17/2/13

FLAM DE MASCARPONE AMB COULIS DE FRUITS VERMELLS


Aquest cap de setmana hem anat de calçotada a casa la Gemma a Vilallonga del Camp. Ens encanten els calçots, així que ja hem dit que ho instaurem com a tradició!!! :)

Vam disfrutar de valent, i és que els calçots eren de Valls, boníssims!!! I la salsa la va fer la seva mare, la Immaculada, i estava espectacular!!!!  I després de 100 calçots tocava carn a la brasa, així que ja us podeu imaginar lo tips que estàvem per les postres :)

Per això vaig preparar aquest Flam de mascarpone amb coulis de fruits vermells , és molt bo i molt lleuger, ideal per després d'un àpat copiós com aquest. Només dir-vos que no en va sobrar... Bona senyal, oi?

La recepta me la va passar la meva amiga Marta, i sempre que el faig és un èxit assegurat!




INGREDIENTS
  • 1 litre de llet sencera
  • 2 tarrines de mascarpone (500 gr)
  • 2 sobres de quallada en pols
  • 150 gr sucre
  • Coulis: 150 gr de fruits vermells + 50 gr sucre + 50 cc d'aigua
  1. Separar un got de llet i barrejar els sobres de quallada.
  2. Posar en un cassó al foc la llet, la barreja amb la quallada, el sucre i el mascarpone.
  3. Anar barrejant fins que quedi tot dissolt i arrenqui el bull. Mantenir al foc uns 10 minuts.
  4. Abocar en un motlle de silicona i un cop fred reservar a la nevera un mínim de 3 hores (millor d'un dia per l'altre).
  5. Per fer el coulis, posar en un cassó el sucre i l'aigua i quan bulli abocar els fruits vermells. Mantenir uns 5 minuts al foc i després triturar-ho amb el túrmix.
  6. Per servir, desmotllar el flam i servir acompanyat del coulis de fruits vermells.
Bon profit!

11 comentaris:

Bet ha dit...

M'agrada molt Eva!! aquests postres així són fantàstics, i amb aquest motlle t'ha quedat molt xulo!
L'haurem de provar :)
Jo sempre dic que els calçots m'encanten, però les calçotades encara més!
Petons i molt bona setmana!!

Cuinetes ha dit...

Que bé que van aquestes postres fresquetes després d'una senyora calçotada com la que heu fet!! 100 calçots i després carn a la brasa! Quina passada! Aquests àpats són memorables! Petons! ;)

el taller de cuina ha dit...

Jo per les calçotades sempre faig tiramissú, però crec q no els farà res q el canvii x aquest flam tan bo!!!!! no m extranya q no en quedés!!
i un desenmotllat perfecte crack!!
petonets

el taller de cuina ha dit...

Per cert, per Nadal vam estar a una casa rural a Vilallonga del Camp!

Food&Cakes by GB ha dit...

Eva....t'ha quedat estupendu!!!!! el proper vap de setmana cau....per cert,el motlle es d.'Ikea oi?
es que jo tambe el tinc......gracies per la recepta!!!!!

El cullerot Festuc ha dit...

Bet, a mi em passa igual...m'encanten les calçotades i tot el que implica!!! :)

Cuinetes, siiiii ´s que tenim molt saque...i això que després dels calçots ja estavem tips! xo tot estava taaan bo que no podiem parar de menjar! jajaja!

El taller cuina, doncs Alba ja ho saps, a la propera calçotada aquest flam :) nenaaaaaaa, que conec els cosins del Jordi!! Quina casualitat!! La Cristina i l'Adrià!

Gemma, el motlle no és de l'Ikea, el vaig comprar al Rex! Ja em diràs si t'agrada!!!

Petunets,
Eva.

Gemma ha dit...

Unes postres ideals per després d'un gran dinar com aquest...
Nosaltres fem calçotada aviat, també hauré de buscar una recepta semblant ;)

Catieu ha dit...

Deunidó!!! Molt bo havia de ser per acabar-lo després de menjar tant. M'emporto la recepta que aquest l'hem de provar....
Petonets

Miquel ha dit...

Eva una magnifica idea llevar este postre y esta claro que es riquisimo¡¡
peto

Judith ha dit...

la propera vegada vull aquestes postres!!! el motllo és xulíssim nena. El tema calçots i jo no som massa amics... petonets guapi!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Eva, Els mascarpone, em passa que que quant vaig a comprar-lo, no puc remediar-ho i agafo una cullera i començo a posar-hi culleredeta amb sucre una i un altre vegada... fins que el mascarpone s'ha acabat...
Espero i desitjo (per a mi esclar¡) que sigui un bona excusa per fer aquest pastís, tant espatarrant que aquí ens presentes.
Per"tu"nets també per a tu Eva¡¡
:-D