1/6/17

CROQUE CAKE



Ahir van venir a sopar els meus cunyats, Marta i Pep. Al ser un dimecres vam fer un sopar informal i vaig preparar entre altres coses aquest Croque Cake. Boníssim!!! Ideal per un sopar amb amics, o per portar a un picnic a la platja o muntanya...El repetiré ben aviat perquè ens va agradar moltíssim a tots! 

El Croque Cake és una versió del croque monsieur feta pastís. El pots fer de molts gustos, en aquest cas vaig optar per la versió més clàssica i que agrada a tothom: pernil dolç i formatge. Us encantarà!
 

Aquí us ensenyo la foto del tall... Aquest trosset és el que va sobrar i que m'acabo de menjar ara per dinar...mmmmmm!!! ;))
 
INGREDIENTS
  • 9 rebanades pa de motlle
  • 9 talls de pernil dolç tallat gruixut
  • 150 gr formatge ratllat emmental + 50 gr més per gratinar
  • 50gr mantega
  • 50 gr farina
  • 500 cc llet 
  • sal i pebre
  1. Per fer la beixamel: desfer en un cassó la mantega, afegir la farina i coure un parell de minuts tot remenant per treure el gust de farina crua. Abocar la llet calenta i no parar de remenar durant uns 5 minuts fins que la beixamel comenci a espessar. Retirar del foc, salpebrar i afegir els 150 gr de formatge. Remenar perquè s'integri tot bé i reservar.
  2. Forrar un motlle tipus cake amb paper de forn.
  3. Posar a la base 3 rebanades de pa de motlle (o els que us facin falta segons el tamany del motlle. Retallar si és el cas pq encaixi).
  4. Posar el pernil dolç i una tercera part de la beixamel.
  5. Repetir el procés, posar pa de motlle, pernil dolç i beixamel.
  6. Corbrir amb l'última capa de pa de motlle, la resta de beixamel i els 50 gr de formatge reservats.
  7. Enfornar a 180º durant 30 minuts.
  8. Deicar refredar mínim 30-45 minuts abans de servir pq ho pogueu tallar bé. Es pot menjar calent, tebi o fred.
Bon profit!