Avui us porto el sopar que vam fer a casa amb amics per la Festa Major del poble. Vaig fer la minuta i tot ;)
Una gran nit amb molt bona companyia i amb Els AMics de les Arts de fons, que més es pot demanar??
Una gran nit amb molt bona companyia i amb Els AMics de les Arts de fons, que més es pot demanar??
De primer vaig fer aperitius en gotets, Ja sabeu que sóc molt fan dels aperitius, i si és en aquest format individual encara més.
Algunes de les receptes ja les teniu al blog, com la dels Seitons amb vinagre, el salmorejo d'espàrrecs verds i seitó marinat, ajoblanco de meló i l'amanida de sindria i feta amb olives kalamata.
El gotet que avui us porto és una amanida en capes: maionesa de safrà amb llagostins, coulis de tomàquet i alvocat amb un toc picant i al capdamunt alvocat, mango i llagostí.
Una combinació deliciosa que ens va agradar molt a tots, per alguns va ser el top dels aperitius. Espero que us animeu a fer-lo!
Una combinació deliciosa que ens va agradar molt a tots, per alguns va ser el top dels aperitius. Espero que us animeu a fer-lo!
INGREDIENTS
- 16 llagostins
- 2 alvocats madurs
- 1 mango
- Maionesa de Safrà: 9 cullerades de maionesa + 2 cullerades de vinagre de poma + safrà
- Coulis de Tomàquet i Alvocat: 200 gr tomàquet pelat + 100 gr alvocat + 50 gr ketchup + 50 cc viagre de jerez + sal, pebre i tabasco al gust + oli
- Per fer la maionesa de safrà, posar la maionesa amb els brins de safrà en un bol i barrejar. Deixar resposar 30 minuts mínim tapat amb fil que deixi anar tot el aroma i ens tenyeixi el color. Afegir el vinagre i remenar. Tallar a daus no gaire petits els llagostins deixant un per decorar a cada vaset i afegir a la maionesa.
- Pel Coulis de Tomàquet i Alvocat, triturar molt bé tots els ingredients fins obtenir una textura homogènia i fina. El picant dependrà del gust de cadascú, però li dóna el toc.
- Tallar a daus el mango, l'alvocat i els llagostins sencers i amanir amb una vinagreta amb l'oli, vinagre i sal. Deixar macerar.
- Per montar el vaset, posar una primera capa de maionesa de safrà amb trossets de llagostins, una segona capa del coulis de tomàquet i alvocat i decorar amb els daus de mango, alvocat i amb el llagostí.
- Reservar a la nevera fins el moment de servir.
FONT: Martin Berasategui a Robin Food
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada