23/2/13

CHOCOLATE POUND CAKE


Avui han vingut a berenar a casa la meva colla, ha sigut un èxit de convocatoria i és que ara feia temps que no coincidíem tots, així que ha sigut un dia molt especial per tots!!! Bé, tots tots no erem pq faltaven 3 parelles, però tot hi així hem sigut una bona colla! 16 adults i 7 petits (des de 3 anys a 4 mesos)...així que com us imaginareu ha estat una tarda moooolt divertida i és que els peques s'han portat molt bé!!! Repetirem segur!!! :)

Per berenar he fet el Carrot Cake, el Hot Dog Cake (dos pastissos que mai fallen! i que podeu trobar les receptes clicant a l'enllaç) i aquest Chocolate Pound Cake de la Trota. És un pastís per xocoadictes ja que té un gust pronunciat de xocolata i va cobert d'una generosa cobertura també de xocolata... Així que si us agrada, no dubteu a fer-lo!!! La mica que ha sobrat se l'han emportat...això ja ho diu tot, oi? :)

I ara també em podeu seguir a través de la pàgina del facebook de El Cullerot Festuc, us espero!


INGREDIENTS

  • 250 gr de mantega pomada
  • 250 gr de sucre
  • 5 ous
  • 50 gr de cacao pur en pols
  • 200 gr de farina tamissada
  • vainilla líquida
  • un pessic de sal
  • 1 culleradeta de llevat en pols
  • Per la cobertura: 200 cc de nata + 200 gr de xocolata de cobertura 
  1. Preescalfar el forn a 180º.
  2. Batre en un bol la mantega amb el sucre
  3. Afegir d'un en un els ous i continuar batent molt bé cada cop que incorporem un.
  4. Afegir la vainilla líquida.
  5. Incorporar la farina, el llevat, el cacao en pols i la sal.
  6. Abocar en un motlle tipus cake previament engreixat i coure durant uns 40 minuts a 180º. Deixar refredar.
  7. Per fer la cobertura, posar en un casso la llet a bullir. Abocar en un bol on tindrem la xocolata. Esperar un parell de minuts i remenar fins que estigui fosa.
  8. Abocar sobre el cake i deixar refredar almenys 1 hora abans de menjar.
Bon profit!!

FONT: Trota de Food & Cook

17/2/13

FLAM DE MASCARPONE AMB COULIS DE FRUITS VERMELLS


Aquest cap de setmana hem anat de calçotada a casa la Gemma a Vilallonga del Camp. Ens encanten els calçots, així que ja hem dit que ho instaurem com a tradició!!! :)

Vam disfrutar de valent, i és que els calçots eren de Valls, boníssims!!! I la salsa la va fer la seva mare, la Immaculada, i estava espectacular!!!!  I després de 100 calçots tocava carn a la brasa, així que ja us podeu imaginar lo tips que estàvem per les postres :)

Per això vaig preparar aquest Flam de mascarpone amb coulis de fruits vermells , és molt bo i molt lleuger, ideal per després d'un àpat copiós com aquest. Només dir-vos que no en va sobrar... Bona senyal, oi?

La recepta me la va passar la meva amiga Marta, i sempre que el faig és un èxit assegurat!




INGREDIENTS
  • 1 litre de llet sencera
  • 2 tarrines de mascarpone (500 gr)
  • 2 sobres de quallada en pols
  • 150 gr sucre
  • Coulis: 150 gr de fruits vermells + 50 gr sucre + 50 cc d'aigua
  1. Separar un got de llet i barrejar els sobres de quallada.
  2. Posar en un cassó al foc la llet, la barreja amb la quallada, el sucre i el mascarpone.
  3. Anar barrejant fins que quedi tot dissolt i arrenqui el bull. Mantenir al foc uns 10 minuts.
  4. Abocar en un motlle de silicona i un cop fred reservar a la nevera un mínim de 3 hores (millor d'un dia per l'altre).
  5. Per fer el coulis, posar en un cassó el sucre i l'aigua i quan bulli abocar els fruits vermells. Mantenir uns 5 minuts al foc i després triturar-ho amb el túrmix.
  6. Per servir, desmotllar el flam i servir acompanyat del coulis de fruits vermells.
Bon profit!

8/2/13

ELS BROTO I CARRERAS VENEN A SOPAR II



Fa un parell de setmanes van venir a sopar a casa els Broto i els Carrera, va costar quadrar agendes però al final ho vam aconseguir...i sense nens!!! Així vam poder allargar la vetllada fent unes caipirinhes!!! jiji!! I és que després del sopar amb els Bolets ens hem aficionat a aquest cóctel!!! ;)


El menú va constar d'unes quantes coses per picar i després un Rissoto de peres i gorgonzola! Boníssim!!! L'únic "inconvenient" del Rissoto és que s'ha de fer al moment i s'ha d'estar remenant tota l'estona, però us el recomano, la combinació de les peres amb el formatge gorgonzola és deliciós!!!

La Coca Anne i la Coca de patata i ceba amb romaní se'm va passar fer foto! :( Totes dues les he fet un munt de vegades i són delicioses i molt fàcils de fer, podeu trobar les receptes als blogs de Els Fogons de la Bordeta i de La Cuina Vermella.


CAMEMBERT AL FORN


INGREDIENTS
  • un formatge camembert (els venen dins una capseta de fusta)
  • 4-6 tomàquets secs en oli
  • mig all
  • oli
  1. Preescalfar el forn a 180º
  2. Treure el formatge de la capsa, retirar el paper de plàstic, tallar la primera capa del formatge i tornar a posar-lo dins amb el paper parafinat.
  3. Triturar els tomàquets amb l'all i l'oli.
  4. Posar aquesta barreja per sobre del formatge i enfornar durant uns 10-15 minuts.
  5. Servir inmediatament acompanyat de torradetes.
Bon Profit!


PROVOLONE (o PROVOLETA)


INGREDIENTS
  • una rodanxa de formatge provolone
  • 2 cullerades de salsa de tomàquet casolana
  • orenga i herbes provençals
  1. Calentar el forn a 180º.
  2. En un recipient que pogui anar al forn, posar la salsa de tomàquet i a sobre el provolone.
  3. Afegir les herbes i un raig d'oli.
  4. Enfornar durant 10-15 minuts i servir inmediatament acompanyat de torradetes.
Bon profit!

FONT: Kanela y Limón


RISSOTO AMB PERES I GORGONZOLA




INGREDIENTS
  • 800-1  litres de brou fluix calent
  • 250 gr d'arròs arborio
  • 180 cc de vi blanc sec
  • 150 gr de ceba tallada
  • 45 gr mantega + 1 cullerada d'oli
  • 3 peres conference
  • 175 gr gorgonzola a trossos
  • sal, pebre, nou moscada
  1. Pelar i tallar les peres a daus. Saltar-les en una paella fins que siguin toves i reservar.
  2. Confitar la ceba amb la mantega i l'oli sense que prengui color.
  3. Agregar l'arròs i donar un parell de voltes un parell de minuts. Abocar el vi i deixar reduir del tot.
  4. Anar afegint el brou calent mica en mica, sense deixar de remenar, anar incorporant més brou a mesura que el necessiti durant 15-17 minuts.
  5. Uns minuts abans de retirar l'arròs del foc, afegir les peres a daus (reservant-ne unes quantes per decorar) i el formatge gorgonzola. Continuar remenant fins que quedi parcialment fos.
  6. Retirar, servir tot seguit decorant amb uns quants daus de pera.
Bon Profit!

FONT: Escola de Cuina Gormand.