15/11/12

SOPA RÀPIDA DE FREDOLICS



Ja tenia ganes de poder participar en la convocatòria de la Recepta del 15, i aquest mes ens ho han posat molt fàcil, i és que l'ingredient escollit són els bolets!!!

Així que aquest cap de setmana vaig aprofitar per anar a la plaça i comprar fredolics per poder fer aquesta sopa tan i tan bona...que ara que fa fred a casa ens ve molt de gust menjar plats de cullera!

No dubteu a fer-la, és molt senzilla i boníssima!!! :)

INGREDIENTS

  • 300 gr de fredolic + 100 gr de fredolics per la guarnició
  • la part blanca de 2 porros
  • 30 cc d'oli
  • 30 gr mantega
  • all i julivert
  • 800 cc d'aigua calenta
  • 4 llesques de pa torrat  al forn o fregits
  1. Netegem els fredolics i els tallem a trossos.
  2. Sofregim en un cassó el porro tallat ben petit amb l'oli. Condimentem amb sal i sucre.
  3. Incorporem els fredolics uns 7 minuts i després l'aigua calenta.
  4. Deixem que bulli uns 12 minuts i si volem ho triturem perquè tingui textura rústica.
  5. Saltar els 100 gr de fredolics per la guarnició amb all i julivert.
  6. Servir la sopa molt calenta amb els fredolics saltats i una llesca de pa torrat.
Bon profit!

FONT: Escola de Cuina Gormand.                                                                                                   

5/11/12

BANDA DE FULL AMB CREMA I FRUITES


Ahir vam estar de celebració! I és que ahir era el Sant de la Carla i la Carlota!!! La primera celebració de la meva petita...que dintre de 10 dies ja fa 7 mesos!!! Que ràpid que passa... ja hem començat amb les primeres papilles i ja gateja i tot :)

Les dues cosinetes celebren el Sant el mateix dia, heu vist que guapíssimes que estan? Així que vam anar a dinar a casa els meus pares i la meva mare ens va preparar un fantàstic menú, que com li vam dir semblava de Nadal!! Ja us he dit en més d'una ocasió que és una gran cuinera...però ahir es va lluir!!! :)


I com que el menú era d'aquests de quedar ben tips, vaig pensar que aquesta banda de full amb crema i fruites seria el colofó ideal, i la vaig encertar ja que no va sobrar ni un tallet. 

Aquesta banda és molt fàcil de fer i el resultat és boníssim! El secret és pinzellar la base de full amb xocolata de cobertura perquè així alhora de posar la crema, no farà que es remulli i al menjar-la estarà cruixent. Feu-la i ja em direu!!!

INGREDIENTS
  • 1 banda de full
  • 400 cc de llet sencera
  • 90 gr sucre
  • 4 rovells
  • pell de llimona, de taronja i una branca de canyella
  • 40 gr de maizena
  • xocolata de cobertura
  • ou per pintar
  • fruita variada (raïm, maduixes, kiwi, plàtan)
  • gelatina
  1. Preescalfar el forn a 220º
  2. Estirar la pasta de full i plegar les vores 1cm aprox formant un rectangle.
  3. Pintar les vores amb ou batut i punxar tota la resta del rectangle perquè no s'infli al coure-ho.
  4. Enfornar durant uns 20 minuts, fins que estigui daurat.
  5. Per fer la crema, posar en un cassó la llet (reservem uns 50 cc) amb una mica de sucre (així evitarem que s'enganxi) i les aromes. Portar a ebullició. Tancar el foc i reservar tapat uns 10 minuts perquè s'infusioni.
  6. En un bol barrejar la llet que hem reservat amb la maizena perquè no hi hagi grumolls. Afegir els rovells i el sucre.
  7. Retornar al foc la llet i un cop bulli abocar a la mescla anterior. Colar i retornar al cassó al foc sense parar de remoure. Quan comenci a bullir retirar i abocar en un bol fred per precipitar el refredament.
  8. Fondre la xocolata i pinzella la base de la pasta de full.
  9. Escudellar la crema i decorar amb la fruita.
  10. Pintar amb gelatina per donar brillantor.
Bon profit!