Aquesta és una de les meves mermelades preferides, deixant de banda les clàssiques de maduixa i de pruna.
Normalment les mermelades i confitures les associem als esmorzars o berenars damunt una llesca de pa. Avui us proposo incoporar-la com a parella de formatges, encara que marida perfectament com acompanyament d'un plat de carn. M'encanta la brillantor que té i la seva dolçor. Us la recomano!!!
Amb aquesta recepta participo al hemc que aquest mes està dedicat a les "Conserves casolanes".
INGREDIENTS
- 1 kg de pebrots vermells
- sucre
- 1 branca de vainilla
- 1 llimona
- Escalivar al forn els pebrots vermells untats amb una mica d'oli.
- Un cop cuits, embolicar-los en paper d'alumini i deixar-los suar.
- Treure la pell i les llavors i reservar el suc que desprenen.
- Tallar els pebrots escalivats a trossos petits.
- Pesar la polpa i el suc en una balança.
- Abocar els pebrots en una cassola i posar-ho al foc.
- Quan comenci a bullir, afegir el sucre (calcular 600 gr per kg de pebrot) i la branca de vainilla oberta per la meitat al llarg.
- Afegir també una llimona pelada, sense la pell groga, ni la blanca ni llavors. Tallar-la a trossets ben petits.
- Coure durant 10 o 15 minuts remenant sovint perquè no s'enganxi.
PER OMPLIR ELS POTS:
- La confitura s'ha d'empotar en calent, en el moment que s'apaga el foc.
- Els pots han d'estar molt nets i completament secs. Rentar-los amb aigua molt calenta i deiaxr-los eixugar cap per avall sobre un drap de cuina net.
- Els pots s'omplen fins d'alt de tot, procurant que no quedin bombolles.
- Tapar el pot quan encara són calentes i girar-los cap per avall per fer el buit.
TORRADETES AMB FORMATGE DE CABRA I CONFITURA DE PEBROTS VERMELLS A LA VAINILLA
- torradetes
- confitura de pebrots vermells a la vainilla
- formatge de cabra
- Disposar en una torradeta una rodanxa de formatge de cabra i al damunt la confitura.
Bon profit!!!
FONT: "70 confitures de Georgina Regàs".