Avui és Diumenge de Rams i tal i com marca la tradició, els padrins regalem les palmes i palmons als nostres fillols. Així que la meva mare i jo els hi hem portat aquestes palmes tan xules i ben cargades de llaminadures per la Carla, Marta i Berta per després poder-les anar a beneïr. Heu vist que contentes que estan? :)
I de postres he fet aquest Bescuit de Pascua d'Avilés que vaig veure al blog de la Marta i que és tradició d'aquesta localitat que els padrins els hi regalin als seus fillols.
INGREDIENTS
- 4 ous
- 250 gr de farina
- 250 gr de sucre
- 250 gr de mantega clarificada (*)
- ratlladura de llimona
- Per la glassa: sucre glaç i aigua
- (*) El dia abans hem de preparar la mantega clarificada: Posar la mantega en un cassó a foc lent i anar retirant tota l'espuma (suero) que fa. Guardar en un bol fins que es torni a solidificar.
- Batre la mantega clarificada amb el sucre i la ratlladura de llimona.
- Continuar batent mentre anem incorporant els ous d'1 en 1.
- Tamissar la farina i incorporar-la suament.
- Abocar en un motlle i coure durant 45 minuts a 180º.
- Deixar refredar i desmotllar.
- Per fer la glassa, barrejar sucre glaç amb una mica d'aigua fins aconseguir la textura desitjada. Abocar per sobre del bescuit.
Bon profit!!!
22 comentaris:
di que si guapa, que no se pierdan las tradiciones, muchas felicidades por tener esas fillolas tan macas
prtonets
Ains, que guapes!
Quin bon dia haureu passat i no ha faltat el dolç de luxe, aquest deliciós bescuit de pasqua, prenem nota ;)
Gràcies!
Petons,
Marina
Què maques! M'han recordat les Palmes de fa uns anys quan hi anava amb els meus tres fills. Però avui només hi hem anat el Pere i jo.
I de bescuit de Pasqua, res de res. Avui hem celebrat un aniversari i , com és natural, hi ha hagut un pastís! Ara, aquest que has fet tu, no falla mai: sempre surt boníssim!
Una abraçada
Yo no conocía esa tradición, pero a partí de ahora la seguiré, ya que el sábado pasado fuimos mi marido y yo padrinos por primera vez así que al año que viene ya se lo que tengo que hacer, el bizcocho seguro que exquisito, besitos y feliz semana santa.
Quin goig les teves nebodes, i aquest bescuit fa conjunt amb elles.
Una abraçada
Ester
Hola Eva!!!, me cómo me ha gustado ver el bizcocho de pascua en tu blog... no dudo que te habrá salido buenísimo, me alegro muchísimo que te haya gustado... las niñas preciosas!!un beso
Que maques! i quins records veure aquestes palmes adornades amb caramels. Aqui a Menorca no es posen caramels de sucre i jo sempre els he trobat a faltar.
El pastís per menjar un tros ara mateix!!
Eva, quines filloles més maques... i aquestes palmes estan mooolt ben adornades!! No coneixia aquesta tradició del bescuit, però de ben segur que l'any que ve la provare de fer!!
Petonets
Quina monada de nenes!!! la foto és maquíssima i se les veu tan contentes amb les seves palmes...del bescuit prengo nota penso que ha de ser boníssim...petonets
Quines xiquetes més gracioses!!! Segur que els ha agradat el bescuit. Per cert, a les palmes semblen d'Elx!!
Que mayores!!! Estan guapisimas, ayer en Cuenca, todo el mundo con sus palmas. Un beso grande querida!
El bescuit boníssim, però les nenes molt maques. Petons
Què guapas i què cofoies amb les seves palmes!!!
El bescuit boníssim!
Petonets
OOOOOHHHHHH!!!!
Que guapes que han quedat amb aquestes palmes!!!!
La veritat, és que eren unes palmes de"campeonato" s'ha de dir que les llaminadures van durar molt poc......
Grácies tieta, sempre, per la teva dedicació!!!!
MUUUUUAAAAA...
Que guapes les teves nebodes!!! Així vestidetes iguals, m'ha recordat les fotos de la meva germana i jo quan érem petites. :p
Aquest bescuit el desconeixia! Però això té una solució ben fàcil, oi? :)
Petons!
que ve s'ho passen!!!
aquest bescuit té una pinta increible!
petonets
Aquest bescuit té una pinta fantàstica! I les nenes estan guapíssimes, totes tres amb les seves palmes!
Hola,
porto el blog del Club de Cuines (a clubdecuines.cat), portal de cuina de TV3 i Catalunya Ràdio, i de cara a St Jordi volia demanar als blogs de cuina en català que em recomanessin un llibre de cuina i que em diguessiu en una frase o dos perquè us agrada o el recomaneu. M'ho pots enviar per correu electrònic a clubdecuines@tv3.cat? D'això en vull publicar un text o varis, que servirà tant per conèixer llibres de cuina com per conèixer blogs com el teu...
Esborra aquest comentari quan vulguis, ja entenc que no va lligat amb el contingut d'aquest text, però no trobava altre manera de contactar.
Gràcies!
Roger
Quines noietes més boniques! I amb el bescuit de Pasqua devien estar ben contentes, eh?
Aquí ni tradición ni ná de ná....
Un abrazo,
María José.
Filla, tens detalls per a tot, el teu fill serà el nen mes feliç del mon amb aquesta mare.
Guapa mes que guapa.
Ara.
Poc s'imagina en Jan que l'esperen tres cosines tan reprecioses! L'enhorabona, família!
I pel que fa al bescuit, l'he mirat, també, al blog de la Marta, i et dic sincerament que el tindré en compte.
Un petó.
Publica un comentari a l'entrada