El passat dilluns va ser el sant del meu pare, Sant Vicenç, i aquest diumenge ho vam celebrar amb un dinar. Jo de postres vaig fer aquest Tortell de Sant Antoni, que és el tortell farcit de massapà. De petita no m'agradava gens però ara la cosa ha canviat, és taaaan bo!!! I és que els brioix fet a casa és deliciós, igual que el massapà que no té res a veure amb els "mazacotes" que a vegades venen en algunes pastisseries! Us el recomano!!!
Va tenir molt d'èxit, fins i tot el Riqui que no és gens de dolços li va encantar :)
Moltes felicitats Papi!!!
INGREDIENTS
- Esponja: 75 gr de farina de força, 5 gr llevat, 50 cc de llet tèbia
- Massapà: 150 gr sucre llustre + un pessic de sal + ratlladura de llimona, vainilla + 150 gr pols d'ametlla + 35 gr d'aigua (aprox)
- 200 gr de farina de força
- 40 gr de sucre
- 1 ou + 1 cullerada d'anís dolç + aigua fins a 100 cc
- 2,5 gr de sal
- 50 gr de mantega
- 20 gr de llevat
- ratlladura de llimona
- canyella, vainilla
- fruita confitada
- sucre bolado
- ou per pintar i gelatina de poma
- Amb els ingredients de l'esponja, diluïr el llevat amb la llet i afegir la farina. Fer una bola i deixar-la llevar en un bol tapada fins que augmenti el doble.
- Per fer el massapà, barrejar els ingredients fins obtenir un massapà amb una consistència mitjana. Donar forma de cilindre i reservar. Molt millor fer-lo un o dos dis abans (el massapà estarà més bo!).
- Introduir en el vas la farina, sucre, les aromes i l'ou amb els líquids i programar: 15'' - T.0 - V.4. i després 1' - T.0 - v. espiga.
Afegir l'esponja i programar: 1'30'' - T.0 - V.espiga - Afegir el llevat esmicolat amb la màquina en marxa i programar: 1' - T.0 - V. espiga
- Incorporar la mantega a intervals i la sal: 1'30'' - T.0 - V.espiga
- Finalment, refrescar la massa amb 1 cullerada de llet freda: 1' - T.0 - V.espiga
- Deixar reposar la massa en un bol untat amb oli tapada i en un lloc atemperat entre uns 15-45 minuts.
- Disposar la massa sobre el marbre untat en oli i estendre-la en forma rectangular. Colocar el massapà enfarinat a la punta i enrotllar la massa. Unir les dues puntes amb forma de tortell i disposar.lo sobre la silpat. Aplanar-lo una mica i fer 4 talls a la superfície.
- Pintar amb ou batut i deixar llevar en un lloc tebi fins que augmenti el doble.
- Enfornar a 190º durant 15 minuts.
- Pintar-lo amb anís dolç i gelatina calenta i decorar amb la fruita confitada i el sucre bolado.
Bon profit!!!
FONT: Escola de Cuina Gormand
13 comentaris:
No m'extranya!!! Els de massapà són els meus preferits, però jo no n'he fet mai. T'ha quedat espectacular!
Uiiii a veure si el començo a implantar per aquí i neix un nou postre per aquestes terres!!!!!
pero que bueno que es este tortell¡¡
peto
El de massapà és taaaaaaaaaaan bo :)
A casa és el que agrada més.
Segur que el teu pare va quedar encantat amb aquest tortell, et va quedar perfecte!
Qué pintaza! Se parece al rosco de reyes, no?
xoxo
B* a la Moda
ostres tu quina pinta!!!
et falta posar el porquet!!!
bueno almenys es el que va sortir en el nostre!!jeje!!
ho intentaré fer!
Ostres Gemma...quina pinta que té el tortell....l'haurem de fer..jajaja
Per cert, que sóc la Gemma, la que ens vem conèixer al Buben un dia i et vaig dir que estava pensant en fer un bloc....doncs ja el tinc...et deixo l'enllaç, per si vols donar una ullada:http://foodandcakesbygb.blogspot.com.es/
Per cert, m'encanta el canvi que l'hi has fet al teu....petoooons!
Gemma de Food&Cakes by GB
un tortell boníssim!
Què bo i maco t'ha quedat! a mi sempre em va bé unn tallet...!
Eva que tens thermomix???
Jo el faig dale que te pego amb les mans! Jajajajaja!
T'ha quedat perfecte!!! Moltes felicitats al teu pare! :)
Petons!!!
Tu padre seguro que se rechupeteo todos los dedos con semejante manjar dulce, no es pare menos.
Besos.
No sabia que havia un tortell per Sant Antoni... mai m´he atrevit amb el massapà casolà i a més de fàcil, molt mes bo. Per una celebració unes postres ideals!!!! Petons,
Segur que a tota la familia els hi va encantar!
Petons
Publica un comentari a l'entrada