13/3/15

SEITONS EN VINAGRE


Dissabte passat, dia 7 va ser el meu aniversari, 35 anyets, i per celebrar-ho el diumenge va venir la familia a dinar a casa.  

Com que va fer un cap de setmana espectacular, vam aprofitar per fer un bon aperitiu i gaudir del bon dia que feia.

A casa els meus pares els seitons en vinagre són un fixe, ens encanten!! Ens els prenem sempre acompanyats d'olives farcides, no ens agrada amb all i julivert...això ja va a gustos... I per sort del Riqui, que és un dels seus plats preferits, i com és un "mimat" la meva mare sempre que en fa li guarda un tupper per ell...perquè després diguin de les sogres...jajaja!

Els seitons en vinagre són molt fàcils de fer, i sempre que els treus a taula desapareixen super ràpid! I que me'n dieu amb una llesca de pa torrat amb tomàquet? Un sopar ideal :)

Us animo a preparar-los, lo més entretingut és netejar els seitons, però a la majoria de peixeteries si ho demaneu us ho faran. No teniu excusa!




Després de l'aperitiu vaig fer els bagels que us vaig ensenyar a l'anterior entrada, són boníssims, no els deixeu de fer! 


I de plat principal una Paella de gambes, rap i calamarcets que va quedar boníssima!!! Pròxima recepta ;)


I de postres un Lemon Pie que tenia moltes ganes de fer, i ja veieu quins super ajudants vaig tenir!!! Moltes gràcies familia per tot, un gran aniversari ple d'il.lusions!!! :)

INGREDIENTS
  • seitons frescos 
  • vinagre blanc
  • sal
  1. Netejar els seitons del cap, tripa i espina. Deixar nètis els 2 lloms.
  2. Esvandir-los bé sota l'aixeta amb aigua freda.
  3. Agafar una safata (jo faig servir un tupper gran rectangular de plàstic) i posar un bon raig de vinagre que cobreixi tota la base. 
  4. Posar tota una capa de seitons un al costat de l'altre amb la pell cap abaix cobrint tota la safata.
  5. Posar un bon raig de vinagre que els cobreixi i un bon grapat de sal per damunt dels seitons.
  6. Anar fent capes seguint el mateix mètode de seitons, vinagre i sal, fins que s'acabin.
  7. Posar una mica d'aigua per sobre (uns 50 cc aprox).
  8. Deixar a la nevera fins que quedin blancs. Si són fresco amb un parell d'hores n'hi ha prou (sempre millor fer el dia abans per si de cas).
  9. Per servir, disposar els seitons en un plat, amb un bon raig d'oli d'oliva extra i olives farcides per sobre.

2 comentaris:

Cuinetes ha dit...

Bravooo!! Dels aperitius més bons que hi ha!
Ara toca conquistar algun peixeter del mercat perquè me'ls netegi ell! xD Si ho vaig aconseguir amb les sardines potser colarà si li demano amb els seitons! ;)
Quin àpat nena! Haig de posar-me amb els bagels!
Petons i bon cap de setmana!! :)

Gemma ha dit...

A casa també tenen l'èxit assegurat!!! I si te'ls neteja la peixetera, es preparen amb un plis plas, i sobretot si tens aquests ajudants!!! ;)