Les últimes setmanes he anat de bòlit amb encàrrecs, i ara estic liada fent galetes de comunió, d'aquí a que no pogui actualitzar el blog tant com m'agradaria. Moltes gràcies a tothom per confiar en mi i a tots els emails preguntant informació! :)
Avui us porto aquesta tartaleta que vaig preparar per la festa de la Carlota. Els que em seguiu ja sabeu que disfruto moltíssim preparant les festes d'aniversari dels meus fills, gaudeixo pensant la temàtica de l'aniversari, fent la invitació que donarem als amics i familia, decorant la casa i evidentment pensant que faré per menjar. I és que m'agrada preparar un bon sortit de pastissos per berenar, apart dels mítics entrepans i el pastís d'aniversari. I divendres vinent el Jan fa 3 anys!!! Així que com veieu estic ben entretinguda!! :) se m'acumularan les entrades dolces!
La combinació de la pera amb el crema franxipan és boníssima!!! No va sobrar ni una engruna!! :) I al portar massapà, us recomano que el feu el dia abans, millora!!!
INGREDIENTS
- 1 làmina de pasta brisa
- Crema Franxipan: 100 gr mantega pomada + 100 gr sucre + 2 ous a temperatura ambient + un polset sal + 100 gr pols ametlla + 15 gr farina + ratlladura llimona + vainilla
- 5 peres conference
- mantega fosa
- mermelada d'albercoc
- licor
- gelatina de poma
- Preescalfar el forn a 180º.
- Encamisar un motlle amb la pasta, punxar la base, posar-hi un pes a sobre i coure-la en blanc 10 minuts i pinzellar-la amb clara batuda.
- Per fer la crema, blanquejar la mantega amb el sucre, la sal i les aromes. Integrar els ous batuts a poc a poc i finalment les farines.
- Abocar a la tartaleta.
- Disposar al damunt les peres laminades, pintar amb mantega fosa i enfornar 10 minuts a 200º i després 30 minuts a 180º.
- En un cassó posar a coure la mermelada amb suc de llimona una mica d'aigua i la gelatina. Colar i pintar tota la superfície de la tartaleta.
- Servir-la tèbia o freda.
FONT: Escola de Cuina Gormand
4 comentaris:
Quina combinació més deliciosa la pera i la franxipan. La veritat és que no hi penso mai a fer servir les peres. M'enduc la recepta....
Felicitats!!!
Petonets
El frangipan és una crema boníssima, molt més enriquida que una simple crema pastissera. I combinat amb les peres ha de quear molt bo.
Ja tinc ganes de veure qun pastís li faràs al Jan :)
No coneixia això del Franxipan! Però veient de què està feta ha d'estar boníssim!
Me n'alegro que els encàrrecs vagin "viento en popa"!!! No m'estranya gens! Quina passada les galetes de la teva neboda!!! Molts petons!!!
tampoco conocia el Franxipan pero ahora ya se lo que es.Muy buena esta tartaleta.
Me alegro que tengas muchos encargos.
bona cuina
peto
Publica un comentari a l'entrada