31/7/17

CRÉME BRÛLÉE DE PARMESÀ



Es nota que estem a l'estiu perquè cada setmana tenim convidats a casa a sopar, i és que així, tot i estar encara treballant sembla que les vacances estiguin més aprop. 

Aquesta vegada van venir a sopar a la fresca "els Germaníssims"!!!  Així ens trobàvem els germans abans de començar les vacances, i és que tenim una familia molt viatgera que se'n van cap a Centre Amèrica, Nova York, República Dominicana i Roma... Nosaltres ens conformem amb el nostre particular paradís de la Costa Brava, i és que no ho canviem per res del món ;)



Vam fer per sopar una sardinada amb pa amb tomàquet i embotit del bo que van portar les cunyades. I per si ens quedàvem amb gana jo vaig preparar uns quants aperitius...jajaja!!!



Avui us porto aquesta Créme Brûlée de Parmesà de Els Fogons de la Bordeta. La créme brûlée és una especialitat francesa que s'assembla força a la nostra crema catalana però que té algunes variacions ens els ingredients i forma de cocció. Aquest cop és una versió salada.

Com ens diu la Sandra, aquest aperitiu és per fer en format petit, ja que sinó es faria pesat de menjar.

Un aperitiu sorprenent que segur que us encantarà! 

INGREDIENTS (per 4 vasets)
  • 100 ml llet sencera
  • 100 ml nata
  • 3 rovells d'ou
  • 40 gr parmesà ratllat
  • sal
  • pebre sucre
  1. Barrejar la llet i la nata en un cassó al foc sense que arribi a bullir.
  2. En un bol batem els rovells amb el parmesà, i aboquem la nata i la llet calentes i remenem bé fins que quedi el formatge ben dissolt.
  3. Salpebrem
  4. Aboquem en els vasets de servir i ho couem al bany maria a 150º durant 18 minuts.
  5. Deixem refredar i ho guardem a la nevera fins el moment de servir.
  6. Empolsinem la superfície de cada vaset amb sucre i ho cremem amb un bufador.
Bon profit!