Diumenge passat vam celebrar l'aniversari de la meva Àvia Carme. Ens va convidar a dinar a tota la familia i després vam anar a casa seva a menjar les postres i bufar les espelmes.
Com que l'ocasió s'ho valia, i és que no es fan 87 anys cada dia i a més estant així de bé i de guapa, vaig triar aquest pastís de la Gemma que el vaig trobar ideal per un aniversari.
És un pastís de mousse de xocolata que a dins porta de sopresa unes profiterols amagades, així quan talles el pastís la gent es queda sopresa i com diu la Gemma exclamen uns "ohhhh"...
Quina va ser però la meva sopresa, quan al tallar el pastís les profiterols no es veien!!!! jajajaja!!! L'únic "oh" va ser el meu...jajaja!!! Les profiterols es van com "desfer" i l'únic que es veia era com la mousse una mica tacada de nata...vaja, que vaig haver d'explicar que aquelles taques eren profiterols.
Tot i això us poso la recepta perquè ens va agradar moltíssim a tots!!! Un pastís que de ben segur repetiré i espero que aquest cop si tingui sorpresa a dins!! :))
INGREDIENTS (per un motlle de 24 cm)
- Per la base: 200 gr de galetes +100 gr de mantega fosa
- 6 natilles de xocolata
- 300 gr de nata per montar
- 5 fulles de gelatina hidratada
- 75 cc de llet
- 75 cc de sucre
- 10 profiterols de nata congelades
- Per la cobertura: 100 cc de nata líquida + 100 gr de xocolata de cobertura + 50 gr de mantega
- Per fer la base, triturar les galetes i barrejar-hi la mantega fosa fins formar una massa.
- Forrar de paper de forn la base d'un motlle desmotllable i colocar la massa a tota la base, apretant bé. Reservar a la nevera.
- Hidratar les fulles de gelatina en aigua freda.
- Barrejar les natilles amb el sucre.
- Dissoldre les fulles de gelatina en llet calenta i afegir-la a les natilles.
- Semimontar la nata i incorporar-la amb suavitat a les natilles.
- Disposar les profiterols a la base del motlle i abocar-hi la crema a sobre.
- Reservar a la nevera fins que quatlli.
- Per fer la cobertura, posar en un bol la xocolata i la mantega tallada a trossos. Posar a bullir la nata i abocar-ho a dins del bol. Deixar un parell de minuts i remenar fins que quedi tot homogeni. Quan perdi escalfor, abocar-ho per sobre del pastís i reservar a la nevera.
- Una hora abans de servir, posar al congelador perquè estigui ben freda la mousse i tingui textura de semi-fred.
13 comentaris:
Així que la sorpresa te la vas endur tu jejeje.... Però vaja amb o sense sorpresa té una pinta deliciosa.
Petonets bonica
Encara que es pugui titular "el misteri dels profiterols desapareguts" té una pinta d'escàndol! Felicitats a l'àvia, quina sort que estigui tan estupenda!!
Patonets
Sandra
Amb sorpresa o sense, t'ha quedat fantàstiic!!! si sembla del Turull!!!
shhhhhhhhhhhh, això no ho diguis i no ho sabem!!!! jajajajaja. T'ha quedat genial Eva, no pateixis!!! petonets
No entenc què va passar... Com es van poder desfer els profiterols???? Quin misteri... Saps per què va ser?
Ho has de tornar a fer, que aquest pastís l'hem fet molta gent i els profiterols no desapareixen així com així :(
Ostres, quina intriga...
Però de totes maneres, segur que l'àvia Carme i tota la família va quedar encantada amb el pastís!
Felicitats pels 87 anys!!!
Madre que rico!!!!!!
Eva, el títol no és correcte! El pastís sí que va tenir sorpresa, però no la que tu et pensaves! ;) jeje
Tot i així, segur que la teva àvia va quedar contentíssima amb un superpastís tan bo i preciós!
Petons!
Bé tot i no veure's els profiterols, fa una pinta molt i molt bona, segur que la teva àvia va estar encantada.. Per cert, felicitats per tots aquests anys que ha fet!
Un una delicia.
Bonissim
Petons
Isabel
Ostres, sí que hi va haver sorpresa! Qui es podia imaginar que els profiterols desapareixerien... Vols dir que no tens un lladre de profiterols a la cuina? El típic que quan et gires et deixa una ditada enmig de la cobertura de xocolata, de nata... Investiga-ho!
Quina sorpresa la no sorpresa, eh! I quina ràbia haver-te currat els profiterols i que no es vegin. De totes maneres, segur que el pastís estava boníssim, fa molt bona printa amb profiterols o sense!
Petons!
Anna
Una tarta muy rica por lo que se ve en la foto, preciosa. Besinos
Malgrat "l' incident" segur que no va quedar cap engruna. Què guapos i formosos que es veuen els teus avis!.
Publica un comentari a l'entrada