18/1/10

MOUSSE DE PINYA COLADA


Aquest és el postre que vaig portar a casa els pares el dia de Nadal. Com que eren dates de menjar molt, vaig decidir-me per aquets postres lleugeres, fresquetes i molt senzilles de fer. I a més la mousse està boníssima!!! :)

INGREDIENTS
  • 1 pinya
  • 400 cc de llet de coco
  • 100 gr de sucre
  • 6 fulls de gelatina hidratades
  • 4 cullerades de rom blanc
  • 200 cc de nata muntada
  • Xips de coco: 100 gr de sucre + coco ratllat
  1. Pelar la pinya, pesar-ne 350 gr i tallar-la a quadrets petits. Passar-ho a un cassó amb la llet de coco i el sucre i coure a foc lent fins que redueixi a la meitat.
  2. Retirar del foc, afegir la gelatina (*) i triturar fins fer-ne un puré molt fi. Colar.
  3. Afegir el rom i deixar refredar, remenant sovint fins que comenci a quallar la crema.
  4. Incorporar la nata muntada i barrejar amb moviments envolvents.
  5. Passar-ho a una mànega i disposar la crema dins de motlles individuals.
  6. Deixar refredar a la nevera durant 4 hores mínim.
  7. Per fer les xips, estendre el sucre damunt de paper sulfuritzat i enfornar a 220º fins que el sucre es faci caramel. Retirar i empolvorar amb coco ratllat. Trencar-lo per decorar.
  8. Per servir, fer una base amb pinya natural tallada fina i sobre colocar-hi la mousse i coronar amb una xip de caramel i coco.
  9. Decorar amb el plomall de la pinya.

NOTA (*): Les pinyes tenen unes enzimes, la bromelaina, que descomposa la gelatina. Així que si heu d'utilitzar pinya en postres amb gelatina, s'ha de coure previamnet la pinya per inactivar aquesta enzima. ("La cocina y los alimentos" Harold McGee).

FONT: Escola de Cuina Gormand.

15/1/10

SÓC UN NEN!!!


Siiiiiiiiiiiiii!!! Esperem un nen i es dirà Jan!!! Estem mooooolt contents i amb moltes ganes de tenir-lo ja en braços, haurem d'esperar però fins finals de maig! :)

De moment disfrutant moltíssim de l'embaràs, i un del motius pel que el blog està una mica parat és que fins ara no he tingut massa ganes de cuinar...sembla però que desde Nadal la cosa ha canviat una mica...proximament receptes!!!

El dia 2 de gener es va casar una de les meves millors amigues, la Núria, i ella i el Jordi ens van regalar aquestes fantàstiques galetes decorades en el convit. No ens ho esperàvem gens i ens va fer moltíssima il.lusió!!! Sou genials!!!