Aquesta és la coca que vaig fer per portar a casa el René i l'Ester per celebrar la revetlla de Sant Joan. Vam fer un sopar delicatessen i tant la Martina com el Jan es van portar super bé i no es van despertar, i això que no paraven de tirar petards! :)
Em vaig decidir per la coca de brioix farcida de crema i ens va agradar molt.
I el dijous per celebrar Sant Joan i Sant Jan :) vaig portar a casa els meus pares la Coca de Llavaneres.I amb aquesta recepta participo (per fi!) a la convocatòria mensual de Memòries d'una Cuinera, que com no podia ser d'una altra manera, aquest mes ens animen a preparar la Coca de Sant Joan!
- Esponja: 100 gr de farina de força, 10 gr llevat de forner, 70 cc de llet
- 300 gr de farina de força
- 60 gr de sucre
- 7, gr de sal
- 2 ous petits
- 1 cullerada d'aiguanaf
- 20 gr de mantega pomada i 60 gr de mantega pomada
- 25 gr de llevat
- Aromes: ratlladura de llimona, canyella, vainilla, ...
- Massapà lleuger: 30 gr de pols d'ametlla, 30 gr sucre, ratlladura llimona, clara d'ou
- fruita confitada
- pinyons
- sucre
- Amb els ingredients de l'esponja, diluïr el llevat amb la llet i afegir la farina. Fer una bola i deixar-la llevar en un bol tapada fins que augmenti el doble.
- Per fer el massapà lleuger, barrejar tots els ingredients fins tenir una textura de papilla
- Pastar els ingredients de la massa (excepte la mantega i el llevat).
- Afegir-hi l'esponja i treballar amb el batedor elèctric fins que tinguem una massa ben fina i elàstica.
- Incorporar la mantega i el llevat a intervals i continuar pastant.
- Un cop tinguem la massa, la deixem reposar en un bol untat amb oli tapada i en un lloc atemperat fins que dobli el volum.
- Disposar la massa damunt una silpat o paper parafinat, i amb les mans untades amb oli, donar forma ovalada.
- Pintar amb ou batut i napar amb el massapà lleuger.
- Decorar amb fruita confitada i pinyons i deixar llevar en un lloc tebi fins que torni a augmentar el doble.
- Empolvorar amb sucre humit i enfornar a 200º durant 12 minuts.
- Un cop fred, partir-lo i farcir-lo amb crema.
Bon profit!!!
Font: Escola de Cuina Gormand
16 comentaris:
Guapa la coca, i amb crema, umm!! molt bona
Bona cuina
Pues que suerte tienen René y Ester porque vaya coca rica que te has marcado.
Besitos y más besitos.
Que bona la coca de brioix... encara que hagi passat St. joan em ve de gust igual.
La de brioix amb crema és boníssima, i a tu t'ha quedat genial!!!
Tenir convidats que es presenten amb una coca així no és una cosa que passi cada dia!
Quin goig que fa!
Vam coinciddir amb la coca, de briois farcida de crema... que bona!!!! T'ha quedat fantàstica!
A veure si també et veiem pel 15! :P
Petonets!
Sandra
La de brioix amb crema és la més clàssica de totes, molt bona elecció!
Ja veig que el Jan es porta molt bé, eh? Quina sort que teniu! :)
quina revetla més xula que vàreu tenir! ep, però jo també vull les receptes del sopar delicatessen! eh? jijijiji. Moltíssimes gràcies bonica per participar! milions de petonets per tu i el Jan!!!! ;)
sopar delicatessen, nens dormint, això és festa grossa!
Moltíssimes gràcies per participar al memòries!
Molts petonets i felicitats al Jan.
Una estupenda coca de Sant Joan, i farcida de crema... Que bona, prenc nota també de la coca de llavaneres, no sabia que fer pel meu aniversari per dur a l´oficina, i m´has resolt el dubte. Petons,
Què bona farcida de crema!! Té una pinta fantàstica!!! Petons
Pero como os cuidais.....Así da gusto.
Yo la noche de San Juan cené pollo a la placha....El año qeu vien os invito a cenar , ja,ja.
Un abrazo,
María José.
Que bona, aquesta es la meva preferida, pero aquest any he fet la de llavaneres, bonissima oi?
petonets guapa
Que bona que devia ser aquesta coca de brioix!! I farcida de crema és com més m'agrada!
Petons!
¡Fantástica!, y seguro que muy rica.
besos
Boníssima aquesta coca!! Si no fóra que estic a règim, me'n menjava una sencera!!! Salutacions
Publica un comentari a l'entrada