Dijous passat va ser el meu aniversari, 39 anyets o com dic jo TrentaTots! :)
L'any vinent diuen que toca festa grossa... però mentrestant aquí ho celebrem tot, així que vaig preparar aquestes dues coques de poma i ricotta per portar a la feina i per bufar a la tarda a casa amb la family i amics.
La recepta la vaig treure del instagram de Aliter Dulcia. La Isabel penja receptes pels stories i quan vaig veure aquesta recepta italiana no vaig dubtar a apuntar-la, ja que els pastissos de poma m'encanten.
Segons ella explica, aquest pastís es traduiria com a "rajola", ja que sempre es fa amb un motlle quadrat i es talla en pocions, recordant aquesta pedra.
La sorpresa d'aquest aniversari és que ho vaig celebrar amb l'Emi i tota la troupe que havien vingut a passar uns dies desde Basilea.
Bufar les espelmes així de ben acompanyada segur que és el preludi d'un gran any! :))
INGREDIENTS
- 4 pomes
- 600 gr Ricotta
- 200 gr sucre
- 3 ous
- ratlladura de llimona
- 160 gr llet sencera
- 180 gr maicena
- 1 culleradeta de llevat en pols
- Precalentar el forn a 180ºC.
- Batre molt bé la ricotta amb el sucre.
- Afegir els 3 ous d'un en un fins que quedi ben integrat. Després la ratlladura de llimona, la llet i finalment la maicena amb el llevat.
- Forrar la base d'un motlle quadrat (si és possible desmotllable) amb paper de forn.
- Pelar i tallar les pomes a làmines. Disposar-les a la base a la base del motlle i abocar la massa de ricotta a sobre les pomes.
- Coure durant 40 minuts aproximadament a 180ºC.
- Deixar refredar i espolvorejar amb sucre llustre.
Bon profit!
FONT: Aliter Dulcia
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada