Aquestes postres són una autèntica delicia!!!! La combinació de la crema pastissera amb el crumble i els fruits vermells és tot un encert! Unes postres fàcils i que presentades així en gotet queden la mar de lluides, no creieu???
Jo vaig tenir la sort que els meus pares havien anat a Barcelona i la meva mare em va anar a comprar els fruits vermells a la Boqueria. Allà va trobar de tot: maduixes, groselles, aranyons, nabius, mores, gerds, physalis... vaja, de tot i més! :)
Les vaig fer per portar a casa els pares i tothom li va encantar!!!! Tant a grans com a petits...i sinó mireu a la Carlota com es va posar les botes...jajaja!!!
INGREDIENTS PER 10 GOTETS PETITS
- 1 litre de llet sencera
- 8 rovells
- 150 gr sucre
- 80 gr maizena
- vainilla líquida (o pell de llimona, de taronja, canyella...)
- Per el crumble: 50g de mantega pomada, 50g de farina, 50g d’ametlla en pols, 50g de sucre morè.
- Fruits vermells (maduixes, groselles, aranyons, nabius, mores, gerds, physalis...)
- Per fer la crema, posar en un cassó la llet (reservem uns 100 cc) amb una mica de sucre (així evitarem que s'enganxi) i les aromes. Portar a ebullició. Tancar el foc i reservar tapat uns 10 minuts perquè s'infusioni.
- En un bol barrejar la llet que hem reservat amb la maizena perquè no hi hagi grumolls. Afegir els rovells i el sucre.
- Retornar al foc la llet i un cop bulli abocar a la mescla anterior. Colar i retornar al cassó al foc sense parar de remoure. Quan comenci a bullir retirar i abocar en un bol fred per precipitar el refredament.
- Per fer el crumble, barregem tots els ingredients menys la mantega. Afegim la mantega i aixafant amb una espàtula (en vertical) donem textua de sorra. Escampem aquesta sorra damunt d’una safata de forn protegida amb paper sulfuritzat i enfornem durant 6-7 min a 180ºC. retirem i esmicolem.
- Per fer el muntatge, repartim la crema en els gotets, posem per sobre el crumble i decorem amb els fruits vermells.