5/3/15

L'EMI I L'EDU VÉNEN A SOPAR!!!




Avui us porto l'últim sopar amb amics que vam fer a casa, van venir a sopar l'Emi i l'Edu!!! Teníem moltes ganes de fer aquest sopar i ens ho vam passar taaaan bé!!! Aquests sopars que et fas un tip de riure...i és que la bona companyia no té preu! Gràcies per tot!!! I repetim aviat eh??? ;)



Tenia una gran pressió ja que l'Emi és una gran seguidora del blog, així que el menú havia d'estar a l'alçada, i crec que ho vaig aconseguir! :) Almenys diuen que estava tot boníssim...així que espero que us animeu a preparar algún plat pq us els recomano tots!!


MINI BAGELS


Feia dies que tenia ganes de fer bagels, aquest pa amb un forat al mig típic de NY. Ens va encantar!!!  Els podeu farcir del que més us agradi, jo us deixo dues opcions però també els podríeu fer dolços. Ideal per fer un "picoteo" amb amics.

INGREDIENTS
  • 10 gr de llevat fresc
  • 100 gr aigua
  • 30 gr llet
  • 20 gr sucre
  • 15 gr mantega
  • 1 culleradeta d'oli gira-sol
  • 120 gr farina fluixa
  • 150 gr farina força
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 ou batut
  • llavors de sèsam blanc i negre
  1. Posar l'aigua i llevat i programar: 30"- T: 37º - v: 1
  2. afegir el sucre, farines, llet, oli i mantega: 15"- T.0 - v:4 i després 2'-T.0-v: espiga
  3. Afegir la sal amb la màquina en marxa: 1'-T.0-v:espiga
  4. Deixar reposar la massa en un bol untat en oli uns 30 minuts.
  5. Pastar la massa i formar peces d'uns 20 gr, donant-li forma de rosquilla amb un forat al mig.
  6. Tapar-les amb un drap de cuina i deixar-les llevar fins que doblin volum.
  7. Preescalfar el forn a 170º.
  8. Colocar una safata de forn amb aigua bullint (per generar vapor).
  9. Pintar els bagels amb ou batut i empolsinar amb les llavors.
  10. Enfornar durant uns 20 minuts
  11. Retirar del forn i deixar refredar.
FARCIT
  1. Formatge tipus philadelphia, alvocat i salmó fumat
  2. Picadillo de salmó fumat, pepinillos en vinagre, ou dur, tàperes amb  formatge philadelphia.
FONT: Escola de Cuina Gormand

LLAGOSTINS EN TEMPURA I MOJO PICÓN


INGREDIENTS
  • llagostins
  • mojo picón
  • tempura: mateixa quantitat de farina i maicena, llevat i aigua casi congelada
  1. Retirar el budell al llagostí.
  2. Fer la tempura, ha de quedar una textura tipus papilla. 
  3. Passar els llagostins i fregir en oli abundant.
  4. Servir inmediatament amb mojo picón.


BRANDADA DE BACALLÀ AMB CHUTNEY DE TOMÀQUET i VASETS D'ESCALIVADA I FORMATGE DE CABRA

Fa uns mesos els amics de La Fageda em van enviar per tastar una mostra de les noves mermelades amb fruita i verdures.  Aquí teniu el maridatge que he fet: brandada de bacallà amb chutney de tomàquet. Boníssim!!!


BRANDADA DE BACALLÀ AMB CHUTNEY DE TOMÀQUET
  1. Cobrir el bacallà amb aigua freda i escalfar-lo just fins que inicii l'ebullició. Retirar del foc, deixar en infusió 10 minuts, escórrer i polir de pells i espines.
  2. Posar en un cassó l'oli i els alls, quan comencin a ballar, incorporar el bacallà picat i emulsionar a foc lent amb la llet. Triturar amb el túrmix i condimentar.
  3. Tallar a tiretes els pebrots del piquillo i passar-los per una paella amb oli.
  4. Per servir, posar el chutney de tomàquet en un gotet i a sobre la brandada de bacallà tèbia.

VASETS D'ESCALIVADA I FORMATGE DE CABRA
  • Pebrot vermell escalivat
  • Albergínia escalivada
  • nata líquida
  • formatge de cabra
  • ceba fregida cruixent 
  1. Triturar el pebrot amb nata i reservar. Fer lo mateig amb l'alberginia. Condimentar amb sal, pebre i oli.
  2. Per servir, posar per capes l'alberginia, el pebrot i a sobre trossets de formatge de cabra i decorar amb ceba fregida cruixent. 
CARXOFES ROSTIDES AMB ENCENALLS DE PERNIL IBÈRIC
  • 10 carxofes
  • 200 gr de ceba tendra tallada
  • 50 cc conyac
  • aigua
  • 100 gr encenalls pernil ibèric
  1. Polir les carxofes i tallar-les en 6.
  2. Rostir les carxofes en una paella amb oli. Reservar.
  3. En la mateixa cassola confitar la ceba. Incorporar les carxofes, regar amb el conyac i deixar evaporar. 
  4. Abocar aigua fins que quedin cobertes, condimentar i coure-les a foc suau fins que estiguin toves.
  5. Apartar les carxofes del suc i triturar-lo. Retornar les carxofes i la salsa i escalfar-ho uns minuts.
  6. Servir amb els encenalls de pernil ibèric per sobre.

LLOM AMB CROSTA I SALSA DE MOSTASSA

  • 1-1,200 kg de llom en un tros 
  • formatge crema de gruyère (tipus tranchetes marca Tigre)
  • 200 gr de bacon tallat fi
  • 1 pot tòfona
  • 1 cullerada de conyac
  • mostassa i mostassa antiga
Per la salsa de mostassa:
  • 1 escalunya
  • 60 cc vi blanc
  • 15 gr mantega
  • 10 gr farina
  • 250 cc brou
  • sal, pebre, sucre
  • 1 cullerada mostassa antiga
  • 1 rovell, 20 gr mantega, 100 cc nata
Per la compota de poma:
  • 3 pomes golden
  • 2 cullerades sucre
  • branca canyella 
  • tira pell llimona
  • 2 cullerades suc llimona
  1. Fer un talls longitudinals al llom (4 talls, com si fos un llibre), amanir-lo amb el conyac, condimentar i entremig dels talls colocar un tros de formatge, talls de bacon i unes rondanxes de tòfona. Tornar a donar la forma i untar-lo amb la mostassa acabant amb l'antiga.
  2. Encamisar un motlle tipus cake amb tires de bacon fent que sobresurtin del motlle. Colocar el llom a dins i cobrir-lo amb el bacon de manera que quedi totalment embolicat.
  3. Enfornar a 200º durant 20 minuts i després a 150º uns 30 minuts més. Retirar.
  4. Per la salsa, sofregir l'escalunya, abocar el vi, reduir i fer un ros amb la mantega i la farina. Agregar el brou i condimentar. Colar.
  5. Montar al bany maria el rovell, la mantega i la nata fins que quedi esponjat. Afegir la mostassa i la salsa colada.
  6. Per la compota de poma, pelar i tallar la poma a trossos. Posar-les en un cassó amb la resta d'ingredients i coure a foc lent fins que sigui tova. Retirar la canyella i la pell de llimona i reservar.
  7. Per servir, tallar la carn i decorar amb la salsa de mostassa i la compota de poma.
FONT: Escola de Cuina Gormand
 
TIRAMISÚ
El tiramisú és un dels meus postres preferits. Aquesta recepta no falla mai, i a més super fàcil de fer! Jo preparo el bescuit de xocolata però el podeu fer amb els típics melindres durs que vènen, o qualsevol altre que tingueu per casa. També utilitzo amaretto però podeu posar el licor que més us agradi.

  • 1 terrina de formatge mascarpone
  • 2 rovell d'ou
  • 2 cullerades de sucre
  • 50 cc amaretto
  • cacao en pols
  • cafè 
  • bescuit de xocolata (o melindres)
  1. Fer un cafè fort. Barrejar amb el amaretto.
  2. Batre els rovells amb el sucre i afegir el mascarpone. Afegir un parell de cullerades d'amaretto a la crema.
  3. Posar uns cercles de bescuit de xocolata als gotets, posar unes cullerades de cafè amb el licor a sobre, la crema de mascarpone i tornar a repetir el procés. Espolvorar la crema amb caco en pols.
  4. Reservar a la nevera fins el moment de servir.

5 comentaris:

Cuinetes ha dit...

Maaaareeee meva!! Quin menú! Clar que van quedar encantats!!
Per cert... molt fan del mini baggels!!! ;)
Ara m'has fet enrecordar que tinc una recepta pendent amb la Fageda... :S Cap a la cuina falta gent! ;)
Molts petons i feliç aniversari demà!! :)

Miquel ha dit...

Fantastico menu desde los baggels hasta el tiramissu¡¡
Bon cap de setmana

Lídia ha dit...

a veure si algun dia veig una entrada on diu El Pep i la Lidia venen a sopar jejejejeje
Un menú de luxes

Gemma ha dit...

uauuuuuuu!!! Quin soparàs!!!!!
Els baggels són molt difícils de fer!!!
Segur que l'Emi i l'Edu ja tenen ganes de repetir :)

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Neeena, quin honor està al mig d'aquests platarros!! Jo també m'ofereixo voluntària per venir a sopar! ;)
Petonets!
Sandra