4/3/13

ELS BOLETS VÉNEN A SOPAR!!!



Tenia pendent posar-vos el menú que vaig preparar pel sopar amb els Bolets!! Com sabeu la Judith i l'Yves van venir a sopar a casa i això de tenir uns convidats tant gourmet em va fer ballar el cap una mica pensant el menú... però crec que veient el resultat i lo contents que van quedar, va quedar a l'alçada de la nit :) 



Em vaig decantar per dos aperitius molt vistosos, un gotet de brandada de bacallà amb pebrot del piquillo i pipes caramel.litzades que havia vist al magnífic blog de la Nuni, encara que jo la vaig servir tèbia i uns cubs de foie amb cacao, senzill però deliciós!!!

De primer plat unes carxofes amb cloïses, ara que és el temps s'ha d'aprofitar...i més sabent que a l'Yves li encanten! I de segón uns canelons de rap i gambes amb picada de romesco. Són uns canelons de festa, d'aquests de quedar bé :) Jo ja els he fet varies vegades i un d'ells va ser pel dia de Nadal. Queden suuuuper bons i és que amb els ingredients que porta dolents no poden estar, oi? I per rematar, de postres vaig fer les natilles de coco i poma amb xocolata blanca.

Espero que us agradi el menú i us animeu a fer algún plat!

I recordeu que ara també em podeu seguir a través de la pàgina del facebook de El Cullerot Festuc, us espero! 


GOTET DE BRANDADA DE BACALLÀ AMB PEBROTS DEL PIQUILLO I PIPES CARAMEL.LITZADES


INGREDIENTS
  • 200 gr bacallà dessalat
  • 3 grans d'all
  • 80 cc d'oli d'oliva
  • 30 cc de llet tèbia 
  • sal, pebre i nou moscada
  • pebrots del piquillo
  • pipes caramel.litzades
  1. Cobrir el bacallà amb iagua freda i escalfar-lo just fins que inicii l'ebullició. Retirar del foc, deixar en infusió 10 minuts, escórrer i polir de pells i espines.
  2. Posar en un cassó l'oli i els alls, quan comencin a ballar, incorporar el bacallà picat i emulsionar a foc lent amb la llet. Triturar amb el túrmix i condimentar.
  3. Tallar a tiretes els pebrots del piquillo i passar-los per una paella amb oli.
  4. Per servir, posar la brandada de bacallà tèbia en un gotet, a sobre els pebrots del piquillo i al capdamunt les pipes caramel.litzades. Decorar amb sal maldon
Font: Idea de Cuinetes. Recepta de la brandada Escola de cuina gormand.


CUBS DE FOIE AMB CACAO



INGREDIENTS
  • foie micuit
  • cacao pur en pols
  • torradetes de panses
  • sal maldon
  1. Tallar el foie micuit, empolvorar amb cacao (que qeudi cobert) i  sal maldon i disposar sobre una torredeta.
  2. Servir inmediatament.



CARXOFES AMB CLOÏSES



INGREDIENTS
  • 10 carxofes
  • 1 llimona
  • farina
  • 200 gr de ceba picada
  • 1 gra d'all trinxat
  • 1 cullerada de farina
  • 100 cc de vi blanc
  • sal i pebre de caiena
  • 500 cc de cloïsses
  • 600 cc de fumet
  • 1 escalunya picada
  • picada: 1 gra d'all + 8 ametlles crues pelades + julivert picat
  1. Netejar les carxofes, tallar-les en 6 trossos i introduir-les en un bol amb aigua i suc de llimona.
  2. Enfarinar-les i fregir-les. Reservar.
  3. En un cassó, posar part del fumet, l'escalunya molt picada i les cloïsses. Quan comencin a obrir-les retirar-les i reservar cobertes amb el suc filtrat.
  4. Posar oli en una cassola i confitar la ceba picada i l'all sense color. Afegir la farina, donar unes voltes i tot seguit abocar el vi i reduir. Incorporar les carxofes i cobrir-les amb el fumet calent, condimentar, tapar i coure-les al forn uns 20 minuts a 180º.
  5. Incorporar les cloïsses i la picada uns minuts abans de finalitzar la cocció.
  6. Servir ben calent.
FONT: Escola de cuina gormand.

CANELONS DE RAP I GAMBES AMB PICADA DE ROMESCO



INGREDIENTS

  • 500 gr de rap (pes net)
  • 300 gr de gambes
  • 1 ceba tallada petita 
  • 1 escalunya tallada petita
  • 1/2 tasseta de conyac
  • 20 plaques de canelons
  • Beixamel: 60 gr de mantega + 50 gr de farina + 600-800 cc aprox entre fumet i llet + 50 gr de formatge de parma ratllat
  • Picada de romesco: 1 pebrot xoricero + Un trosset de bitxo + 1 tomàquet vermell + 1 ceba mitjana + 5 grans d’all + 25 gr d’ametlles torrades +Els caps de les gambes +50 cc d’oli
    1. Per fer el romesco: Hidratar el pebrot i retirar-ne la polpa. Escalivar les verdures, pelar i retirar els suc i llavors. Saltar en una paella els caps de les gambes amb l’oli i colar-lo prement bé els caps perque deixin anar tota la substància. Triturar tots els components de la picada fins a fer-ne un puré fi i amalgamar amb l’oli de gambes. Colar. 
    2. Saltar les gambes i retirar-les. Tallar a trossos grossos el rap, assaonar-lo, enfarinar-lo i fregir-lo. Retirar i, en el mateix recipient, sofregir-hi la ceba i l’escalunya reincorporar-hi  les gambes i el rap esmicolat, abocar-hi el conyac i flamejar. Retirar i mesclar amb la picada (reservant-ne 2 cullerades).
    3. Per fer la beixamel: Fer un ros amb la mantega i la farina. Abocar una part dels líquids fins a obtenir una salsa espessa. Condimentar i passar-ne una part a la preparació de peix i mesclar. Reservar la resta de beixamel. 
    4. Bullir en aigua abundant les plaques de canelons i distribuir-hi el farciment. Disposar-los en una safata de forn prèviament engreixada. Diluir la beixamel amb la resta de líquids fins que quedi clara i mesclar-hi la picada reservada. Cobrir els canelons amb la salsa, empolvorar amb el formatge i enfornar uns minuts. Servir-los molt calents.
      
     FONT: Escola de cuina Gormand

18 comentaris:

Judith ha dit...

Quin gran sopar que ens vas fer reina!!! ah! però t'has deixat les trufes i les caipis! i el vi blanc fresquet i afruitat! jajajajajajjaja. Un milió de gràcies guapa, va ser una nit fantàstica!

Gemma Biosca ha dit...

Això es un sopar de festa total....m'imagino que l'ocasió s'ho valia oi????
M'agraden totes les receptes...pero les carxofes amb les cloïses m'han robat el cor!!!!!
Per cert....que els cubs de foie els vaig fer per Nadal....bocatto di cardinalle!!!
Gràcies per compartir Eva!!!
Gemma de Food&Cakes by GB

el taller de cuina ha dit...

Però que booooooooooo tot!!!!!!
no se per quin començar, els penso fer tots!!!!
petonets guapa!!!

Bet ha dit...

Que bo tot!!! el que m'ha sorprès més el el foie amb cacao, m'has deixat ben intrigada... :)
La recepta dels gotets de bacallà també tinc pendent de fer-la, i els canelons els trobo super festius, i tant que són per quedar bé! Un 10 Eva!!!
Petonets!!!

Joaquina ha dit...

Un gran sopar !!! i que bo tot... les carxofes m´encanten... petons,

Miquel ha dit...

un sopar magnifico desde el aperitivo hasta el final,mis felicitaciones,has quedado genial con la familia bolet
peto

Carmeta Rusquilleta ha dit...

Quin sopar més exquisit!!! Digne d'un restaurant 5 estrelles!!! Tot un luxe per a la família Bolet! Devien quedar impressionats... :)

Coses de Llàbiro ha dit...

I taaaaaaaaaaant que van quedar contents i no és per menys amb aquest menú.
Petons.

Gemma ha dit...

Vau quedar com uns reis, un sopar deliciós, de veritat! per degustar amb tots els sentits, perquè la presentació és preciosa.
Felicitats!!!

Laura ha dit...

Per l'amor de Deu quin menú tant genial. No m'estranya que sortissin contents si a més a més de la companyia que sé que és bona hi ha aquests platarros tant espectaculars. Petonets!!!!

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Quin parell de guapos!!! I quin menú de luxe els hi vas preparar, m'encanta TOT!
Petonets
Sandra

Gemma ha dit...

I tant que van sortir contents, amb aquest menú no m'estranya!
Les carxofes amb cloïses són la meva debilitat... mmm.... que bones!

Catieu ha dit...

Mare meva quin menú!!! Tot té una pinta deliciosa!!!
Mira que us munteu bé, eh?? jejeje...
Petonets bonica

Cuinetes ha dit...

Hola! Primer de tot Per molts anys cumpleañera!!!! ;)
I què dir del sopar! Fantàstic!!! Me n'alegro que t'agradés el gotet de bacallà! Definitivament a la propera el presentaré tebi a veure que tal! ;)
Lo del foie micuit amb cacau m'ha deixat al·lucinada!!! Ho hauré de provar!!! I la resta d'escàndol com sempre!
Petons!!!!

Silvia ha dit...

Bueno, bueno, bueno... que lujazo de comida. Y que presentación tan chic.

Besos.

ANNAFS ha dit...

Un sopar excel.lent! el més sorprenet els daus de micuit amb cacao. Quina combinació tan bona!

Ana Mis Comienzos enlablogcocina ha dit...

Hola,
soy nueva por tu blog, lo he visto en la web de webosfritos, y me ha llamado la atencion el nombre... he entrado y me he quedado fascinada al ver tantos platos, tan variados, diversos y apetecibles.
Decirte, que yo tambien soy de Terrassa, y he visto alguna cara conocida...como la de Broto..... trabajamos en la misma empresa....
Con mucho gusto, me quedo por tu blog, y te invito a pasar por el mio.
Saludos !!

chef Gonin ha dit...

Interesante receta, buenas fotos, muy apetitosas, me gusta tu blog tiene muchas variantes y es de gran calidad.. Te invito a visitar mi blog de Valencia, con recetas tradicionales de la Comunidad Valenciana.

http://valenciagastronomic.blogspot.com.es

Esta semana "la receta de los buñuelos de calabaza " y la semana que viene “La mona de Pascua de Valencia” ¿te lo vas a perder?

Además, si te gusta la gastronomía valenciana, puedes colocar el código HTML que encontrarás en mi página en tu blog y tendrás acceso directo a mi blog, verás que chulo.

Per cert felicitats per el vostre blog de cuina, es molt bò.