13/3/16

JARRET DE VEDELLA AMB BOLETS


Avui hem dinat aquest fantàstic jarret de vedella amb bolets. M'agraden molt aquests guisats ja que guanyen d'un dia per l'altre, així que és ideal per deixar fet el dia abans. Jo faig servir l'olla a pressió de la marca WMF i així escurço el temps de cocció, ja que són plats que requereixen molta estona al foc.
 
Com que aquest matí volíem pujar a la Mola per celebrar el tercer cumplemes de l'Ona, vaig pensar que aquest plat m'aniria molt bé per tenir-lo preparat, i no us podeu imaginar amb quines ganes ens ho hem menjat després de la caminata! El Jan i la Carlota són uns campions, ho han fet super bé!!! :)
 
 


La carn queda molt melosa, jo ho he fet amb vedella ecològica i el resultat ha estat espectacular! Un plat boníssim, d'aquests de sucar pa i no parar. Sóc molt maniàtica amb la densitat de la salsa, afineu-la sempre si no us ha quedat prou lligada, ho podeu fer amb una barreja de farina i mantega, el plat guanyarà amb estètica i sobretot en gust!
 
INGREDIENTS
  • 750 gr de jarret de vedella tallada a daus (en el meu cas ecològica)
  • 250 gr ceba tallada brunoise
  • 100 gr pastanaga tallada brunoise
  • 400 gr tomàquets ratllats i sense llavors
  • 125 cc vi blanc
  • 1 os de pernil petit
  • 1 ramet compost
  • farina
  • sal i pebre
  • aigua
  • 1 pot de bolets de Fredolics  (si és temps bolets frescos de temporada )
  1. Salpebrar la carn i enfarinar-la lleugerament.
  2. Saltar la carn en la cassola d'olla a pressió amb oli. Reservar.
  3. En la mateixa cassola, sofregir la ceba i pastanaga. Afegir el tomàquet fins que estigui confitat, regar amb el vi i deixar-lo evaporar fins la meitat, i incorporar el os de pernil i el ramet.
  4. Afegir la carn i cobrir amb aigua o brou calent, condimentar amb sal i pebre i quan bulli tapar i coure 40 minuts des de que pugi la segona anella (si no teniu olla a pressió, coure tapat al forn a 100º durant 2-3 hores).
  5. En una paella saltar els bolets i reservar.
  6. Un cop hagi baixat les anelles de l'olla, obrir i incorporar els bolets i deixar 5 minuts que faci xup-xup.
  7. Afinar la densitat de la salsa si cal, passar-ho a una safata i servir calent.
Bon profit!!!
 
Font: Escola Cuina Gormand

3 comentaris:

Sílvia A. ha dit...

Un plat d'aquells de casa la mama!!!

Cuinetes ha dit...

Feliç cumplemes Ona!!! Nena com passa el temps de ràpid... 3 mesos ja!!!
Sou súper valents de pujar tots 5 a la Mola! Espero que ho fessiu des de Can Poble que sinó... vaja patejada! Uns campions el Jan i la Carlota!!
L'olla a pressió crec que és dels estris més desaprofitats que tinc... de fet la vaig aconseguir amb els punts estrella! xD Hauré de provar d'utilitzar-la per fer aquest jarret tan bo que ens presentes avui. ;) Petons!!

El cullerot Festuc ha dit...

Silvia A. tota la raó!!! Plats de sempre!! En el meu cas la meva iaia el bordava!!! :)

Cuinetes, jajaja! Fa molt que no puges a la Mola oi??? Fa aaaaaanys que no es pot arribar a Can Poble amb cotxe! Juas juas!! Jo l'olla a pressió la faig servir molt! Anima't que va molt bé!

Petunets
Eva