25/5/18

LLUÇ A LA DONOSTIARRA AMB ESPÀRRECS BLANCS


L'altre dia us vaig compartir per Instagram aquest Lluç a la Donostiarra que vaig fer per sopar. Com alguns de vosaltres em vau demanar la recepta, aquí us la deixo.

Tot va venir pq vaig comprar un manat d'espàrrecs blancs frescos de Navarra (jo els vaig comprar al Lidl) i pensant quina recepta podia fer, em va venir al cap aquest plat tant tradicional de la cuina vasca.

És un plat super fàcil de fer, i d'aquests de quedar bé! Si teniu invitats serà un èxit segur! I si afegiu unes cloïsses ja serà la bomba! A casa ens va encantar a tots, fins i tot als tres peques en van menjar i repetir...Amb això us ho dic tot! Ah, i sobretot enrecordeu-vos de comprar pa :)

INGREDIENTS
  • 1.500 kg Lluç a lloms sense espina
  • 2 alls picats (+ opcional bitxo, jo no en vaig posar pq en menjàven els petits)
  • 1 cullerada sopera de farina
  • 1 got de vi blanc
  • 3-4 gots aprox. d'aigua o fumet
  • julivert
  • espàrrecs blancs frescos
  • 3 ous
  1. Salar el lluç.
  2. Coure els ous en aigua bullint durant 10 minuts.
  3. Amb un pelador pelar els espàrrecs.
  4. Posar en una cassola aigua a bullir amb sal i coure els espàrrecs blancs uns 8-15 minuts depenent del gruix (amb un gavinet comproveu si estan tendres).
  5. En una cassola ample, fregir els alls amb un parell de cullerades d'oli. Incoporar la farina i barrejar bé pq es cogui fins obtenir com una papilla. Seguidament abocar el vi blanc i un cop reduit l'aigua per fer la salsa (si veieu que us fa falta més aigua l'incorporeu).
  6. Incorporar el lluç a la cassola amb la pell cara amunt i afegir el julivert picat. Coure durant uns 3 minuts, donar la volta al peix i coure 3 minuts més.
  7. Afegir els espàrrecs blancs i els ous durs i coure el conjunt 5 minuts més.
  8. Servir ben calent.
Bon profit!

18/5/18

PASTÍS DE FORMATGE LA VINYA


Ahir era un dia molt especial i és que el Jan va fer 8 anys! I així de content es va llevar amb la ja tradicional samarreta de Feltrejant d'aniversari, aquest any de Super Mario!!



A l'escola vam portar aquesta coca que és una de les nostres preferides (però aquest cop sense xocolata) per celebrar-ho amb els seus companys de classe. 




I a la tarda ho celebràvem amb la familia, però la mala sort va fer que el Jan i la Carlota es posessin malalts al migdia...coi de virus!!!! De moment l'única que aguanta és l'Ona, toquem fusta...2 de 3 malalts! :((


Tot i així vam bufar les espelmes amb la familia i li vam donar els regals... Lo millor d'estar malalt? Que avui tindrà tot el dia per jugar amb els regals a casa dels Avis! ;) 



A mi em perden els pastissos de formatge i de poma, així que quan vaig veure aquest de formatge del Bar Restaurant La Viña de San Sebastian, que deien era un dels 10  millors pastissos de formatge d'Espanya no vaig dubtar a fer-lo. 

Només 5 ingredients i batre-ho tot. Més fàcil impossible, i realment és deliciosa!!! Ens va encantar!!! El pròxim cop per això posaré una mica menys de sucre ja que la vam trobar un pèl massa dolça.

Espero que us animeu i la feu!


INGREDIENTS
  • 1 kilo de formatge d'untar
  • 500 gr de nata per montar
  • 5 ous
  • vainilla líquida
  • 350 gr sucre
  • 30 gr de farina
  1. Preescalfar el forn a 180º.
  2. Posar tots els ingredients a la thermomix i programar 30 segons a velocitat 5-6 (o barrejar amb el túrmix tots els ingredients durant un parell de minuts).
  3. Abocar en un motlle desmotllables de 25 cm previament forrada la base amb paper de forn.
  4. Deixar coure durant 50 minuts.
  5. Deixar refredar 15 minuts a dins el forn amb la porta oberta i després completament damunt el marbre.
  6. Decorar al gust. Jo li vaig posar gerds i maduixes.
NOTA: Si feu servir un motlle més petit, poseu la meitat dels ingredients.

Bon profit!