Avui primer dia de primavera ha començat passat per aigua però per sort s'han obert clarianes i al coincidir amb Diumenge de Rams, hem anat amb les cosinetes a beneïr les palmes i palmó que ens han regalat les Padrines.
I després tots cap a casa a dinar!!! Ma germana ha fet macarrons pels nens i jo aquest arròs negre amb sípia i allioli suau per nosaltres. Ha quedat boníssim!!! I de postres crema catalana que ahir va ser Sant Josep. A casa ens encanta un bon arròs...la meva mare li queden espectaculars els arrossos i les fideúas, ara haurem d'incloure aquest en el repertori! :)
INGREDIENTS
- 500 gr de sípia bruta tallada a daus
- 400 gr arròs
- 1 litre de fumet (aprox)
- la tinta de les sípies
- 1 gra d'all trinxat
- 300 gr cebes a brunoise
- 150 gr tomàquets ratllats
- llagostins o gambes
- Picada: 1/2 gra d'all + 8 avellanes + safrà + la melsa de la sípia
- Allioli suau: 1 gra d'all + 1 rovell + 1/2 cullerada de suc llimona + 1 cullerada d'aigua + 125 cc oli + sal i pebre + 1 cullerada d'aigua + 3 cullerades de nata semi muntada
- Per fer l'allioli suau, emulsionar tots els ingredients (menys l'aigua i la nata). Agregar l'aigua per alleugerir la densitat i a continuació amalgamar la nata amb suavitat.
- En una cassola fer volta i volta als llagostins o gambes i reservar.
- A la mateixa cassola sofregir molt lentament la ceba i l'all. Afegir el tomàquet ratllat (reservant 2 cullerades) i concentrar. Incorporar la resta de tomàquet, condimentar, mantenir al foc uns minuts més i reservar en un plat.
- Posar un fons d'oli a la cassola i ofegar la sípia fins que perdi l'aigua. Afegir el sofregit i mantenir al foc uns 10 minuts.
- Incorporar l'arròs, donar-li unes voltes i cobrir amb el fumet calent i coure'l 18 minuts remenant-lo sovint. Passats els 5 primers minuts de cocció, agregar la tinta prèviament dissolta en una mica de fumet, i quasi al final del temps programat, incorporar la picada i els llagostins.
- Napar amb l'allioli suau i gratinar un parell de minuts al forn.
FONT: Escola Cuina Gormand