1/2/12

EL JAN I EL TOPI FAN MAGDALENES


Aquest cap de setmana hem tingut un convidat molt especial a casa: el Topi! El Topi és la mascota de la classe del Jan i cada cap de setmana li toca anar a casa d'un nen/a. Nosaltres hem sigut els primers i de seguida vaig tenir molt clar que una de les aventures del cap de setmana seria cuinar! :)

Em va fer il.lusió vestir al Jan i el Topi de cuiners... Així que com jo no sé cosir, la meva sogra em va fer aquest davantal taaaaan xulo pel Topi... i jo vaig fer els gorros! A que va quedar genial?



La recepta triada van ser les magdalenes del Xavier Barriga. Són molt fàcils de fer i el resultat és boníssim!!!!



El Jan s'ho va passar pipa fent-les! L'hauríeu d'haver vist llepant la cullera amb la massa de les magdalenes!!! jajaja!!! I després molt atent al forn veien com pujàven... Va ser una activitat que ben aviat repetirem...Ens ho vam passar molt bé!!!


I dilluns vam portar el Topi vestit de cuiner i les magdalenes a la guarderia perquè mestres i nens esmorzessin!!! Com veieu el Jan estava contentíssim ensenyant a la Bea el que havíem fet...i segons em van dir, les mestres més! :))

INGREDIENTS

  • 3 ous
  • 175 gr sucre
  • 60 cc llet
  • 190 cc d'oli
  • 210 gr farina
  • 1 sobre llevat en pols
  • Aromes: ratlladura de llimona, sal, vainilla i canyella
  1. Batre els ous amb el sucre.
  2. Anar afegint a poc a poc la llet i l'oli fins que estigui tot ben integrat.
  3. Tamissar la farina amb el llevat i incorporar a la preparació anterior.
  4. Afegir les aromes i deixar reposar la massa tapada amb paper film a la nevera un mínim d'1 hora (o fins el dia següent).
  5. Disposar la massa en una màniga pastissera i omplir els motlles de les magdalenes fins a 2/3 de la seva capacitat (és convenient posar els motlles de les magdalenes dins d'uns de silicona o alumini pq ajudi a pujar la massa) i empolvorar amb sucre al capdamunt.
  6. Preescalfar el forn a 250º.
  7. Coure les magdalenes durant 12-15 minuts a 210º.
  8. Deixar refredar.
  9. Es guarden perfecte durant varis dies en una caixa hermètica.
Bon profit!

FONT: Recetario Canecositas

24 comentaris:

Anònim ha dit...

Je, je, els meus fills també tenien una mascota a l'escola i cada cap de setmana se l'emportava un nen. Recordo en Guillem que tenien una llibreta de tots els nens de la classe (comuna) i havien de fer-hi un reportatge de tot el que feien al cap de setmana amb la mascota, escriure-ho i adjuntar-hi fotografies. A final de curs va ser bonic rellegir tota la llibreta amb tots els reportatges de tots els nens de classe.
Jan, les magdalenes us van sortir genials. Veig que és una gran mascota en Topi.
Petonets, guapo!

El cullerot Festuc ha dit...

Gemma, a la guarde del Jan fan lo mateix! Tenim una llibreta del Topi on hem d'explicar el cap de setmana amb el Topi i posar fotos! Ens ha quedat molt xuli! :) i tant que fa ilu!

Petunets,
Eva.

Judith ha dit...

Que guapíssim que està el Jan, mare meva! com creixen, oi Eva??? m'encanta el post i totes les fotos dels cuiners. El Boletet no té mascota, però ja saps que també ens hem estrenat al mont pastisser i ha estat tot un èxit!! a veure si ara haurem de fer una trobada de miniblocaires! jajajajajaja. Petonets reineta

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Oooohhh!! Se'm cau la baba!! Què guapo el Jan per favor (i el Topi també va, que no es posi gelòs! :P)! LEs magdalenes del Barriga són fantàstiques, eh? No m'estranya que tothom en quedés tan content! Cuinar amb nens és genial!
Petons
Sandra

la mama del cullerot ha dit...

Però quin nen més guapooooooooooo i més petarroooooooo que tenim!!!!!!!

Petonets

NONA

BakeOrDie ha dit...

M'encanta!! Quin nen més maco! Et deu caure la baba :) I quina gràcia, es nota que està tot concentrat fent les magdalenes!

Mercè ha dit...

Que guapo que està el Jan!! I com es nota que s'ho va passar teta fent les magdalenes!! :) Enhorabona a la mestra i als ajudants. ;)
Petons!

Cuinetes ha dit...

El Jan està guapíssim! I el davantal del Topi una passada! Fan molta il·lusió aquestes activitats d'escola! Les llibretes viatgeres, el protagonista, ...

Aquestes magdalenes justament les vem fer aquest cap d'any amb la meva filla i una neboda i ens les van vendre fent una paradeta per cap d'any! Són molt bones!

Fins aviat! Petons!

Gemma ha dit...

Quina monada!!!!!!!!!
Això de portar la mascota a casa és un invent d'ara molt divertit :)
Segur que en Jan s'ho va passar pipia, a partir d'ara tindràs un nou ajudant, je je je...

Miss Sort ha dit...

Tens un nen que és una monada! I m'acabo de fer fan de la teva sogra que et fa aquestes coses tan mones per la mascota!!!! Haurem de provar aquestes magdalenes, tenen una pinta boníssima! :)

SANDRA ha dit...

M'encanta l'iniciativa de vestir a la mascota de cuiner com el teu fill!!!!!
El teu blog és un dels meus preferits enhorabona pel blog per les receptes i per la familia que tens!!!!

Clara Quins fogons! ha dit...

Que monos... i quines magdalenes! El Jan ja està fet tot un xef!

Catieu ha dit...

Però quina monada de nen que tens!!! Està per menjar-se'l!!! Molt elegants amb el Topi i els seus barrets jejeje...
Ptns

Coses de Llàbiro ha dit...

Ohhhhhh, que monos! A casa al Lluc també li agrada molt entrar a la cuina, a veure si els hi continua agradant.
Saps què? La meva guarderia es deia Topi, quina gràcia m'ha fet.
Molts petonets.

Josefina ha dit...

que suerte tienen tu familia.me encanta tu blog ,lo tengo en favoritos,me lo dio una señora en clase de informatica jeje,y yo se lo he pasado a un monton,felicidades continua asi

Montse ha dit...

Que preciós que està el Jan!! M'ha fet molta gràcia perquè quan els meus fills eren petits també sempre feiem magdalenes junts i en tenen un gran record. Jo estava esperant que els meus nets fossin una mica més grans per repetir l'experiència, però veient el Jan, veig que ja m'hi puc posar...

el taller de cuina ha dit...

Nena que hem penjat la mateixa recepta! jajaja!!!
però a en Jan li han quedat més xules!
petonets

ANNAFS ha dit...

Quina experiència tan maca! Segur que el Jan s' ho va passar molt bé, i tu també. A més les mestres, van poder gaudir d' unes magdalenes boníssimes!

Teresa ha dit...

Quina bona iniciativa!! Els van quedar unes magdalenes molt maques! i segur que a la guarderia van estar molt contents!!

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Quina careta de pillo que té el Jan, està guapíssim amb aquest capell de cuiner que vas fer, mira que n´ets de manyosa!!! m´ha agradat moltíssim aquesta entrada, vareu tenir una idea molt bona de vestir el Topi de cuiner, no m´extranya que a la guarderia les magdalenes tinguessin tan d´èxit...petonets!!!

La Taula d'en Bernat ha dit...

Segur que el Jan s'ho va passar pipa i les mestres i els amics de la guarderia van estar ben contents!

Petonets!
Anna

bojosperlacuina ha dit...

Què bones les magdalenes! T'han quedat tan esponjoses... Fan mengera.

No tot són postres ha dit...

es tan bonic i tan enriquidor cuinar amb els fills!!!
veig que el Topi també va ajudar força ;-)
PTNTS
Dolça

jorge ha dit...

Que els nens participin a la cuina sempre es molt positiu...felicitats!!

Saludos
Jorge
www.pocohecho.org