5/10/18

ROAST BEEF AMB SALSA ORIA i TARTIFLETTE DE PATATA, CARBASSÓ, BACON I FORMATGE BRIE




Avui us porto els plats que vaig fer de segón pel sopar amb amics. 

Un Roast Beef amb salsa Oria. Aquest tipus de carn és fantàstic de fer quants sou molts ja que cundeix molt el tall, i si en sobra sempre és boníssim per posar a un entrepà! :)



El Roast Beef és un plat típic anglès, que dóna molt de joc a la cuina. 

A més el podeu fer el dia abans ja que es serveix freda (a mi m'agrada a temperatura ambient, no freda de la nevera). 

Això si, no apte per gent que li agradi la carn molt feta, ja que la gràcia del plat és que quedi crueta de dins.

Per acompanyar vaig fer aquesta Tartiflette de patata, carbassó, bacon i formatge brie. Brutal!!!! 

Us animo a fer-ho, és un menú ideal per convidats i de quedar bé! :)



INGREDIENTS ROAST BEEF I SALSA ORIA

  • llom baix de vaca 
  • Picada: 2 cullerades de mostassa antiga, 2 alls, un rajolí de mel, farigola
  • Salsa: 2 cebes, 2 pastanagues, 2 alls, llorer, ossos de vaca, 1 vas de vi negre i aigua
  1. Lligar la carn perquè no perdi la forma. 
  2. Barrejar tots els ingredients de la picada.
  3. Condimentar la carn amb sal i pebre i untar-la amb la picada. Deixar reposar mínim 2 hores a la nevera.
  4. Escalfar el forn a 180º dalt i baix i posar un recipient d'aigua a dins.
  5. Sellar la carn al foc amb una cassola apte pel forn i després coure al forn 20 minuts aprox per cada kilo de carn.
  6. Treure la carn i deixar refredar.
  7. Per fer la salsa, donar color als ossos amb un raig d'oli. Un cop daurats, afegir les verdures tallades i daurar-les també. Afegir el vi i deixar evaporar. Seguidament afegir aigua i deixar coure 1h i 30 minuts. Retirar el llorer.
  8. El suc del rostit de la carn i picada afegir-lo al brou i triturar la salsa ben fina. Reservar.
  9. Un cop la carn estigui ben freda, tallar-la ben prima i disposar-la en una safata. 
  10. Decorar amb canonges i tomàquest cherry i la salsa ben calenta.


TARTIFLETTE DE PATATA, CARBASSÓ, BACON I FORMATGE BRIE

  • 150 gr bacon
  • 2 carbassons
  • 2 patates
  • 200 cc nata líquida
  • formatge brie
  1. Tallar amb una mandolina les patates i carbassons a rondaxes.
  2. Fregir en una paella el bacon sense gens d'oli. Reservar.
  3. Bullir les patates 10 minuts amb aigua i sal. Escórrer i reservar.
  4. Disposar en una safata apte pel forn, les rodanxes de patata i carbassó intercalant-les. Posar per sobre el bacon i el formatge brie. Condimentar amb sal i pebre.
  5. Afegir nata líquida (no ha de flotar).
  6. Coure al forn uns 30 minuts a 180º.
  7. Servir inmediatament a la mateixa font.
Bon profit!!!


Font: Cristina Oria

2 comentaris:

La Cuina de l'Olga ha dit...

Prenc bona nota! No he cuinat mai un roast beef! M'has fet venir ganes de fer-ho!
Petonets,
Olga

El cullerot Festuc ha dit...

Olga jo també en tenia moltes ganes! Fes-lo que t’encantarà! Això si, que sigueu colla :)
Petunets,
Eva