14/8/09

CONFITURA DE PEBROT VERMELL A LA VAINILLA


Aquesta és una de les meves mermelades preferides, deixant de banda les clàssiques de maduixa i de pruna.

Normalment les mermelades i confitures les associem als esmorzars o berenars damunt una llesca de pa. Avui us proposo incoporar-la com a parella de formatges, encara que marida perfectament com acompanyament d'un plat de carn. M'encanta la brillantor que té i la seva dolçor. Us la recomano!!!

Amb aquesta recepta participo al hemc que aquest mes està dedicat a les "Conserves casolanes".

hemc 35 - conservas caseras


INGREDIENTS
  • 1 kg de pebrots vermells
  • sucre
  • 1 branca de vainilla
  • 1 llimona
  1. Escalivar al forn els pebrots vermells untats amb una mica d'oli.
  2. Un cop cuits, embolicar-los en paper d'alumini i deixar-los suar.
  3. Treure la pell i les llavors i reservar el suc que desprenen.
  4. Tallar els pebrots escalivats a trossos petits.
  5. Pesar la polpa i el suc en una balança.
  6. Abocar els pebrots en una cassola i posar-ho al foc.
  7. Quan comenci a bullir, afegir el sucre (calcular 600 gr per kg de pebrot) i la branca de vainilla oberta per la meitat al llarg.
  8. Afegir també una llimona pelada, sense la pell groga, ni la blanca ni llavors. Tallar-la a trossets ben petits.
  9. Coure durant 10 o 15 minuts remenant sovint perquè no s'enganxi.

PER OMPLIR ELS POTS:

  • La confitura s'ha d'empotar en calent, en el moment que s'apaga el foc.
  • Els pots han d'estar molt nets i completament secs. Rentar-los amb aigua molt calenta i deiaxr-los eixugar cap per avall sobre un drap de cuina net.
  • Els pots s'omplen fins d'alt de tot, procurant que no quedin bombolles.
  • Tapar el pot quan encara són calentes i girar-los cap per avall per fer el buit.

TORRADETES AMB FORMATGE DE CABRA I CONFITURA DE PEBROTS VERMELLS A LA VAINILLA


INGREDIENTS
  • torradetes
  • confitura de pebrots vermells a la vainilla
  • formatge de cabra
  1. Disposar en una torradeta una rodanxa de formatge de cabra i al damunt la confitura.

Bon profit!!!

FONT: "70 confitures de Georgina Regàs".