Prémer Play per veure el video...
- 2 ous
- 50 gr de sucre
- 50 gr de farina
- 10-15 maduixes deshidratades
- Batre els ous amb el sucre a punt de relleu. Afegir la farina i abocar en un motlle de 22 cm de diametre.
- Enfornar durant 12 minuts a 180º. Quan faltin 5 minuts per finalitzar la cocció, repartir les maduixes per sobre i continuar al forn.
INGREDIENTS PEL XAROP
- 50 gr de sucre
- 50 gr d'aigua
- licor (cointreau)
- Posar en un cassó l'aigua i el sucre. Quan bulli retirar i afegir el licor al 50%.
- Deixar refredar.
INGREDIENTS DE LA MERENGUE SUISSA
- 90 gr de clares d'ou
- 140 gr de sucre
- Barrejar les clares amb el sucre i calentar-ho al bany maria a 50º. (Thermomix: v.5 - T.0 - 2').
- Montar les clares fins que estiguin a punt de merengue i fredes. (Thermomix: v.3 - T.0 - 5' amb la papallona).
INGREDIENTS MOUSSE DE MADUIXA
- 500 gr de maduixes
- 400 gr de nata semi muntada
- 6 fulles de gelatina
- Triturar les maduixes i passar-les per un colador fi.
- Hidratar les fulles de gelatina.
- Calentar 100 gr de puré de maduixes i afegir les fulles de gelatina fins que es dissolguin. Incorporar la resta de puré i deixar refredar una mica.
- Incorporar el merengue suis i barrejar delicadament.
- Incorporar la nata semi muntada i acabar de mesclar amb moviments envolvents.
- 50 gr de festucs
- 200 cc de nata
- 60 gr de sucre
- 1 i 1/2 fulls de gelatina
- Triturar els festucs. Afegir 30 gr de sucre i 100 cc de nata i barrejar.
- Hidratar la gelatina.
- Calentar una mica de la nata i desfer la gelatina fins que es dissolgui.
- Montar la resta de la nata amb els 30 gr de sucre i afegir la gelatina dissolta.
- Barrejar els festucs amb la nata muntada.
- Forrar un motlle semicircular amb paper film. Abocar la preparació interior i deixar refredar a la nevera. Un cop quallat, congelar.
INGREDIENTS PER LA COBERTURA
- 200 gr de gerds congelats
- 50 gr de sucre
- 50 gr d'aigua
- 2 fulles de gelatina
- 50 gr de festucs
- Posar en un cassó els gerds, l'aigua i el sucre i coure durant 5 minuts.
- Triturar i colar.
- Hidratar les fulles de gelatina i afegir-ho als gerds. Remoure fins que estigui dissolt.
- Deixar refredar.
MUNTATGE DEL PASTÍS
- Untar amb oli l'aro d'un motlle desmotllable de 20 cm i espolvorar amb sucre glaç.
- Disposar la base del bescuit i xopar-la amb el xarop.
- Posar al centre la bomba de festuc congelada.
- Cobrir amb la mousse de maduixa i anivellar.
- Deixar a la nevera un parell d'hores.
- Cobrir la superfície del pastís amb la salsa de gerds i deixar quallar a la nevera. Es pot congelar.
- Per servir, picar els festucs i decorar tot el volt del pastís. I és millor si poseu el pastís 3-4 hores al congelador abans de menjar per servir com un semi-fred.
Bon profit!!
FONT: Yerbabuena i Amuches Bouche.