8/2/13

ELS BROTO I CARRERAS VENEN A SOPAR II



Fa un parell de setmanes van venir a sopar a casa els Broto i els Carrera, va costar quadrar agendes però al final ho vam aconseguir...i sense nens!!! Així vam poder allargar la vetllada fent unes caipirinhes!!! jiji!! I és que després del sopar amb els Bolets ens hem aficionat a aquest cóctel!!! ;)


El menú va constar d'unes quantes coses per picar i després un Rissoto de peres i gorgonzola! Boníssim!!! L'únic "inconvenient" del Rissoto és que s'ha de fer al moment i s'ha d'estar remenant tota l'estona, però us el recomano, la combinació de les peres amb el formatge gorgonzola és deliciós!!!

La Coca Anne i la Coca de patata i ceba amb romaní se'm va passar fer foto! :( Totes dues les he fet un munt de vegades i són delicioses i molt fàcils de fer, podeu trobar les receptes als blogs de Els Fogons de la Bordeta i de La Cuina Vermella.


CAMEMBERT AL FORN


INGREDIENTS
  • un formatge camembert (els venen dins una capseta de fusta)
  • 4-6 tomàquets secs en oli
  • mig all
  • oli
  1. Preescalfar el forn a 180º
  2. Treure el formatge de la capsa, retirar el paper de plàstic, tallar la primera capa del formatge i tornar a posar-lo dins amb el paper parafinat.
  3. Triturar els tomàquets amb l'all i l'oli.
  4. Posar aquesta barreja per sobre del formatge i enfornar durant uns 10-15 minuts.
  5. Servir inmediatament acompanyat de torradetes.
Bon Profit!


PROVOLONE (o PROVOLETA)


INGREDIENTS
  • una rodanxa de formatge provolone
  • 2 cullerades de salsa de tomàquet casolana
  • orenga i herbes provençals
  1. Calentar el forn a 180º.
  2. En un recipient que pogui anar al forn, posar la salsa de tomàquet i a sobre el provolone.
  3. Afegir les herbes i un raig d'oli.
  4. Enfornar durant 10-15 minuts i servir inmediatament acompanyat de torradetes.
Bon profit!

FONT: Kanela y Limón


RISSOTO AMB PERES I GORGONZOLA




INGREDIENTS
  • 800-1  litres de brou fluix calent
  • 250 gr d'arròs arborio
  • 180 cc de vi blanc sec
  • 150 gr de ceba tallada
  • 45 gr mantega + 1 cullerada d'oli
  • 3 peres conference
  • 175 gr gorgonzola a trossos
  • sal, pebre, nou moscada
  1. Pelar i tallar les peres a daus. Saltar-les en una paella fins que siguin toves i reservar.
  2. Confitar la ceba amb la mantega i l'oli sense que prengui color.
  3. Agregar l'arròs i donar un parell de voltes un parell de minuts. Abocar el vi i deixar reduir del tot.
  4. Anar afegint el brou calent mica en mica, sense deixar de remenar, anar incorporant més brou a mesura que el necessiti durant 15-17 minuts.
  5. Uns minuts abans de retirar l'arròs del foc, afegir les peres a daus (reservant-ne unes quantes per decorar) i el formatge gorgonzola. Continuar remenant fins que quedi parcialment fos.
  6. Retirar, servir tot seguit decorant amb uns quants daus de pera.
Bon Profit!

FONT: Escola de Cuina Gormand.

10 comentaris:

Catieu ha dit...

Un menú deliciós!! M'encanten tots els plats que has escollit. I el provolone, mira que ara fa temps que no en menjo. Me'n has fet venir unes ganes!!!
Petonets guapa

Miquel ha dit...

con semejante menu no te faltaran amigos para venir a cenar.Los cuidas de maravilla.
Muy bueno todo¡¡
bon cap de setmana
peto

Anònim ha dit...


Un sopar bonissim!!!! i es que tens unes mans d'or i un gust exquisit jeje molts petonets i gràcies per tot
caipirinha time!!!!!!!!!!!!! ;)

Anònim ha dit...

Gemma

ANNAFS ha dit...

Quin sopar tan bo, Eva. Segur que aquesta idea fantàstica del camembert te la copio aviat .

Gemma ha dit...

ostres, això és un menú de formatges total, ho has vist?
Segur que els convidats van quedar encantats :)

Cuinetes ha dit...

Espectacular!
Som apassionats del formatge i tant el camembert com el provolone ens encaaaaanteeeen!! Deu ni do la feinada però a preparar també les coques i el rissoto!
Per cert quina gràcia! Aquest estiu vem coincidir amb aquestes dues famílies a Cantoni!! Els hi vaig recomanar d'anar a dinar a Ca la Laia (del restaurant cal Ignasi)! El món és molt petit!
Que bé de tant en tant un sopar amb amics i sense peques!! Petons!!

Iris Duarte ha dit...

Noia, quina vida social tan agitada!!! Amb aquests sopars que prepares no m'estranya... :)

Judith ha dit...

jajaja, se on està la càmara que us ha fet la foto!!! ;P ja us vam advertir que les caipirinhes són adictives!!! esteu molt guapos, encara uqe amb el tiberi que els hi vas fer no m'estranya!!!`petonets

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Apa nena, quin tiberi! El risotto amb pera ha de ser la bomba, m'encanta cuinada! Ala, us agrada la coca? Quina il·lusió! :D
Petonets
Sandra