13/7/17

GASPATXO DE CIRERES


Dimarts van venir a sopar l'Emi i l'Edu!!!! Teníem moltes ganes de veuren's ja que viuen a Basilea i les trobades sempre es fan massa curtes...per sort ara tindrem a l'Emi unes setmanes pel poble de vacances! :)



Com ens agraden aquests soparets a la fresca i més amb tant bona companyia!!! Vam preparar pa amb tomàquet i embotit del bo, i per acompanyar alguns aperitius que us posaré al blog pq ens van agradar moltíssim!!! 

El primer aquest gaspatxo de cireres amb meló. Brutal!!! Era el primer cop que el feia i ens va encantar, fins i tot al Riqui que diu que no li agrada el gaspatxo!!! jajaja!! És una recepta del Martín Berasategui, i com ell diu la combinació del gaspatxo de cireres amb el meló és deliciosa! Prove-ho i ja em direu, jo el repetiré ben aviat... ;))



INGREDIENTS
  • 1 kg tomàquets madurs
  • 25 gr ceba
  • 10 gr pebrot verd
  • 150 gr molla de pa
  • 1/2 gr d'all
  • 100 gr oli extra verge
  • 10 gr vinagre de xerès
  • 200 gr cireres
  • sal
  • Per decorar: meló + cireres
  1. Tallar a trossos els tomàquets, ceba, pebrot i pa.
  2. Posar tots els ingredients excepte les cireres en un bol de vidre i ho tapem amb paper film i ho reservem a la nevera 8 hores perquè maceri.
  3. Triturar-ho tot i després afegir les cireres sense pinyol i triturar ben fi. Si ho fem amb thermomix no cal colar, si ho fem amb túrmix us recomano colar-ho per eliminar les pells.
  4. Si veieu que la textura us agrada més líquida, afegir aigua ben freda o glaçons de gel i triturar fins obtenir la textura que desitjada. En el meu cas, no vaig afegir res d'aigua.
  5. Servir ben fred amb dauets de meló i les cireres amb el peduncle.
Bon profit!

Font: Martín Berasategui