1/11/14

PANELLETS

La Castanyada és una de les tradicions que més ens agrada celebrar a casa, suposo perquè des de sempre l'hem viscut molt, el meu Avi Joan era de les festes que més li agradaven, i mai faltava les castanyes torrades, els moniatos i les gachas que feia la meva Iaia Maria

Cada dia 1 de novembre fem dinar familiar a casa els meus pares i jo sóc l'encarregada de portar els panellets. I encara que malauradament els avis materns faltin, les tradicions segueixen i és el dia on hi ha més postres a taula: panellets, moniatos cuits, castanyes torrades i les gachas que ara fa la meva mare. Us podeu imaginar que sortim ben tips!!! :)

La meva recepta de panellets és sempre la mateixa, i és que queden TAN bons que ja no m'arrisco a provar-ne una altra. Això si, cada any faig alguna versió diferent per anar variant dels tradicionals que sempre faig cada any: pinyons, ametlla, coco,  taronja i xocolata, codony i cireres al kirsh amb cobertura de xocolata.




Aquest any les novetats han estat de lacasitos (idea agafada de El Món de Juju), de mojito (que ja vaig fer l'any passat), de cacao amb avellana i els que més han triunfat, de figues al cointreau. Ens ha encantat!!!! Aquest formarà part dels tradicionals de cada any!!! El de mojito també espectacular i molt divertit! :)

Espero que hagiu gaudit d'una Bona Castanyada!!! Amb aquesta entrada participo al repte d'aquest mes de Memòries d'una cuinera dedidat a aquests dolços tan nostres. 

NOTA: Ara m'he adonat que a la foto falta el de coco :(



RECEPTA DE LA MASSA DELS PANELLETS: Clicar aquí.




PANELLETS DE LACASITOS
  • 100 gr de massapà
  • lacasitos


PANELLETS DE MOJITO
  • 100 gr de massapà
  • 2 cullerades de pasta de mojito (marca Home Chef)


PANELLETS DE CACAO I AVELLANA
  • 100 gr de massapà 
  • 1 cullerada de cacao en pols
  • avellanes torrades


PANELLETS DE FIGUES AL COINTREAU
  • 80 gr de massapà 
  • 3 figues seques macerades amb cointreau

Per els altres gustos de panellets clicar aqui i aqui.

COCCIÓ
  1. Coure els panellets per tandes a 190º durant 5-7 minuts. Si volem un color una mica més daurat, posar el grill durant 1 minut.
Bon profit!!!

4 comentaris:

Gemma ha dit...

uau, quina safata de panellets tan espectacular!
Els de mojito han de ser de vici total, idea apuntada per l'any vinent, je je je...

El cullerot Festuc ha dit...

Gemma, el de mojito super divertit! Tothom el vol tastar! Jaja! I el de figues al cointreau fes-lo, espectacular!

Petunets
Eva

Judith ha dit...

jajajaja, l'Àitor quan veu els de Lacasitos els agafa tots perquè no s'acabin!!! li encanten. T'han quedat genial, una safata digne de pastisseria. Moltíssimes gràcies per participar al Memòries reina. Molts petonets pels 4!!!

Cuinetes ha dit...

Una llàstima que ens faltin part dels avis... però els tenim ben presents oi? ;)
M'encanta la idea dels panellets de Lacasitos!! Bona idea va tenir la Juju! Els fa súper atractius pels nens!
Un dia m'has d'explicar què són les Gachas que ho desconec completament!
Petonarro!!