27/11/10

PASTÍS DE PINYA I LLIMONA


Ahir va ser l'aniversari del Riqui, i per celebrar-ho van venir uns amics a sopar a casa. Per la tarda teníem pediatre, així que necessitava un pastís que fos fàcil i senzill de fer, així que de postres vaig fer aquest pastís de pinya i llimona.

La recepta és de la Rosa, una companya de feina de la meva mare.

I a part de ser bo, fàcil i que es pot tenir preparat amb antelació, queda un pastís molt bo i resultón! :)




INGREDIENTS
  • 1 llauna de 1/2 kg de pinya natural
  • 3 cullerades de sucre
  • 1 capsa de "Pastel fresco sabor limón" de Royal
  • 500 gr nata per montar
  • 1 planxa de bescuit
  • Per la cobertura: 2 cullerades de flam Potax, 5 cullerades de sucre, el suc d'una llimona i 18 cullerades d'aigua.
  1. Disposar el bescuit en un motlle desmotllable i sucar-l amb el sucre cremat que porta la capsa del "pastel de limón".
  2. Batre amb el túrmix la pinya escorreguda, el sucre i els polvos del "pastel de limón" durant 2 minuts.
  3. Montar la nata i afegir-la amb moviments envolvents.
  4. Abocar la mescla al motlle i guardar a la nevera mínim un parell d'hores.
  5. Per preparar la cobertura, posar tots els ingredients en un cassó i desfer bé els grumolls. Posar-ho al foc fins que comenci a bullir sense deixar de remenar.
  6. Deixar refredar i estendre-la damunt el pastís ja quallat.
  7. Guardar a la nevera fins el moment de servir.
  8. Decorar al gust.
Bon profit!

17 comentaris:

Miel ha dit...

Sí que té bona pinta!!! m'encanten les postres ràpides, fàcils i que a més a més siguin bones!!!

Moltes gràcies per la recepta!!!!

Miel

Ivana ha dit...

felicitats, segur que estava riquisim! quina pinta!
petonets

josep ha dit...

Eva,
Un fantàstic pastís. Només cal veure la cara del Riqui i Cia. i això que encara no l'havien tastat.
Felicitats per l'aniversari i per les postres.
Una abraçada

Cristina ha dit...

M'agraden els pastissos que es poden deixar fets d'un dia per l'altre i que no donen molta feina. Aquest és molt refrescant!! Felicitats a tots!!

Margarida ha dit...

La pinta és boníssima, i suposo que també de gust, perquè tant la llimona com la pinya són ideals per als pastissos!
Felicitats al Riqui!!!

Cuinagenerosa ha dit...

eva, felicita el riqui de part meva, per l'aniversari perquè no li falta mai un bon pastís d'aniversari com aquest.

Gemma ha dit...

Felicitats al Riqui!!!
M'encanten els pastissos frescs amb sabors àcids i refrescants, són els que vénen més de gust per postres :)
Tinc pendent provar algun d'aquests preparats Royal per a pastissos... no els he provat mai, què tal són?

El cullerot Festuc ha dit...

Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris i felicitacions al Riqui! :)

Gemma, a mi la recepta no em triunfava massa precisament per portar aquest preparat...ja que mai l'havia provat i no m'acabava de decidir. Però queda perfecte! No es nota gens que sigui "de sobre", suposo que al portar la pinya i la nata montada li dóna molt bon gust!

Petunets,
Eva.

Gemma ha dit...

Ok gràcies, ho provaré, perquè a vegades quan tens molta feina val la pena tirar d'aquestes receptes més fàcils però amb un gran resultat!

ANNAFS ha dit...

Un pastís molt maco i si a més ens resulta fàcil de fer... Jo tampoc he provat mai aquests preparats, tot i que els he vist al super, ja veig que l' hauré de provar!

Mercè ha dit...

Per molts anys al Riqui! El pastís té una pinta deliciosa! I la combinació de pinya i llimona segur que extraordinària.
Petons!

La cuina de l'Eri ha dit...

Quin pastís més fresquet i quina pinta més bona...
Això de que permeti tenir-lo fet amb molta antelació és perfecte!

Miquel ha dit...

Todo es bueno saberlo y si nos toca hacer un pastis rapit ya tenemos la idea, desde luego la foto ya dice mucho de lo bueno del pastis.
felicitas
Bona setmana
miquel

Anònim ha dit...

Doncs per molts anys! A´mb pastissos així dóna gust anar sumant anys, quina bona pinta!
Petonets,
Sandra

Su ha dit...

Ay, me ha encantado ver a mi Riqui, que es un poco mio también eh???

Un besote y fantástico pastís!

Esther ha dit...

Eva!!!

El pastel estaba buenisimo!!! Os lo puedo asegurar porque fui una de las afortunadas que lo pude probar!
Como todo lo que cocinas tu, un 10!!!

Petons al Jan, a ti y al cumpleañero!!!

René, Esther y ...

vacapaca ha dit...

eh!!! que color!!! y que rapidita!! un besote de la vaca!!