relleu.
  2. Afegir la farina i el llevat tamissats i mesclar amb moviments envolvents.
  3. Abocar en un motlle previament engreixat i enfornar durant 30 minuts a 180º.
  4. Un cop fred, donar-li la forma desitjada.
INGREDIENTS PER LA TRUFA CUITA
  • 100 gr de xocolata negra
  • 500 cl de nata per montar
  • 50 gr de sucre
  1. Bullir la nata amb el sucre.
  2. Retirar del foc i afegir la xocolata barrejant bé fins que quedi tota dissolta.
  3. Deixar refredar a la nevera un mínim de 24 hores i montar-la.

ALTRES INGREDIENTS
  • xarop a 30º
  • xocolata blanca de cobertura
  • llaminadures
  • galetes tipus "Mikado"
MONTATGE DEL PASTÍS
  1. Partir el biscuit i xupar-lo amb el xarop i farcir amb la trufa, deixant una mica per decorar els laterals.
  2. Extendre la iema clara sobre la coberta del pastís.
  3. Desfer la xocolata blanca i cobrir tot el pastís.
  4. Decorar amb les llaminadures (ulls, nas i llaç), les galetes (bigotis) i cobrir els laterals amb trufa.
  5. Reservar a la nevera fins el moment de servir.

Bon profit!!!

6/4/13

PASTÍS DE FORMATGE I XOCOLATA BLANCA I FRUITS VERMELLS


Aquest és el pastís que vaig fer per celebrar el meu aniverari. Un pastís de formatge amb xocolata blanca i fruits vermells que vaig veure al blog de la Laura. Ella és una artista fent pastissos tipus mousse i quan vaig veure aquest vaig saber que el faria ben aviat.

 


És un pastís molt senzill de fer i amb l'avantatge de que el pots tenir fet amb antelació, fet que s'agraeix quan tens convidats a casa i t'has de planificar el menú :)

A més té una presentació molt resultona i sense cap complicació, així que era ideal per poder bufar les espelmes després d'un dinar fantàstic amb la familia. I com sempre no em falten ajudants a l'hora de bufar les espelmes... El Jan li encanta i les hem d'encendre varis cops pq disfruta molt. Aquest cop la petita de la casa estava fent la migdiada i no em va poder ajudar...jejeje!!!

Us deixo la recepta tal i com la vaig fer jo, ja que vaig fer algunes variacions en la preparació.

I recordeu que ara també em podeu seguir a través de la pàgina del facebook de El Cullerot Festuc, us espero!  



INGREDIENTS
  • Per la base: 250 gr de galetes digestive + 100 gr mantega
  • 350 gr de formatge philadelphia
  • 250 gr de xocolata de cobertura blanca
  • 300 cc de llet sencera
  • 50 gr sucre
  • 200 cc nata
  • 6 fulls de gelatina
  • Per la decoració: maduixes, gerds, mores + festucs + gelatina de poma
  1. Forrar la base d'un motlle desmotllable amb paper parafinat.
  2. Triturar les galetes i barrejar-les amb la mantega fosa. Cobrir la base del motlle amb aquesta pasta i deixar refredar a la nevera.
  3. Hidratar la gelatina.
  4. Posar en un bol la xocolata blanca trossejada.
  5. Reservar un got de llet. Posar en un cassó la resta de llet, el formatge i el sucre. Un cop bulli, abocar sobre el bol de xocolata i esperar un parell de minuts. Remenar amb unes barilles fins que estigui totA desfeta i no hi hagi grumolls. 
  6. Calentar el got de llEt que teníem reservat i posar-hi les fulles de gelatina. Remenar bé pq estiguin ben dissoltes i abocar a la preparació anterior.
  7. Montar la nata.
  8. Un cop la crema hagi perdut temperatura, incorporar la nata amb moviments envolvents.
  9. Abocar la mousse en el motlle i deixar refredar a la nevera un mínim de 4 hores (millor fer-lo d'un dia per l'altre).
  10. Per decorar el pastís, disposar-hi per sobre els fruits vermells i els festucs tallats grossament. Pintar els fruits vemells amb gelatina de poma per donar-li brillantor.
Bon profit!!

1/4/13

EM VOLEU FER UN ENCÀRREC???



Sabeu que m'encanta cuinar, sobretot postres: pastissos, tartes, bescuits, coques i galetes!!! Fins ara en feia per la familia i els amics, però gràcies a que la gent que ho ha provat em recomana als seus amics i coneguts, us faig partíceps que El Cullerot Festuc ara també accepta encàrrecs.


Sou molts els que m'heu enviat emails preguntant-ho, sobretot a partir de l'última entrada de galetes decorades, i si, em podeu fer encàrrecs, ja sigui de postres o galetes.

Ara que s'apopen comunions i bateigos i voleu que us faci galets decorades pels vostres fills o com a regal per una festa d'aniversari, o com q detall per un esdeveniment important ja ho sabeu! Aquestes de l'imatge son les que vaig fer pel bateig de la Carlota, us agraden?
 

Si esteu preparant la vostra festa d'aniversari o dels vostres fills o familiars i voleu un pastís, no ho dubteu, poseu-vos en contacte a mi i us faré el pastís que més us agradi, en teniu un munt per escollir!







O us toca portar les postres el diumenge, o a un sopar amb amics? Les possibilitats son infinites :)


Moltes gràcies per confiar amb mi! Podeu veure fotos dels encàrrecs que he fet aquí.

Per demanar informació sobre encàrrecs us podeu posar en contacte amb mi a través de cullerotfestuc@gmail.com