20/3/16

ARRÒS NEGRE AMB SÍPIA I ALLIOLI SUAU

 
 
Avui primer dia de primavera ha començat passat per aigua però per sort s'han obert clarianes i al coincidir amb Diumenge de Rams, hem anat amb les cosinetes a beneïr les palmes i palmó que ens han regalat les Padrines.


I després tots cap a casa a dinar!!! Ma germana ha fet macarrons pels nens i jo aquest arròs negre amb sípia i allioli suau per nosaltres. Ha quedat boníssim!!! I de postres crema catalana que ahir va ser Sant Josep. A casa ens encanta un bon arròs...la meva mare li queden espectaculars els arrossos i les fideúas, ara haurem d'incloure aquest en el repertori! :)
 

 
INGREDIENTS
  • 500 gr de sípia bruta tallada a daus
  • 400 gr arròs
  • 1 litre de fumet (aprox)
  • la tinta de les sípies
  • 1 gra d'all trinxat
  • 300 gr cebes a brunoise
  • 150 gr tomàquets ratllats
  • llagostins o gambes
  • Picada: 1/2 gra d'all + 8 avellanes + safrà + la melsa de la sípia
  • Allioli suau: 1 gra d'all + 1 rovell + 1/2 cullerada de suc llimona + 1 cullerada d'aigua + 125 cc oli + sal i pebre + 1 cullerada d'aigua + 3 cullerades de nata semi muntada
  1. Per fer l'allioli suau, emulsionar tots els ingredients (menys l'aigua i la nata). Agregar l'aigua per alleugerir la densitat i a continuació amalgamar la nata amb suavitat.
  2. En una cassola fer volta i volta als llagostins o gambes i reservar.
  3. A la mateixa cassola sofregir molt lentament la ceba i l'all. Afegir el tomàquet ratllat (reservant 2 cullerades) i concentrar. Incorporar la resta de tomàquet, condimentar, mantenir al foc uns minuts més i reservar en un plat.
  4. Posar un fons d'oli a la cassola i ofegar la sípia fins que perdi l'aigua. Afegir el sofregit i mantenir al foc uns 10 minuts.
  5. Incorporar l'arròs, donar-li unes voltes i cobrir amb el fumet calent i coure'l 18 minuts remenant-lo sovint. Passats els 5 primers minuts de cocció, agregar la tinta prèviament dissolta en una mica de fumet, i quasi al final del temps programat, incorporar la picada i els llagostins. 
  6. Napar amb l'allioli suau i gratinar un parell de minuts al forn.
Bon profit!!!!

FONT: Escola Cuina Gormand

13/3/16

JARRET DE VEDELLA AMB BOLETS


Avui hem dinat aquest fantàstic jarret de vedella amb bolets. M'agraden molt aquests guisats ja que guanyen d'un dia per l'altre, així que és ideal per deixar fet el dia abans. Jo faig servir l'olla a pressió de la marca WMF i així escurço el temps de cocció, ja que són plats que requereixen molta estona al foc.
 
Com que aquest matí volíem pujar a la Mola per celebrar el tercer cumplemes de l'Ona, vaig pensar que aquest plat m'aniria molt bé per tenir-lo preparat, i no us podeu imaginar amb quines ganes ens ho hem menjat després de la caminata! El Jan i la Carlota són uns campions, ho han fet super bé!!! :)
 
 


La carn queda molt melosa, jo ho he fet amb vedella ecològica i el resultat ha estat espectacular! Un plat boníssim, d'aquests de sucar pa i no parar. Sóc molt maniàtica amb la densitat de la salsa, afineu-la sempre si no us ha quedat prou lligada, ho podeu fer amb una barreja de farina i mantega, el plat guanyarà amb estètica i sobretot en gust!
 
INGREDIENTS
  • 750 gr de jarret de vedella tallada a daus (en el meu cas ecològica)
  • 250 gr ceba tallada brunoise
  • 100 gr pastanaga tallada brunoise
  • 400 gr tomàquets ratllats i sense llavors
  • 125 cc vi blanc
  • 1 os de pernil petit
  • 1 ramet compost
  • farina
  • sal i pebre
  • aigua
  • 1 pot de bolets de Fredolics  (si és temps bolets frescos de temporada )
  1. Salpebrar la carn i enfarinar-la lleugerament.
  2. Saltar la carn en la cassola d'olla a pressió amb oli. Reservar.
  3. En la mateixa cassola, sofregir la ceba i pastanaga. Afegir el tomàquet fins que estigui confitat, regar amb el vi i deixar-lo evaporar fins la meitat, i incorporar el os de pernil i el ramet.
  4. Afegir la carn i cobrir amb aigua o brou calent, condimentar amb sal i pebre i quan bulli tapar i coure 40 minuts des de que pugi la segona anella (si no teniu olla a pressió, coure tapat al forn a 100º durant 2-3 hores).
  5. En una paella saltar els bolets i reservar.
  6. Un cop hagi baixat les anelles de l'olla, obrir i incorporar els bolets i deixar 5 minuts que faci xup-xup.
  7. Afinar la densitat de la salsa si cal, passar-ho a una safata i servir calent.
Bon profit!!!
 
Font: Escola Cuina Gormand

7/3/16

CHEESECAKE DE SPECULOOS

Avui és el meu aniversari!!! 36 anyets!!! I com ja sabeu m'encanta complir anys i més aquest any tant ben rodejada amb els meus 3 petits tresors!!! Avui he estat molt ben acompanyada :)
 
Ahir vam celebrar-ho a casa els meus pares i de postres vaig fer aquest DELICIÓS cheesecake de speculoos!
 
 
 
La meva neboda està fent d'aupair a Waterloo (Bèlgica) i li vaig demanar que em portés pasta de speculoos per poder fer algun postre.
 
Rumiant quina combinació podia fer, vaig pensar que en un pastís de formatge quedaria ben bo, i no em vaig equivocar, el resultat va ser espectacular!!! Estava DELICIÓS!!!! Marina, voldré stock de pasta speculoos quan vinguis ! ;)
 
Us animo a fer-lo, és molt fàcil de fer i el resultat un 10! Podeu fer la base típica de galetes, però a mi no es que m'agradi massa i per això el vaig fer amb base de melindros.

Nota: Speculoos és una barreja d'espècies amb el que s'elaboren les famoses galetes belgues molt tradicionals en l'època de Nadal. Segur que les heu menjat algún cop acompanyant un cafè de la marca Lotus...
 
 

 
I aquí ens teniu amb els millors ajudants per bufar les espelmes...

 
I quina va ser la meva sorpresa amb el regal que em va fer el Riqui!!!! Una KitchenAid!!! Yupiiiiiiii!!



Tenia taaantes ganes de tenir-la!! És taaaaan bonicaaaaa! Tinc el millor marit del món mundial!!! Ara a pensar amb quina recepta l'estreno... Ben aviat treurà fum la KA! jijiji!!



INGREDIENTS
  • melindros
  • 500 gr mascarpone
  • 70 gr sucre
  • 200 cl nata
  • 100 gr pasta speculoos
  • 3 ous
  • Per la salsa speculoos: 200 cl nata + pasta speculoos
  1. posar els melindres en la base d'un motlle desmotllable.
  2. Batre el mascarpone amb el sucre i la nata. Afegir la pasta de speculoos i quan tinguem una crema ben homogènia afegir els ous d'un en un.
  3. Abocar en el motlle i enfornar a 150º durant 50 minuts.
  4. Deixar refredar i reservar a la nevera fins el moment de servir. (millor fer-lo el dia abans)
  5. Per fer la salsa, posar a calentar la nata i un cop bulli afegir la pasta de speculoos al gust i remenar.
  6. Servir per sobre del pastís.
Bon profit!!!